Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sokolov.91 - майстор
пет юли 17, 2020 11:40 amТрифон П.Трифонов написа:
... Соколов, иди да му разчепкаш котелът, че на мен ми е далече, бре!
Предложих му телефон ако иска на техници да му настроят сместа, нищо не каза. С друго не мога да помогна. :?
liusien - специалист
пет юли 17, 2020 11:49 amESPACE написа:
А как стана че от над 3 кубика на ден сега е около 2 и надолу също не ми е ясно.
Обяснението е просто... В къщи коментираме дискусията тук, защото жена ми също хвърля поглед на коментарите. От вашите обяснения съм разбрал, че големият разход на газ не е когато човек влезе в банята да се къпе, а от честото пускане на чешмата в кухнята! Дано правилно съм разбрал... Съответно, чешмата в кухнята сега се пуска по-рядко и само когато ще се ползва за повече време.
ESPACE - майстор
Обяснението се приема обаче досега трябваше да си направил пробата и да сме разбрали дали ти отчита нормално разходомера. Накрая жена ти и кухненската мивка ще се окажат проблема, щом свали разхода с 1 кубик на ден ебаси. Кво прави тая жена на тая мивка толкова време? Вземи и купи съдомиялна.
У дома пускам топла вода от мивката постоянно и над 15-20 кубика газ на месец не съм имал. Двама сме и се къпем всеки ден. Обаче имам и по 7-8-9 кубика вода на месец, а ти двойно. Щом не поливаш какво я правите тая вода?
Последна промяна от ESPACE на съб юли 18, 2020 6:45 am, променено общо 1 път.
bobivg - специалист
Някой прави прави секс под душа, а друг плаща водата.
Водомер както казаха в предишните постове и всеки да си плаща водата.
liusien - специалист
Седя и си мисля - какво мога да направя за да плащам по-малко... Възможно ли е да се направи следното - двуконтурният котел да го ползвам като едноконтурен??? Имам пред вид следното - функцията му за БГВ да я затапя, а БГВ да ползвам от бойлер, който да се загрява от газовия котел. Мисълта ми е, все едно котела е едноконтурен... Стайният терморегулатор не позволява да се загряват радиаторите, но да може да грее водата в бойлера! Това дали е възможно технически? Предполагам, че бойлера трябва да има датчик, който да следи температурата в него и да командва по някакъв начин котела...
ESPACE - майстор
Ти си безнадежден случай, аз се отказвам.

ПП. Монтирай си солари
fbr - майстор
Принципно се прави, но не и по този начин, както ти си го измислил. Прави се циркулация през обикновен бойлер между студената и топлата вода през БГВ контура на котела с помпа, като помпата се включва от терморегулатора на бойлера. Докато не разбереш от каквво естество ти е преразхода, няма как с хаотични мерки да постигнеш резултат. Та едно толкова лесно мероприятие, като поставяне на водомер на БГВ, което може да даде насоки, ти не го реализираш.
LazarGanev - "Велик майстор"
съб юли 18, 2020 8:45 pmfbr написа:
като помпата се включва от терморегулатора на бойлера
Е, не, по-добре да се сложи допълнителен термостат, за да не се пипа ел. инсталацията на бойлера
liusien - специалист
съб юли 18, 2020 8:45 pmfbr написа:
Принципно се прави, но не и по този начин, както ти си го измислил. Прави се циркулация през обикновен бойлер между студената и топлата вода през БГВ контура на котела с помпа, като помпата се включва от терморегулатора на бойлера. Докато не разбереш от каквво естество ти е преразхода, няма как с хаотични мерки да постигнеш резултат. Та едно толкова лесно мероприятие, като поставяне на водомер на БГВ, което може да даде насоки, ти не го реализираш.
Мисля, че ако тръгна да купувам водомер за който ще хвърля 40-50 лева - това вече е хаотичен разход! Той няма да ми върши никаква работа, освен за проба, изразена в няколко дни! По-скоро, си мисля да изключа функцията "ЕСО" за няколко дни и да запиша показанията на разходомера... Ще видя какво ще се получи - дали котела да работи в режим КОМФОРТ, или режим ЕСО........... От момента на пускане на котела до днес, той работи само в режим ЕСО..... Не съм го ползвал в режим КОМФОРТ. Сега е момента да видя има ли разлика в разхода на газ и каква ще е тя!

PS - Съжалявам, че не съм знаещ и можещ техник по газови инсталации! ESPACE е прав като казва, че съм безнадежден случай! В момента се оприличавам на човек, който не вижда и се опитва да върви напред с протегнати ръце и пипнешком!

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: