пет юли 17, 2020 11:40 amТрифон П.Трифонов написа: ... Соколов, иди да му разчепкаш котелът, че на мен ми е далече, бре!Предложих му телефон ако иска на техници да му настроят сместа, нищо не каза. С друго не мога да помогна.

пет юли 17, 2020 11:40 amТрифон П.Трифонов написа: ... Соколов, иди да му разчепкаш котелът, че на мен ми е далече, бре!Предложих му телефон ако иска на техници да му настроят сместа, нищо не каза. С друго не мога да помогна.
пет юли 17, 2020 11:49 amESPACE написа: А как стана че от над 3 кубика на ден сега е около 2 и надолу също не ми е ясно.Обяснението е просто... В къщи коментираме дискусията тук, защото жена ми също хвърля поглед на коментарите. От вашите обяснения съм разбрал, че големият разход на газ не е когато човек влезе в банята да се къпе, а от честото пускане на чешмата в кухнята! Дано правилно съм разбрал... Съответно, чешмата в кухнята сега се пуска по-рядко и само когато ще се ползва за повече време.
съб юли 18, 2020 8:45 pmfbr написа: Принципно се прави, но не и по този начин, както ти си го измислил. Прави се циркулация през обикновен бойлер между студената и топлата вода през БГВ контура на котела с помпа, като помпата се включва от терморегулатора на бойлера. Докато не разбереш от каквво естество ти е преразхода, няма как с хаотични мерки да постигнеш резултат. Та едно толкова лесно мероприятие, като поставяне на водомер на БГВ, което може да даде насоки, ти не го реализираш.Мисля, че ако тръгна да купувам водомер за който ще хвърля 40-50 лева - това вече е хаотичен разход! Той няма да ми върши никаква работа, освен за проба, изразена в няколко дни! По-скоро, си мисля да изключа функцията "ЕСО" за няколко дни и да запиша показанията на разходомера... Ще видя какво ще се получи - дали котела да работи в режим КОМФОРТ, или режим ЕСО........... От момента на пускане на котела до днес, той работи само в режим ЕСО..... Не съм го ползвал в режим КОМФОРТ. Сега е момента да видя има ли разлика в разхода на газ и каква ще е тя!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: