Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vache - специалист
LazarGanev написа:
Абсолютно си права за всичко, схващаш по-добре от мъж :-D . :supz: =D>. Само да вметна - не стайния, а термостата на помпата пази водата в бойлера топла.
Мерси, мерси.. сигурно защото работя основно с мъже.. ххихихи :)
Но в момента ми е пълна каша в главата. Аз от електричество не разбирам много и когато преподавателя ми в института ми писа 3 каза да не казвам кой ми е преподавал :roll: Та сега тепърва ще се ориентирам да намеря схемички някакви да се хване мъжът ми от някъде и да го направим тия дни. Ако имам въпроси ще питам, а после ще кажа какво е станало. Мисля дори да взмем въпросния втори термостат от бойлера и да си го сложим на помпата. Абе ще го мислим.. благодаря още един път! :rock:
saraneron - специалист
Що не си сложиш една камина с водна риза в апартаменчето ами се тормозиш с туй чудо!?
vache - специалист
saraneron написа:
Що не си сложиш една камина с водна риза в апартаменчето ами се тормозиш с туй чудо!?
Камина на какво гориво? :) Ако е на дърва, не, мерси, вече влачих по 4 кубика дърва и ги цепехме на балкона :-D Ако е с пелети... ух... бих сложила, но толкова пари вложихме за 10 г в нашите отоплителни системи, че вече лошо ми става да дам още 4-5 хиляди за камина. Не ми се разправя през какво варианти сме минали. То и затова така сме врели и кипели цялото семейство :-D Не щат са ми кацнат от топлофикация.. аз по-евтино топло от централното не съм виждала. А където е скъпо сами са си виновни. [-(
bobi72 - напреднал
LazarGanev написа:
nnikbg написа:
Нека bobi72 да коментира защото за сега той има проблем. Напълно съм съгласен с saraneron. При 24 V и 2,2 А силата на този актуатор е 750 N. При 14 V не знам колко е, а това е напрежението което измерих. От Ерато са имали нещо в предвид и мисля да ги питам деректно. Абе тези хора не следят ли този прекрасен форум. :-D
Нарочно е захранен така трафа, за да не се чупи чистача, но ако прави проблеми - може да се захрани както е нормално :)
Да,и от Ерато така казаха.На последните модели захранването на актуатора е 12-14v.Можело да се сложи някаква програма да го пуска да се движи по-бавно при проблеми с ниско напрежение в мрежата :? Абе,някви глупости!
joro_vn - специалист
И каква е разликата между камина с водна риза и бойлер ????? Едното има стъкло, а другото няма....
saraneron - специалист
:?
Последна промяна от saraneron на ср фев 15, 2012 2:40 am, променено общо 1 път.
saraneron - специалист
nnikbg написа:
Това нещо работи и още как. Притеснява ме колко дълго ще изкара. Ето още един жокер.
Ако ти е удобно измери тока и напрежението при нормална работа и тогава когато не иска да работи и при втория случай погледни дали има някъкво механично препятствие пред чистача.Също мисля ,че не е проблем да махнеш свързващият болт и буталото да остане свободно и малко по ниско като го наведеш го пробвай на празен ход и измери U,I Ако е вазможно провери при разкачено положение дали механичната част се движи без затруднение ,с помоща на лост, все пак се споменава за 750N , ти ще се ориентираш има ли нещо нередно , може да има изметнати или повредени или силно замърсени детайли !
bobi72 - напреднал
saraneron написа:
nnikbg написа:
Това нещо работи и още как. Притеснява ме колко дълго ще изкара. Ето още един жокер.
Ако ти е удобно измери тока и напрежението при нормална работа и тогава когато не иска да работи и при втория случай погледни дали има някъкво механично препятствие пред чистача.Също мисля ,че не е проблем да махнеш свързващият болт и буталото да остане свободно и малко по ниско като го наведеш го пробвай на празен ход и измери U,I Ако е вазможно провери при разкачено положение дали механичната част се движи без затруднение ,с помоща на лост, все пак се споменава за 750N , ти ще се ориентираш има ли нещо нередно , може да има изметнати или повредени или силно замърсени детайли !
Това бе първото ,което направих.Разкачих буталото.Проблема не е механичен.Най-вероятно,студена спойка или прекъснат кабел.Работи когато си иска,без някаква логика.
vache - специалист
Такаа.. историята има продължение :oops:
Призори котела кипна... А аз случайно видях, защото станах и реших да погледна как са вървяли пелетите. Ми 100 градуса, ни защита сработила, ни нищо. Веднага вдигнах градусите на стайния, защото той беше спрял помпата... в резултат на това помпата спря да върти изобщо :| Мъжът ми и я пресвърза на старото й независимо захранване. Установи се, че все пак мобилния датчик пали и спира котела, но... термостата прави същото само че по Т на водата :? И сега сме в ситуация помпата работи непрекъснато, котела също, защото когато е изключил стайния датчик термостата си го пуска да си наваксва зададената температура. Да, ама аз чета това...
LazarGanev написа:
vache, явно стайният термостат не вързан както трябва. Горелката не трябва да пали докато няма заявка от стайния термостат. Правилно си забелязала излишното движение, което качва разхода :)
Сигурно ще избумкам така ценните чувалчета с пелети до довечера когато ще дойде човека дето накичи датчиците и трябваше да настрои горелката...
Не знам какво ще стане, нали знаете на майстор или на лекар да кажеш, че си чел нещо в нета или да кажеш "Аз знам как трябва да стане.." Невъзможно...
nnikbg - специалист
Vache добре се справяш. Щракни моля те системата да видим тези датчици къде отиват. Щото датчика сам по себе си не може да управлява помпа или горелка. При мен е горе долу като при теб. Т в бойлера се регулира с термостат вързан последователно с диференциален термостат които управляват една задвижка. При теб не е задвижка а е помпа само за бойлера. Помпата която върти през радиаторите се управлява от термостат, датчика на който е поставен на изхода на горещата вода от котела, и съм го настроил да включва помпата на 60 С . До тука никой не управлява горелката. Стайният термостат е свързан последователно на работния термостат на котела (горелката). Настройваш си стайния на температура която желаеш в стаите, а работния на 75-80 С и забравяш за него. И повече нямаш грижи. Малко дълго стана ама ...... :-D

пс. На кое викаш мобилен датчик и на кое стаен термоста :? :?
Прикачен файл:
Untitled.png
Untitled.png (40.87 KиБ) Видяна 3677 пъти
Последна промяна от nnikbg на ср фев 15, 2012 10:46 am, променено общо 1 път.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: