Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Miro4774 - специалист
Некъв проблем ли има ? Просто при всяко влизане ми иска парола и нещо е станало!
Miro4774 - специалист
Здравейте! Искам да попитам отностно котел Де дитрих с горелка грейко някой дали е запознат с самият котел забелязал съм, че има между горната водна риза и димотвода между водната риза дупки за въздух който откарват димът директно в комина. Сложил съм на над горелката ламарина за да стане три ходов но сега ги видях тези прорези между водната риза. Някой запознат ли е дали се запълват с нещо за да не бяга топлото в комина през тях.
cvettomirr - специалист
миналата година с котел golden fire 40kw отоплявам две къщи 3тона пелети пирин чам изгорих. Щях да сваля още разхода но горелката паботи на последна степен, на 2-3-4 загасва.Тия от голдън файер са големи отврати, но тая година ще ги сигна във въздуха. За тоя година не съм купувал пелети още, нямам компресор за обдухване и незнам в тоя случай може ли да смесвам чамови със слънчогледови и такива от слама. Имам и 1т царевица незнам как ще стане дали ще гори. От миналогодишните пелети на пирин лес чам много доволен но 330лв за тон ми се вижда скъпо. Относно котела съм доволен макар че е лаком има дни и с 15 кг съм минавал а има и дни с 5 чувала
n.ganev - майстор
Тези две къщи сигурно са по 50 кв.м.
andy_forresite - майстор
Участвах в последното преброяване и от опит ви казвам че квадратурите на къщите ги даваха през главите си в посока нагоре. Влизам в по малка от моята къща и ми диктуват сто и нещо квадрата. Опитах да ги накарам малко по сериозно да казват данните за въпросника, но не стана. Както и да е.

Аз бих продал царевицата и бих си купил пелети от дървесина. С марели 40 кв един познат събра доста студ със слънчогледови пелети. Не станаха. Сега съм взел от същите за проба в моята горелка. Пробвай да я настроиш на по малки киловати, защото 8 кв е много за минимална мощност в повечето случаи. Щом гасне на втора и нагоре степени, значи не си изключение.

Принципно и малките къщи могат да се нуждаят от топлина колкото двойно по голяма къща, която си запазва топлината. За в бъдеще се отписвам от такива споделяния в темата. Повечето са в по нови къщи или поне с ТИ.
cvettomirr - специалист
n.ganev - 6 стаи по 16 квадрата, 2 хола по 25-30 квадрата и 2 бани, но без бойлер с водна серпентина. Купил съм бойлер с две серпентини но не съм го монтирал. Едната къща е с нова пвц дограма без външна изолация, но има гипс картон и вата на таваните, другата без изолация и с дървена дограма. Ако имах външна изолация и дограма на другата къща щях да настроя котела на 45-50градуса, а когато беше -30 той държеше 70-75градуса на водата за да може в стаите да е 20-23 градуса. За разход отопление има 10 ки фактори, едни имат хубава дограма други не, други изолация и така. Мой роднина се отоплява с подово и термопомпа, зимата водата в системата е 38 -40 градуса, но е саниран външно, покриви и кво ли не. За мен е важно да санирам външно и да сменя другата дограма.
idealist - специалист
В крайна сметка от какво си недоволен ? С 1000 кинта топлиш 2 (ДВЕ) къщи по 6 (ШЕСТ) месеца годишно. А сега смятай колко даваш за отопление месечно ?!
filmatoplo - майстор
Малко си изгорил за 180 дни (толкова е отоплителния сезон) почти невъзможно с тази горелка.
LazarGanev - "Велик майстор"
Всяка една горелка може да изгори толкова, дори и по-малко :wink:
шоп - майстор
LazarGanev написа:
Всяка една горелка може да изгори толкова, дори и по-малко :wink:
Аха, така е. То някои си поддържат 24-25 градуса в помещенията, а други 16-18 градуса и се завиват с одеяла.
Така, че всякакъв разход е възможен. Дори и нулев :-D

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: