• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Kolikovski - напреднал
idunno написа:
Сега и аз малко се ядосах, защото все глупости бях чел, ама чак толкова...Топлообменниците, Коликовски се проектират с определено делта Т и определени максимални загуби от налягане през тях.Вашите едва ли са на този принцип.
Сегаа, при топлообменниците такива делта Т като 10- 12 градуса НЯМА( поне при тези за които иде реч), това не е отоплителна инсталация :-D :-D :-D .Максимален поток се търси там за да се извлече максимума от определена площ.
И като раздаваш " акъл " я вземи попрочети малко, така ще имаш повече успех в Бухс или както и там да им името.
За тези, които още се чудят формулката е супер проста( спазвайте мерните единици, все пак)-
KW(каквото имате като мощност)/4,2(просто закръглих специфичният топлинен капацитет- не е болка за умиране))*(delta T(5K-в този случай)))= flow(някои му викат дебит, но аз по счетоводство имам 5 и за това го наричам поток), l/s.
Така, че когато някой "вади" нещо от някъде е добре поне да може да го извади. :-D :-D
...и колегата kovat e прав.
Колкото до практиката и изключенията, които потвърждават правилото- мога да кажа:Има такива, но не са тези, които споменава господинът.Все пак "увит" с "кожухотръбен" топлообменник компресор и едно диксел-че не правят ТП - вода-вода, ама хич. :-D :-D :-D, схващаш идеята ми, нали?
Това е наистина бисер на бисерите. И аз го цитирам. Кандидатстудентските ряпа да ядат.
Kolikovski - напреднал
Energyx написа:
Правилното е еректИлна :lol:

Помпата на кметството в Цюрих каква система е ?
Помпата на кметството в Цюрих е вода-вода. Изградена е през 1938 г и е най-старата работеща термопомпа. Използва водата на река Лимат, над която е изградено кметството. Интересен е и факта, че машината е реверсивна и служи и за охлаждане. Мощността на машината е 100 киловата
magi208 - специалист
idunno написа:
Сега и аз малко се ядосах, защото все глупости бях чел, ама чак толкова...Топлообменниците, Коликовски се проектират с определено делта Т и определени максимални загуби от налягане през тях.Вашите едва ли са на този принцип.
Сегаа, при топлообменниците такива делта Т като 10- 12 градуса НЯМА( поне при тези за които иде реч), това не е отоплителна инсталация :-D :-D :-D .Максимален поток се търси там за да се извлече максимума от определена площ.
И като раздаваш " акъл " я вземи попрочети малко, така ще имаш повече успех в Бухс или както и там да им името.
За тези, които още се чудят формулката е супер проста( спазвайте мерните единици, все пак)-
KW(каквото имате като мощност)/4,2(просто закръглих специфичният топлинен капацитет- не е болка за умиране))*(delta T(5K-в този случай)))= flow(някои му викат дебит, но аз по счетоводство имам 5 и за това го наричам поток), l/s.
Така, че когато някой "вади" нещо от някъде е добре поне да може да го извади. :-D :-D
...и колегата kovat e прав.
Колкото до практиката и изключенията, които потвърждават правилото- мога да кажа:Има такива, но не са тези, които споменава господинът.Все пак "увит" с "кожухотръбен" топлообменник компресор и едно диксел-че не правят ТП - вода-вода, ама хич. :-D :-D :-D, схващаш идеята ми, нали?
Вече няколко дена чакаме "колегата' idunnо да вземе да каже какво всъщност има предвид като казва , че по-големи глупости не е чел но май няма да дочакаме.... :?

Язък ...тъкмо си мислех , че за пръв път от както го познавам ще вземе да каже нещо по темата ....

"Колега" , толкова добре започна с това , че си ядосан от изказването на колегата Коликовски и за 3 реда успя да докажеш .....неговото твърдение

Все пак в типично твой стил успя да вметнеш 2 грешни твърдения колкото да си затвърдиш рейтинга.

Вече на 4 пъти ти подмятам с надеждата да отговориш но понеже виждам , че не реагираш ще пробвам да те попитам направо :

Извън популиските изказвания в стил "не сте достатъчно грамотни" ти лично знаеш ли за какво говорим в тази тема?

В смисъл разбираш ли ни или се налага заради теб да обясняваме по-просто за да не те ядосваме толкова?
idunno - специалист
Ех, Маги как да не ти благодари човек затова,че забелязваш грешките му( не мога да се сетя къде съм сбъркал, защото не ми се случва), ама ти ще ме осветлиш, надявам се, не се терзай, че не мога да отговарям бързо на постовете ти и с това да оцветявам дните ти и да осветлявам нощите ти (тук цитирам U2), но си имам и други ангажименти, освен да се забавлявам...с каквото и да било.
Сега, малко по сериозно- след като знам за Наредба 7 и съответно за дебелината на книжката по хладилна техника, която някои гордо наричат справочник, едновременно с това семпло описах и ТП- та на Коликовскски, ще оставя на богатото ти въображение да се сетиш сама, дали разбирам или не и за да те подпомогна- сега се занимавам с една хибридна ТП, която се подпомага(замества компресора или почти :) ) от слънцето ( това не е някаква новост), но си има своите малки предизвикателства :-D :-D :-D
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Отопление с термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: