Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brassSob - специалист
пет апр 15, 2022 9:21 pmnaydenov.anton написа:
пет апр 15, 2022 9:17 pmLazarGanev написа:
Мисля, че навсякъде - пробвай по телефона
Извинявай навсякъде имаш предвид инсталаторите за София ли?

Кварцов ли да търся или стандартния си керамичен?
Керамична е.
jaspet - специалист
Здравейте, имам голям проблем с горелката ми-Грейко РБ стар 20. От време на време излиза грешка Няма изпълнителен модул и докато не се "само оправи" се държи неадекватно (тръгва спира, подава на пресекулки, отчита пламък а то няма и т.н) Реших че имам проблем с напрежението но го меря и е нормално 230-235 волта. Въпреки това свързах стабилизатор и пак го прави. Пробвах да вкарам по добре кабелчето на дисплея, нищо не се промени. Пробвах да свържа УПС, пак го прави, май по рядко но пак се случва. Какво може да е, случвало ли се е на някой друг?
LazarGanev - "Велик майстор"
пон авг 22, 2022 10:53 pmjaspet написа:
Здравейте, имам голям проблем с горелката ми-Грейко РБ стар 20.
Пробвай с ресетване, ако не стане - преинсталация на софта
jaspet - специалист
пон авг 22, 2022 11:05 pmLazarGanev написа:
пон авг 22, 2022 10:53 pmjaspet написа:
Здравейте, имам голям проблем с горелката ми-Грейко РБ стар 20.
Пробвай с ресетване, ако не стане - преинсталация на софта
Пробвах, няма промяна, сетих се че всъщност ако е свързан UPS-a и го спра от тока за да работи на акумулатора, тогава изглежда е добре, няма тази грешка. Измерих в този вариант колко е напрежението и е значително по ниско 215-220 волта, за разлика от мрежата 230-240. Идея какво може да е?
Evgeniy - майстор
пон авг 22, 2022 11:52 pmjaspet написа:
Пробвах, няма промяна, сетих се че всъщност ако е свързан UPS-a и го спра от тока за да работи на акумулатора, тогава изглежда е добре, няма тази грешка. Измерих в този вариант колко е напрежението и е значително по ниско 215-220 волта, за разлика от мрежата 230-240. Идея какво може да е?
Аз съм имал подобен проблем не с Грейкото, но друг контролер се ошашкваше от евтин индукционен котлон наблизо. Явно вкарваше много силни импулсни смущения в мрежата. Когато работеше котлонът, правеше странни неща.
jaspet - специалист
вт авг 23, 2022 12:40 pmEvgeniy написа:
Аз съм имал подобен проблем не с Грейкото, но друг контролер се ошашкваше от евтин индукционен котлон наблизо. Явно вкарваше много силни импулсни смущения в мрежата. Когато работеше котлонът, правеше странни неща.
Интересно, и аз съм си го мислил, но не ми хрумва какво може да е, случвало се е и да няма друг включен уред и пак да го прави, може би някой комшия, знам ли... Ако е така има ли нещо което би помогнало, някакъв мрежов филтър ли? UPS-а който имам (Техногама) си подава директно мрежовото напрежение към горелката когато няма проблем с тока, така че той не ми решава проблема.
Жако - специалист
вт авг 23, 2022 2:12 pmjaspet написа:
вт авг 23, 2022 12:40 pmEvgeniy написа:
Интересно, и аз съм си го мислил, но не ми хрумва какво може да е, случвало се е и да няма друг включен уред и пак да го прави, може би някой комшия, знам ли... Ако е така има ли нещо което би помогнало, някакъв мрежов филтър ли? UPS-а който имам (Техногама) си подава директно мрежовото напрежение към горелката когато няма проблем с тока, така че той не ми решава проблема.
Зравей те приятели,колеги.
Аз съм също със Техногама но имам стъбелизатор на напрежението приди Техногама.
Даже защита за пренапрежение или гръмотевици.
Защото имах случай след гръм се наложи да пращам UPS-са
Техно гама на ремонт. :)
ivelinmmmm - специалист
Искам да попитам, кой вентил ще работи по добре ,ESBE VTC511 55°C 1 1/4″ или ESBE VTC511 55°C 1 за пелетен котел Грейко 20кв
LazarGanev - "Велик майстор"
И двата ще работят еднакво добре, но 1" ти е предостатъчен.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: