• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 52
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivel2005 - специалист
filmatoplo написа:
:-D Кой го измисли това че помпата влияе на управлението ,няма такава глупост .Питах какво по марка е управлението ,Фумис ли ,като на Бурнит ли .снимайте го да го видя .
Управлението е MICRONOVA.От фирмата казаха че го има този проблем и смениха платката. монтираха допълнително реле към новата платка.
Маци - специалист
Управлението е като на старите burnit ....при мен при изписване на алармата няма никакви пелети в кошницата явно като е в модулация не стгат пелетите но ме го прави всеки път а само понякога но вчера го направи 3 пъти след разговор с инсталатора промених подаването на пелети на 1 степен от 1.1 на 1.2 намалих параметри n-9-6-13 (90) 50 и n-9-6-15(90)70 след промените нямаше проблеми....този проблем го правеше по време на работа а понякога напълваше кошницата с пелети и неможе да се запали(2 пъти го е правла)
ivel2005 написа:
filmatoplo написа:
:-D Кой го измисли това че помпата влияе на управлението ,няма такава глупост .Питах какво по марка е управлението ,Фумис ли ,като на Бурнит ли .снимайте го да го видя .
Управлението е MICRONOVA.От фирмата казаха че го има този проблем и смениха платката. монтираха допълнително реле към новата платка.
И аз днес имах обаждане от фирмата. В новите модели на ЛИЛИ сменили водната помпа с такава, по европейски изисквания. И сега явно има доста като мен се оказало, че трябва да се сложи допълнително някво реле, защото иначе не се сработва с електрониката. Та до 2 дни ще дойдат да ми сложат това нещо, като се надявам да не се заплаща и то.
filmatoplo - майстор
Това с помпата още не мога да го разбера ,какво значение има каква е помпата след като на платката има изход за помпа ,дали е помпа или крушка товара е един и същ примерно 65 вата 220 волта . :?
ivel2005 - специалист
filmatoplo написа:
Това с помпата още не мога да го разбера ,какво значение има каква е помпата след като на платката има изход за помпа ,дали е помпа или крушка товара е един и същ примерно 65 вата 220 волта . :?
Не разбрах точно,но май връщало някакъв импулс.Не съм сигурен.
filmatoplo - майстор
За това не споря ,при нормални условия и стандартни поми не би трябвало да има значение ,но с тез електронните помпи може да има неща които и аз да не знам .Например от скоро и на вентилаторите започнаха да слагат датчици за обороти които правят същите ядове .
ivel2005 - специалист
Маци написа:
Управлението е като на старите burnit ....при мен при изписване на алармата няма никакви пелети в кошницата явно като е в модулация не стгат пелетите но ме го прави всеки път а само понякога но вчера го направи 3 пъти след разговор с инсталатора промених подаването на пелети на 1 степен от 1.1 на 1.2 намалих параметри n-9-6-13 (90) 50 и n-9-6-15(90)70 след промените нямаше проблеми....този проблем го правеше по време на работа а понякога напълваше кошницата с пелети и неможе да се запали(2 пъти го е правла)
Напиши ми настройките ти и на 5-те степени ако е възможно.Благодаря предварително.
Маци - специалист
Степен 1. 1.1/1500
Степен 2. 1.6/1650
Степен 3. 2.1/1800
Степен 4. 2.6/2000
Степен 5. 3.2/2150
Като в момента променям степен 1 на 1.2 но я върнах пак на 1.1
ivel2005 - специалист
Маци написа:
Степен 1. 1.1/1500
Степен 2. 1.6/1650
Степен 3. 2.1/1800
Степен 4. 2.6/2000
Степен 5. 3.2/2150
Благодаря!
ivel2005 - специалист
Маци написа:
Степен 1. 1.1/1500
Степен 2. 1.6/1650
Степен 3. 2.1/1800
Степен 4. 2.6/2000
Степен 5. 3.2/2150
Добро ли е горенето при тези настройки?Намалява ли пламакът от време на време?При мен почти изчезва по някой път,но не изгасва.9-6-13 и 9-6-15 оказаха ле влияние при намаляването?Променят само запалването или и горенето?
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 52

Тема "Пелетна камина, "Лили"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: