• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 50
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
huntered - специалист
Да. Ама не става както е зададено.
Значи:
1. Нямам стаен термостат.
2. Горелката е настроена на 3 степен - 15 кВ.
3. В Модулация е зададено: 50% и делта темп 10.
4. В Термостат е зададено: На room+temp A 70*C и Хистерезис 5*С.

По тези настройки би трябвало като достигне 61*С на водата горелката да модулира от 15 кВ на 7кВ. Прави го. Като падне температурата на водата до 57*С да премине на 15 кВ. И така надолу - нагоре. Да ама не се получава с настроения хистерезис на 5 (61-57*С), а все едно че е настроен на 3*С и така си модулира между (61-59*С), въпреки че е зададен 5*С (хистерезиса).

Пробвах и с промяна на хистерезис 10*С. Тук би трябвало когато водата се загрее до 61*С да модулира от 15 на 7 кВ и когато достигне 52*С да премине от 7 на 15 кВ. Да ама Не - все едно че е настроен на 3*С (61-59*С).

Надявам се че обясних правилно. Поне аз така го разбирам това с модулирането по температура на водата.
filmatoplo - майстор
Правилно си работи горелката ,двете неща са различни . :)
mitashki911 - специалист
huntered написа:
Задай
- В Модулация : 50% и делта темп 10.
- от 61* до 71* работа в модулация 50% - 7кв. - този режим коригираш с делта темп примерно задаваш делта темп 5 влизане в мод. на 66* до 71* , под 66* на 15кв. / а киловатите от % , примерно при 60% ще работи с 9кв.
- В Термостат : На room+temp A 72*C и Хистерезис 10*С.
- ще гаси на 71* ще пали на 61*
- преди 61* работа на 15кв.
дано се изразих правилно
filmatoplo - майстор
:) Един клиент с GP тества смес пелети -дърво и слънчоглед ,гори ги само иска почистване .
andy_forresite - майстор
Какво ще рече "почистване"?
filmatoplo - майстор
:-D Спираш горелката ,или я дебнеш когато спре по стаен термостат ,отваряш вратата и ако още е топла - хващаш с клещи скарата и я вадиш и я почистващ като първо изсипеш пепелта в метален съд ( да не се стопи или запали ако пепелта е гореща) след това с нещо остро отверка , стар нож или телена четка изчистваш хубаво скарата до чист метал като се усигуриш че всички отвори по скарата са чисти ,почистваш и самата горелка - под скарата и наклона над нея + отворчетата над нагреватела ,връщаш скарата обратно .
huntered - специалист
За GP_sc това не е необходимо. Тя сама се чисти през зададен времеви интервал.
huntered - специалист
mitashki911 написа:
huntered написа:
Задай
- от 61* до 71* работа в модулация 50% - 7кв. - този режим коригираш с делта темп примерно задаваш делта темп 5 влизане в мод. на 66* до 71* , под 66* на 15кв. / а киловатите от % , примерно при 60% ще работи с 9кв.
- В Термостат : На room+temp A 72*C и Хистерезис 10*С.
дано се изразих правилно
По тези настройки ще гаси на 61 и ще пали 52, защото делта темп.в модулация е зададено 10*С.
Но при мен дали ще е 10 или 5*С хистерезиса.все си модулира (гаси пали )през 3*. Това ми беше питането. Защо през 3* модулира а не през 10 ако задам хистерезис 10.
Между другото това гаси-пали предоолагам е когато има вързан стаен термостат. Така ли е? При мен без стаен термостат постоянно си работи горелката и модулира от 3 на 1 степен и се самопочиства на зададено време според вида на пелетите.
mitashki911 - специалист
huntered написа:
mitashki911 написа:
huntered написа:
Задай
- В Термостат : На room+temp A 71*C и Хистерезис 10*С.
дано се изразих правилно
По тези настройки ще гаси на 61 и ще пали 52, защото делта темп.в модулация е зададено 10*С.
Но при мен дали ще е 10 или 5*С хистерезиса.все си модулира (гаси пали )през 3*. Това ми беше питането. Защо през 3* модулира а не през 10 ако задам хистерезис 10.
Между другото това гаси-пали предоолагам е когато има вързан стаен термостат. Така ли е? При мен без стаен термостат постоянно си работи горелката и модулира от 3 на 1 степен и се самопочиства на зададено време според вида на пелетите.
модулацията няма общо с гасенето и паленето на горелката а само с горенето като влиза в по малки или поголеми киловати. Хистерзиса е за гасене и палене .
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 50

Тема "Котел pelletherm 18v4 lt и горелка gp 18_sc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: