Капачето на горивната камера е достатъчно 1-2 пъти в сезона да го чистиш. Там пада пепел от отворите за въздух по периферията на горивната камера, това не може да се избегне. Колкото до налепите оъ кокс по дъното на горивната камера (ако ги има, защото не всички горелки го правят), той е добре да се чисти веднъж седмично, иначе сменяш шнекчето (72лв)
ср яну 22, 2025 7:08 pmLazarGanev написа: Капачето на горивната камера е достатъчно 1-2 пъти в сезона да го чистиш. Там пада пепел от отворите за въздух по периферията на горивната камера, това не може да се избегне. Колкото до налепите оъ кокс по дъното на горивната камера (ако ги има, защото не всички горелки го правят), той е добре да се чисти веднъж седмично, иначе сменяш шнекчето (72лв)Да, чел съм за това, че шнека се скъсява ако не се чисти на време кокса, но вече 2-3 години го чистя на месец/два и не забелязвам промяна, даже малко излиза от отвора, а пелетите ми правят кокс, защото са иглолистни, може би го правят повече от страни от колкото долу, нзн. Веднъж на седмица ми идва твърде често, предпочитам да дам 72лв ако това е цената на хамалогията с чегъртането