Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ves-ko - специалист
пет окт 16, 2020 2:17 pmfilmatoplo написа:
:? За първи път чувам да се обръща врата на Виадрус :wink: как става.
Стр. 151 от темата :)
Прикачен файл:
20200806_204636.jpg
filmatoplo - майстор
:lol: Оф ,много информация -издъшаме вече :lol: ,много яко ,ще го имам предвид ако се наложи .
ves-ko - специалист
И, като продължение и на това:
viewtopic.php?f=10&t=52217&start=1500#p1038873

Постигнатото (за сега) в резултат на 'железариите inside' е:
Прикачен файл:
20201017_135359.jpg
20201017_135359.jpg (84.48 KиБ) Видяна 1392 пъти
filmatoplo - майстор
Изглежда в норми ,то е ясно ,че датчика за димни показва по малко .
Механизма на вратичката твое дело ли е .
ves-ko - специалист
пон окт 19, 2020 12:33 pmfilmatoplo написа:
Изглежда в норми ,то е ясно ,че датчика за димни показва по малко .
Механизма на вратичката твое дело ли е .
да - показва по-малко, заради отдалечеността от изх. на котела.
да - идеята е моя, но основното рязане, заваряване струговане и фрезоване - на хора, които разбират от това и имат и машините. :) :partyman: , а окончателното напасване (с ъглошлайфа и дрелката), боядисване и добваката на вермикулит по вратите си е мое дело.
veselint - специалист
Добър вечер, имам странен за мен проблем с котела и комина.Котела е Виадрус вдигнат на кутия ,с прелетна горелка.Проблема е ,че при горене ,гофрето свързващо котела с комина вибрира доста силно и се чува някакъв боботещ звук.Миналия отоплителен сезон не съм имал този проблем. Различното този сезон е че ,съм със слънчогледови пелети и няколко железа повече в котела.Комина и котела са чистени и няма разлика в боботенето,горелката гори добре,температурата на димните газове е 100грдуса при 65 на водата и максимална степен на горене,при минимална са 75градуса.Според вас от какво се получават тези вибрации и боботенето.
6osi6 - майстор
пон окт 26, 2020 6:34 pmveselint написа:
Различното този сезон е че ,съм със слънчогледови пелети
Имаш повече въздух за гориво с по-малко калории. Намали с 2-3 % въздуха и увеличи с толкова горивото.
пон окт 26, 2020 6:34 pmveselint написа:
...Според вас от какво се получават тези вибрации и боботенето.
Единственото логично обяснение, което едва намирам в тиквата си е, че увеличавайки пневматичното съпротивление на котела, с онези железа, се е достигнала някаква стойност, която наложена на тягата на комина, прави резонанса. Ако промениш малко едната или другата величина, би трябвало да изчезне. Качвай някого на покрива, че е по трудно от ваденето на плочи!

Бе не вярвам много на етикети, ама ...
http://twinspellets.com/?gclid=Cj0KCQjw ... m1EALw_wcB
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон окт 26, 2020 7:14 pm, променено общо 1 път.
veselint - специалист
[quote=6osi6 post_id=1044954 time= Намали с 2-3 % въздуха и увеличи с толкова горивото.
[/quote]

Благодаря, ще пробвам.Сетих се ,че това го правеше и когато горях въглища и се разгоряха хубаво котела издаваше същия звук и вибрации.
veselint - специалист
Единственото логично обяснение, което едва намирам в тиквата си е, че увеличавайки пневматичното съпротивление на котела, с онези железа, се е достигнала някаква стойност, която наложена на тягата на комина, прави резонанса. Ако промениш малко едната или другата величина, би трябвало да изчезне. Качвай някого на покрива, че е по трудно от ваденето на плочи!

Бе не вярвам много на етикети, ама ...
http://twinspellets.com/?gclid=Cj0KCQjw ... m1EALw_wcB
[/quote]

За железата и резонанса сигурно си прав ,на покрива като се кача на комина нищо се не усеща .Вибрацията е най-силна в гофрето.Тъй като за сефте горя слънчаци,нормално ли е да пушат повече при горене?Също усещам някаква тежка и влажна миризма като отворя котела.

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: