пет апр 15, 2022 9:21 pmnaydenov.anton написа:Керамична е.пет апр 15, 2022 9:17 pmLazarGanev написа: Мисля, че навсякъде - пробвай по телефонаИзвинявай навсякъде имаш предвид инсталаторите за София ли?
Кварцов ли да търся или стандартния си керамичен?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brassSob
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
jaspet
- специалист
Здравейте, имам голям проблем с горелката ми-Грейко РБ стар 20. От време на време излиза грешка Няма изпълнителен модул и докато не се "само оправи" се държи неадекватно (тръгва спира, подава на пресекулки, отчита пламък а то няма и т.н) Реших че имам проблем с напрежението но го меря и е нормално 230-235 волта. Въпреки това свързах стабилизатор и пак го прави. Пробвах да вкарам по добре кабелчето на дисплея, нищо не се промени. Пробвах да свържа УПС, пак го прави, май по рядко но пак се случва. Какво може да е, случвало ли се е на някой друг?
LazarGanev
- "Велик майстор"
jaspet
- специалист
пон авг 22, 2022 11:05 pmLazarGanev написа:Пробвах, няма промяна, сетих се че всъщност ако е свързан UPS-a и го спра от тока за да работи на акумулатора, тогава изглежда е добре, няма тази грешка. Измерих в този вариант колко е напрежението и е значително по ниско 215-220 волта, за разлика от мрежата 230-240. Идея какво може да е?пон авг 22, 2022 10:53 pmjaspet написа: Здравейте, имам голям проблем с горелката ми-Грейко РБ стар 20.Пробвай с ресетване, ако не стане - преинсталация на софта
Evgeniy
- майстор
пон авг 22, 2022 11:52 pmjaspet написа: Пробвах, няма промяна, сетих се че всъщност ако е свързан UPS-a и го спра от тока за да работи на акумулатора, тогава изглежда е добре, няма тази грешка. Измерих в този вариант колко е напрежението и е значително по ниско 215-220 волта, за разлика от мрежата 230-240. Идея какво може да е?Аз съм имал подобен проблем не с Грейкото, но друг контролер се ошашкваше от евтин индукционен котлон наблизо. Явно вкарваше много силни импулсни смущения в мрежата. Когато работеше котлонът, правеше странни неща.
jaspet
- специалист
вт авг 23, 2022 12:40 pmEvgeniy написа:Интересно, и аз съм си го мислил, но не ми хрумва какво може да е, случвало се е и да няма друг включен уред и пак да го прави, може би някой комшия, знам ли... Ако е така има ли нещо което би помогнало, някакъв мрежов филтър ли? UPS-а който имам (Техногама) си подава директно мрежовото напрежение към горелката когато няма проблем с тока, така че той не ми решава проблема.пон авг 22, 2022 11:52 pmjaspet написа: Пробвах, няма промяна, сетих се че всъщност ако е свързан UPS-a и го спра от тока за да работи на акумулатора, тогава изглежда е добре, няма тази грешка. Измерих в този вариант колко е напрежението и е значително по ниско 215-220 волта, за разлика от мрежата 230-240. Идея какво може да е?Аз съм имал подобен проблем не с Грейкото, но друг контролер се ошашкваше от евтин индукционен котлон наблизо. Явно вкарваше много силни импулсни смущения в мрежата. Когато работеше котлонът, правеше странни неща.
Жако
- специалист
вт авг 23, 2022 2:12 pmjaspet написа:Зравей те приятели,колеги.вт авг 23, 2022 12:40 pmEvgeniy написа:Интересно, и аз съм си го мислил, но не ми хрумва какво може да е, случвало се е и да няма друг включен уред и пак да го прави, може би някой комшия, знам ли... Ако е така има ли нещо което би помогнало, някакъв мрежов филтър ли? UPS-а който имам (Техногама) си подава директно мрежовото напрежение към горелката когато няма проблем с тока, така че той не ми решава проблема.пон авг 22, 2022 11:52 pmjaspet написа: Пробвах, няма промяна, сетих се че всъщност ако е свързан UPS-a и го спра от тока за да работи на акумулатора, тогава изглежда е добре, няма тази грешка. Измерих в този вариант колко е напрежението и е значително по ниско 215-220 волта, за разлика от мрежата 230-240. Идея какво може да е?Аз съм имал подобен проблем не с Грейкото, но друг контролер се ошашкваше от евтин индукционен котлон наблизо. Явно вкарваше много силни импулсни смущения в мрежата. Когато работеше котлонът, правеше странни неща.
Аз съм също със Техногама но имам стъбелизатор на напрежението приди Техногама.
Даже защита за пренапрежение или гръмотевици.
Защото имах случай след гръм се наложи да пращам UPS-са
Техно гама на ремонт.

ivelinmmmm
- специалист
Искам да попитам, кой вентил ще работи по добре ,ESBE VTC511 55°C 1 1/4″ или ESBE VTC511 55°C 1 за пелетен котел Грейко 20кв
LazarGanev
- "Велик майстор"
И двата ще работят еднакво добре, но 1" ти е предостатъчен.
ivelinmmmm
- специалист
Благодаря
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература