Не разпознава дисплея. Опитай да рзбуташ двете клемички на кабела между основната платка и дисплея, може да е окислена връзка
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
Трифон П.Трифонов
- майстор
А, отоплението се раздвижи!!!
kotarankat
- специалист
Здравейте!
След няколко години вярна служба се сблъсквам със следния проблем с горелката (RB 20 Star):
При първото пускане за този сезон горелката стартира, запали и горя около час. След това изгоряха двата 5А предпазители. Смених ги и тръгна отново - след 20 минути отново изгоря единия. След повторна смяна и нови 20 минути изгоря другия.
Пратих платката в Натурела и ми я върнаха като констатациите са - "проблем със захранване" - подменени 2 бр. предпазители. Не ми отговориха каква би могла да е причината.
Явно проблема е някъде в "хардуера". Няма видими нагари по вентилатори, ел. двигатели и т.н., но явно нещо вдига тока и гори предпазителите.
Та, молбата ми е ако някой вече се е сблъсквал с такъв проблем да сподели, или поне някой ако може да каже за какво служат тези предпазители, за да търся виновника. Съмнявам се в запалката, но интересното е, че горелката пали и след това изгарят предпазителите.
Още не съм закачил платката след "ремонта" и ще видим довечера.
Благодаря предварително на отзовалите се!
След няколко години вярна служба се сблъсквам със следния проблем с горелката (RB 20 Star):
При първото пускане за този сезон горелката стартира, запали и горя около час. След това изгоряха двата 5А предпазители. Смених ги и тръгна отново - след 20 минути отново изгоря единия. След повторна смяна и нови 20 минути изгоря другия.
Пратих платката в Натурела и ми я върнаха като констатациите са - "проблем със захранване" - подменени 2 бр. предпазители. Не ми отговориха каква би могла да е причината.
Явно проблема е някъде в "хардуера". Няма видими нагари по вентилатори, ел. двигатели и т.н., но явно нещо вдига тока и гори предпазителите.
Та, молбата ми е ако някой вече се е сблъсквал с такъв проблем да сподели, или поне някой ако може да каже за какво служат тези предпазители, за да търся виновника. Съмнявам се в запалката, но интересното е, че горелката пали и след това изгарят предпазителите.
Още не съм закачил платката след "ремонта" и ще видим довечера.

Благодаря предварително на отзовалите се!
Трифон П.Трифонов
- майстор
вт окт 15, 2024 12:16 pmkotarankat написа:Цяло лято е спала, предполагам.
Изключена ли беше от захранването?
kotarankat
- специалист
Не, не съм я изключвал от захранването. Чел съм че заради натрупан прах и влага може да "окъси" и заради това не се изключва целогодишно.
laguz
- напреднал
Здравейте, момчета!
Този сезон май ще се минава на дървесни пелети, защото се изравниха като цена със слънчогледовите.
Много моля за помощ, да ми кажете какво трябва да променя в настройките, като запалване, като вентилатор и т.н./увеличавам, намалявам/, за да не преоткривам сам топлата вода. От четири зими имам Грейко 30 и вече мога да кажа, че се справям много добре с настройките на слънчогледовите, но никога не съм горил дървесни пелети, за това моля за помощ и насоки.
Предварително благодаря на отзовалите се!
Този сезон май ще се минава на дървесни пелети, защото се изравниха като цена със слънчогледовите.
Много моля за помощ, да ми кажете какво трябва да променя в настройките, като запалване, като вентилатор и т.н./увеличавам, намалявам/, за да не преоткривам сам топлата вода. От четири зими имам Грейко 30 и вече мога да кажа, че се справям много добре с настройките на слънчогледовите, но никога не съм горил дървесни пелети, за това моля за помощ и насоки.
Трифон П.Трифонов
- майстор
вт окт 15, 2024 12:45 pmlaguz написа: Здравейте, момчета!Кой да знае?!
Като дойдат, ще напълниш бункера, ще палнеш и ще гледаш.
Щом се справяш добре, даже много добре с настройките, то питането и притесненията ти са излишни.
Зависи и кои дървесни са поевтинели чак толкова, че да те съблазнят.
Имал съм напълно безпроблемно горене с някои, а другите са ме държали десетки часове до горелката и без положителен резултат.
Дано при теб е различно!
laguz
- напреднал
[/quote]
Кой да знае?!
Щом се справяш добре, даже много добре с настройките, то питането и притесненията ти са излишни.
Имал съм напълно безпроблемно горене с някои, а другите са ме държали десетки часове до горелката и без положителен резултат.
Дано при теб е различно!
[/quote]
Чувал съм, че на дървесните им трябва по-малко вентилатор от на слънчогледовите. Това така ли е?
Чел съм и че Грейкото си е направено специално за слънчогледови и не гори по най-идеалният начин дървесните, за това питах за някакви тънкости.
При нас дори не искат да зареждат слънчогледови, защото им идвали на цената на дървесните, та нямам избор и още нищо не съм избрал. Намерих един тон слънчоглед да закърпим положението пък после ще видим, но искам да съм подготвен.
Кой да знае?!
Дано при теб е различно!
[/quote]
Чувал съм, че на дървесните им трябва по-малко вентилатор от на слънчогледовите. Това така ли е?
Чел съм и че Грейкото си е направено специално за слънчогледови и не гори по най-идеалният начин дървесните, за това питах за някакви тънкости.
При нас дори не искат да зареждат слънчогледови, защото им идвали на цената на дървесните, та нямам избор и още нищо не съм избрал. Намерих един тон слънчоглед да закърпим положението пък после ще видим, но искам да съм подготвен.
Трифон П.Трифонов
- майстор
вт окт 15, 2024 2:15 pmlaguz написа: ........Да, направено е да гори слънчогледови.
........
Кое ще му попречи да изгаря едни качествени пелети по-зле?
Вероятно това се случва, но сравнено с тубусна горелка.
Попадал съм на невероятен чам, който от 15 чувала остави две шепи пепел. Кое му е лошото, като за 24ч хвърлям пълен бошовски пепелник от слънчогледовите?
Слънчогледовите ги познавам дали са качестви само като ги видя. Дървесните не зная дали може да се разбере.
Една проба с чувалче- две ще покаже.
Настройките не са проблем. Проблем е пясъкът в пелетите, който причинява учестено чистене и зачестили псувни.
Подготвен си теоретично.
kotarankat
- специалист
Все пак ми се обадиха от Натурела и ми казаха, че платката е проверена и работи. Причината за проблема трябва да се търси някъде по периферията - вентилатор, шнек, циркулационна помпа ("нещо което сработва по-късно")
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература