Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gizdo - специалист
С газанализатор.
syncho - майстор
не, не обясни ми точно какво мери, че ти показва КПД-то на котела... защото с тоя газ анализатор ще измериш всичко друго, но не и КПД-то на котела, ама блажени да са вярващите...
gizdo - специалист
Този мери.
В петък сутринта ще снимам машината и дисплея какво показва и ще кача снимки. Лаик съм в тази област и наистина може да ме излъже всеки. Казаха, че машината струва 10К и е най- доброто на пазара.
LazarGanev - "Велик майстор"
Реално не го мери, а го изчислява, но какво от това? Всеки казанализатор има такава възможност мисля
Christo - майстор
Измерването на КПД-то на котела е работа за специализирана лаборатория, натъпкана с апаратура за много повече от 10К лева. И с умни хора около апаратурата......Трябва да се сложи точно измерено количество гориво, да се измери точното количество топлина, отишла в топлоносителя след пълното му изгаряне и да се раздели на теоретичното количество топлина, която би се получила при оптимално изгаряне на същото количество и качество гориво в лабораторни условия.Сигурно топлоинженерите знаят как се прави.. Това няма как да стане у нас или у вас в мазето :? Разбира се, че е важен съставът на газовете на изхода на котела. Важна е и температурата на изходящите газове. Важно е обаче и как е изолиран котелът. Важна е температурата на входящия в котела въздух. И сигурно и други важни работи има. Това с меренето на КПД на място е за съвсем груба представа. Да му сложим +-10% точност оптимистично и да не се самозаблуждаваме. Във всеки случай, КПД на котел, преправян за пелети около 90% звучи много съмнително.
gizdo - специалист
Не оставяте човек да се порадва малко :wink:
Посрещах Трифон Зарезан до 4 часа сутринта с няколко кани вино и кутия цигари в парното помещение. Попаднах на пелети точно като солети дълги. Задръстваха ми тръбата от шнека поне 4-5 пъти. Хвана ме яд, че подарих фуражумелката на един съсед преди време, за да ги накълцам :evil:
Здравейте, имам следния въпрос.На котле за твърдо гориво\дърва и въглища\ Симе -24кw ,може ли да се преработи за работа с пелети ,ако става ще бъде ли рентабилно,каква е цената на пелетите в момента и въобще ме интересува какви неща допълнително се слагат?
zgi - помощник
http://www.pelletboilers.bg/BG_p_7.html Мисля, че този е супер. Някой има ли озиви за тези котли. Този е съвсем нов, но от по предните модели.
zgi - помощник
zgi написа:
http://www.pelletboilers.bg/BG_p_7.html Мисля, че този е супер. Някой има ли озиви за тези котли. Този е съвсем нов, но от по предните модели.
оТзиви :prayer:
LazarGanev - "Велик майстор"
Кое точно им е суперското, освен че са скъпи?

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: