Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Управлението и почистването... бих добавил.
estzvetanov - специалист
tosco написа:
Да помоля и аз за стойности на параметри, за нормално и редовно палене Алба 18.
Отначало камината беше с:
3-150
4-150
5-180
6-30
7-180
8-20

21-170
22-200
23-190
При тези параметри си палеше ОК. Около нова година(след около 2 месеца) започна да препълва кошничката и не пали.
Пелетите от копничката при почистване бяха топли-значи горелката работи.
С инсталатора променихме следните настройки:
3-130
4-170
5-240

8-10

21-160
22-170
23-180
И настана усмивки и мечти. ПАлеше на около 10-а секунда, до вчера.
Отново е започнала да препълва кошничката без да запали. Ще съм благодарен за всякакви идеи.
Благодаря.
Два въпроса:
1. Запалката работи ли
2. Сменял ли си пелетите
tosco - специалист
1. Да запалката работи, дори днес е палила 2 пъти.
2. Не, пелетите не са сменяни.
Просто камината явно си е с характер. Повечето пъти си пали без проблем, до 10-а минута.
Но, понякога се инатИ.
estzvetanov - специалист
tosco написа:
1. Да запалката работи, дори днес е палила 2 пъти.
2. Не, пелетите не са сменяни.
Просто камината явно си е с характер. Повечето пъти си пали без проблем, до 10-а минута.
Но, понякога се инатИ.
Пробвай да си върнеш 22 на 200
Vartasilver - специалист
tosco написа:
Да помоля и аз за стойности на параметри, за нормално и редовно палене Алба 18.
Отначало камината беше с:
3-150
4-150
5-180
6-30
7-180
8-20

21-170
22-200
23-190
При тези параметри си палеше ОК. Около нова година(след около 2 месеца) започна да препълва кошничката и не пали.
Пелетите от копничката при почистване бяха топли-значи горелката работи.
С инсталатора променихме следните настройки:
3-130
4-170
5-240

8-10

21-160
22-170
23-180
И настана усмивки и мечти. ПАлеше на около 10-а секунда, до вчера.
Отново е започнала да препълва кошничката без да запали. Ще съм благодарен за всякакви идеи.
Благодаря.
Пар5-185
Пар21-140
Пар22-150
Пар23-165
wpw - специалист
Здравейте
Търсих във форума, но не открих каква горелка монтират конкретно македонците в екоспар. Тяхна разработка ли е или е на друга фирма? Камината е Мини максима 27 квт. Ако съм изтървал някъде в страниците тази информация, моля за извинение!
kamina.alba18kw - специалист
Хайде някой да сподели какви пелети използва и от какъв материал са. Ако може някой да ми каже или да ми даде линк към онези ромънски пелети, който толкова много хвалят, та и ние да опитаме от меда. Казват, че почти няма пепел, не зацапва. Мойте са от 100% чамов материал, което май се обеждавам, че не е добра идея, но свършен факт. Вече 1 пале почти изгоря. :) споделете моля. Ще е полезно за всички мисля. Дори и линк да сложите още по добре.
wpw - специалист
kamina.alba18kw написа:
Хайде някой да сподели какви пелети използва и от какъв материал са. Ако може някой да ми каже или да ми даде линк към онези ромънски пелети, който толкова много хвалят, та и ние да опитаме от меда. Казват, че почти няма пепел, не зацапва. Мойте са от 100% чамов материал, което май се обеждавам, че не е добра идея, но свършен факт. Вече 1 пале почти изгоря. :) споделете моля. Ще е полезно за всички мисля. Дори и линк да сложите още по добре.
Колега, извинявай, но за пелетите си има отделена тема. И използвай У-то при Румъния и убеждавам.

Хубав ден.
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:
Въпреки всички мнения тук, аз от скоро горя слънчогледови и за сега нямам проблем. Изгорил съм към 300 кг, чистя на 24 часа, но мисля че и на 48 се търпи.
Последна промяна от estzvetanov на пон фев 12, 2018 7:32 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Да хванем ли бас че ако в камината гориш слънчогледови пелети -кошничката ще се напълни с пепел до горе эа 5 часа .Тоест това в нея е нажежена маса ,ще иэглежда като пепел когато эастине ,но така или иначе в тоэи си вид докато гори в това положение след петия час повече пелети не поема ,или ако ги поема то е с влошено качество на горенето.Не аэ то куп инженери не са иэмислили камина да гори успешно слънчогледови пелети.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: