Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
По добре малка камина ,но своя отпред .....и продължете с подписа на Лазар Ганев :-D .
bmahob - майстор
Я кажете от какво се получава така на меката връзка .... Дали да разпечатвам да я чиста
Не съм я чистил от по лани...

Прикачен файл

16053685773565702539311072146756.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
От висока температура на газовете - да н е би да се палила.
bmahob - майстор
Абе ужким не са чак толко високи от 87гр-135гр макс, това ме притеснява да не се палила, че не съм поглеждал от 2години..... Ане ми се разакача ама оисвен да отвора утре....... Сега прегледах сни мките от дек. 2017 не съм пипал връзката.... Май ще ае отвара да не стане некоя беля
Палила се е!!!
Сваляй и ревизия на комина! Чистене.
Не е от газовете, понеже щеше да лилавее още от изхода. Лилавкото е горе.
Голями камини.........
Чукам на дърво!

Патилане, друг път слушай ко ти пей радиото!
Препоръчвам ти, след като го изчистиш, да си следиш Т на газовете, да не пада под 100! Това сещаш ли се как може да се получи?
съб ное 14, 2020 4:41 pmfilmatoplo написа:
По добре малка камина ,но своя отпред .....и продължете с подписа на Лазар Ганев :-D .
Филма неска печели приза за лаф на месеца.
bmahob - майстор
Не просто требаше да чиста меката връзка сека година
filmatoplo - майстор
:supz: :wink: Апропо и аз такова лилавко го видях при една камина ,според мен е от горене на саждите или каквото има вътре в гофрето .Споменавал съм как се подпалиха моите кюнци -загасих камината ,и буквално веднага отворих вратата да я чистя .А бе видях как светкат едни малки искрици по прахоляка по ризата ,а то какво било -запалване на прахоляка ,и докато реагирам -посиня кюнеца.Като си вземе въздух от отварянето на вратата горещите недогорели отлагания пламват ,те не горят с пламък -лавинообразно светкат искрици .Внимавам уж вече :wink: .
bmahob - майстор
Аз вчера угасих и пуснах аспиратора тогаз може да е станала белята за кратко щот ми замириса, инак свежия въздух го взимам отвин с есно ф50
съб ное 14, 2020 7:53 pmbmahob написа:
Не просто требаше да чиста меката връзка сека година
Докат гръмне комина.
Не!
Димоотвеждането не е само една мека връзка.
Ако си мислищ, че проблемът е само до там, ще дойде ред да си извадиш главата от.....
Дано вече осъзнаваш негативите от преоразмеряване, както и ниски Т на газовете.
"Как да уловим топлината беглец"?!!!
Хубаво нещо са турболаторите, но трябва да се ползват с мярка.
Патилане, мисли!

А как е повлиял аспираторът?
bmahob - майстор
Комина основно го чистих преду 3год мислишни нагоре е зле..... Ще видя утре...
Трифоне никога не съм казал че каюината ми е тамън, квода напаравя като първо купих после четох.... Да я хвърля? За мен 3000лв не са малко пари Ако е прецака и пак съм на пелети ще взема по малка .....

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: