Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте ползватели на "GREYKO".
Трета зима се отоплявам с "GREYKO-EXZOTIC" и горелка RB-20. Вършат чудесна работа,но не мога да се справя с това трудно и най-често не възможно палене след "поддръжка". След доста висене и наблюдение стигнах до извода,че трябва да се променят две от настройките за подаване на пелетите,но те не са достъпни за нас потребителите. Едната настройка е подаването на пелети след "поддръжка",не се подават пелетите веднага след подаване на сигнала,а се изчаква зададеното време на "Мощност1" и втората настройка е ,че се подават само три порции пелети и ако за това време не са се запалили, т.е. фото клетката не е "видяла" пламък горелката минава в режим на гасене и не се минават и 20-30 сек. и се появява пламък,но вече е късно. Ще съм благодарен,ако някой подскаже как може да се влезе в скритото меню и как да се променят тези настройки.
Благодаря ви предварително.
В инструкцията не е ли описано?
стр. 39 от същата, например. В pdf е 41.
На 39 стр. е описано как да се тестват някои от изходите. Описание за друга настройка на поддържането е на 33 стр.,но това не е важно. Преди малко за пръв път използвах тези настройки и по-точно "High Power"/"Висока мощност". То няма нещо по различно в останалите настройки,но по инструкция при изтичане на зададеното време на поддържане,горелката ще трябва да пусне една порция пелети като за Мощност 3,вентилатора също за тази мощност и да се чака виждането на пламъка,но не повече от три порции за същата мощност. Ще чакам да видя какво ще стане. За съжаление това не е менюто което ми трябва. :cry:
andy_forresite - майстор
С кое управление си? Като включиш горелката в контакта на дисплея изписва 1.Х/1.У.
Какво пише за Х и У ?
Например 1.8/1.4. По-старите бяха 1.7/1. нещо си...
На първите контролери имаше (най-старите) имаше възможност за избор на режими retort и high power. Там нещата седят както си ги чел. След това имаше режимите в менюто, но не работят както пишеше в упътването. После смениха инструкцията. На управление star има 4 мощности - 1, 2, 3 и поддържане. На Поддържане може да се подават пелети. Направил съм го на 3 kw. Както и да е, при теб проблемът вероятно е в настройките за разпознаване загуба на пламъка. Стандартно е зададено 90/10, което ще рече ако осветеността спадне под 90 в продължение на 10 секунди значи огънчето го няма и горелката започва да се гаси. Огънят се разгаря, но гасенето продължава докато не приключи. Отиди в настройките и това 90/10 го промени на 10/280 примерно. Ама гледай втория ред стойности понеже първият ред е за разпознаването на наличие на пламък. Там нека си остане 90/10.
Ако не си с цветен дисплей значи в сервизното меню се влиза с едновременно натискане на F и enter за няколко секунди. Прехвърлянето през менютата се прави с F. С ентер-а се движиш през стойностите в менюто. Подминеш ли го трябва да задържиш отново двете копчета... демек тръгваш отначало.
Благодаря.
Управлението ми е версия 1,8/1,4. Вчера,както писах по-горе ползвах режима "Висока мощност",но проблема с гасенето си остана. Както е по инструкция горелката пусна една порция пелети които наистина се разгоряха,но след това температурата на водата както винаги бавно започна да пада,огънят изгасна, при подаване на сигнал пелетите започнаха да падат чак след изтичане на зададеното време(задал съм 50сек.),а не веднага,това искам да променя. Пуска три порции,но не се запалват,отварял съм котела в горивната камера има пелети,които само тлеят и понеже няма четвърта,а може би и пета порция горелката минава в режим на гасене,тогава естествено вентилатора минава на скорост за Мощност3 и естествено след няколко сек. огъня се появява. В момента настройките за пламъка са ми 50/10 и 10/60,а на мощностите са
М-3 4/50/50,М-2 3/50/48 и М-1 2/50/46 (време за подаване на пелети/време м-у подаванията и скорост на вентилатора). Днес ще променя стойноста на пламъка както ме съветвате,пък ще видим [-o< .
andy_forresite - майстор
10/180 му задай.
Така, 1.8/1.4 няма разлика при high power и retort. Написаното в инструкцията в тази част не важи.
В поддържането не може да се подават бонбони. Изгаря каквото има и затова гасне. Винаги съм правил така че да не се стига до поддържане. Съветвам те да преразгледаш настройките за Р1. Направи я 1.5/45/42%. Ако можеш, наглеждай как се получава докато гори на Р1 и казвай да помогнем.
Благодаря.
С настройката на пламъка не става. Максимума е 240 сек. Преди малко го върнах на 60сек. Ще пренастроя М-1 по вашите препоръки. Само да вметна,че този проблем го нямаше в началото с първите пелети(ще проверя от кой производител бяха). Проблема се появи с пелетите от Кнежа,но същото го прави и с тези от Попово. Дали всичко не идва от факта,че горелката и котлето са доста по-мощни от необходимото. Отоплявам приблизително 70кв. с постоянно работещи 5 радиатора и една лира в банята. Термо главите са на три и половина(22 гр.),лирата е без глава,но едвам е отворена,помпата е на автоматичен режим,но на средна мощност.
Забравих да спомена,че ползвам само слънчоглед. Миналата година го мешах от време на време с дървени пелети лично производство(около300кг.) Тази година реших да направя за един бункер(около 130кг.)и ги изгорих само тях без да променям настройки, също гаснеше.
Здравейте, имам горелка грейко 30kw, горя слънчогледови пелети. От няколко дни на сам имам следния проблем. Стойностите ми са такива:
Капацитет на шнека 39.4кг мерил съм го доста пъти, в една торба пускам пелети за 10мин и ги умножавам по 6.
P1 - 3сек - 45сек - 56%
P2 - 4.5сек - 45сек - 62%
P3 - 6.2сек - 45сек - 67%
Високи са ми % вентилатор, защото иначе не могат да изгорят пелетите, а не виждам в менюто дали могат да се виждат оборотите му, с цветно управление натурела съм.
Когато горелката гори постоянно, се образуват бучки, след 3/4ч горене и ако не ги изрична ръчно, става претрупване в самата купа на горелката, от там се запушват дупките отзад и почва да връща пушек чак през шнека и съндъка с пелети и, ако ме няма цял ден на работа с то гори, става ужас. Тази сутрин почти беше угаснало защото не отчиташе огън от натрупани пелети. Пробвах да намаля P1 даже на 1.8сек да не влиза в поддръжка, със същия процент вентилатор, но връща до p2 и пак става това претрупване и пушек. Има бучки дори под пелетите, които горят. Ако гори на таймер по 6/7ч го няма този проблем. Горелката я ръчкам, ако е на таймер, всяка сутрин и падат черни отлагания дебели по 2см от стените на горелката.......
gnt69 - майстор
съб дек 09, 2023 2:20 pmValio93 написа:
Здравейте, имам горелка грейко 30kw, горя слънчогледови пелети. От няколко дни на сам имам следния проблем. Стойностите ми са такива:
Почисти хубаво главата на горелката, включително и капачето отпред от пепел и нагари. Ако не се оправи смени пелетите с друг модел и ще се решат всички проблеми.
:partyman:
съб дек 09, 2023 2:49 pmgnt69 написа:
съб дек 09, 2023 2:20 pmValio93 написа:
Почисти хубаво главата на горелката, включително и капачето отпред от пепел и нагари. Ако не се оправи смени пелетите с друг модел и ще се решат всички проблеми.
:partyman:
Това го правя всяка неделя основно почистване.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: