SoMeBoDy1 написа:Nikrum,Изолацията е добра : в 15 ч беше 25 гр и си тръгнах като загасих ,в 18:40 беше 21 гр и минимум от 14 гр стигна в 8 часа на другия ден... Аз имам 40 кв.м. стъклена фасада и при силен вятър започва да се усеща студ от там...работи постоянно защото имаме бебе и трябва да е топло.иначе и аз съм свикнал да гася за няколко часа вечер.
нямаше ли добра изолация? Защо го оставяш да работи по 24ч?
След два дни щом къщата се стопли, според мен, може да спираш котела за по 10ч на ден.
Самите стени/мебели отдават топлина. Пример: Външна температура -6 ; температура на въздуха в стаята 24 градуса . Спирам парното, температурата пада на 22 за около 30-45 мин, а после стаята започва видимо по-бавно да изстива т.е. температурата пада с още 4 градуса чак след 7/8 часа. Друг трик е приоритетно да спираш и пускаш радиатори, а не наведнъж всички възможни радиатори + бойлер.
Бойлерът гълта много!
filmatoplo написа:Ето падна на 24 гр ,ще я паля че ще падне на 23 докато се разгори и стопли радиаторите.Защо не си зададеш така параметри 50,53 и 51 че да ти се гаси и пали автоматично. Ако държиш на управление по темп на водата може пак да автоматизираш палене и гасене с евтин външен жичен термостат с програматор.Осъавам с впечатление че си я пускаш и спираш от он оф бутона?водата в камината е 34 гр.