Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Маци - специалист
bmahob написа:
Exhaust chimney по принцип е един вид фа намалиш или увеличиш тягата на комина и намаля/увеличава с всяка степен с по 50оборота вентилатора във всеки режим, дори при чистене
При теб на колко е Exhaust chimney .....чуда се защо инсталатора ми го е направил на -9 комина е нов има тяга (ф180)
Би ли споделил Exhaust chimney колко ти е и n-9-16;n-9-17 на колко са ти
bmahob - майстор
Ами аз го държа на 0 и си коригирам с вентилатора индивидуално ама айде се местим във вашата теме че шъ ни бийят бурнитите :-D
Маци - специалист
bmahob написа:
Ами аз го държа на 0 и си коригирам с вентилатора индивидуално ама айде се местим във вашата теме че шъ ни бийят бурнитите :-D
Благодарение на тукашните колеги доста неща понаучих а и контролера на старите бърнити е като при нас доста от тяхните настроики вкарах на лилито и маи болежките на тези камини са сходни
bmahob - майстор
И моята алфа е с микро нова но камините са ни различни и мощностите нямат общо като стойности
Маци - специалист
bmahob написа:
И моята алфа е с микро нова но камините са ни различни и мощностите нямат общо като стойности
Съгласен съм но все пак човек придобива някаква представа моята е 20 кв твоита е 21 мисля бърнит 23 та горе долу стават работите :)
Маци - специалист
При мен камината е с следните параметри
Exhaust chimney -9
1...1/1500(960)
2...1.5/1650(1110)
3...2/1800(1260)
4...2.5/2000(1460)
5...3/2100(1560)
В скобите са стойностите които показва камината в меню 8 stat stove

Когато се променя Exhaust chimney с една еденица оборотите на вентилатора се променят с 60 оборота при мен се получава следното (-9х60=540 оборота са намалени оборотите на всички степени дори и оборотите на вентилатора по време на запалване (1950 -540=1410) та въпроса ми е не са ли ниски тия обороти на вентилатора дето се получават ?и ако направа Exhaust chimney 00 какво ще промени по работата на камината освем оборотите на вентилатора ?
zlatev2000 - специалист
Маци написа:
Exhaust chimney -9
1...1/1500(960)
2...1.5/1650(1110)
3...2/1800(1260)
4...2.5/2000(1460)
5...3/2100(1560)

Когато се променя Exhaust chimney с една еденица оборотите на вентилатора се променят с 60 оборота при мен се получава следното (-9х60=540 оборота са намалени оборотите на всички степени дори и оборотите на вентилатора по време на запалване (1950 -540=1410) та въпроса ми е не са ли ниски тия обороти на вентилатора дето се получават ?и ако направа Exhaust chimney 00 какво ще промени по работата на камината освем оборотите на вентилатора ?
Аз съм с Бърнит 23кв и моите настройки на вентилатора и пелетите са почти същите , само че комина ми е на 0 а не на -9 .Тоест каквото е зададено това е реланото. Единсрвено когато имам мъгла или много силен вятър слагам комина на +2 .

Според мен най ниската степен на вентилатора при която няма да имаш проблеми е около 1500-1550 об. Пробвал съм и с по-ниски и винаги съм имал аларми най-различни.
Естествено всичко това е строго индивидуално според интсталацията и комина .
Маци - специалист
zlatev2000 написа:
Маци написа:
Exhaust chimney -9
1...1/1500(960)
2...1.5/1650(1110)
3...2/1800(1260)
4...2.5/2000(1460)
5...3/2100(1560)

Аз съм с Бърнит 23кв и моите настройки на вентилатора и пелетите са почти същите , само че комина ми е на 0 а не на -9 .Тоест каквото е зададено това е реланото. Единсрвено когато имам мъгла или много силен вятър слагам комина на +2 .

Според мен най ниската степен на вентилатора при която няма да имаш проблеми е около 1500-1550 об. Пробвал съм и с по-ниски и винаги съм имал аларми най-различни.
Естествено всичко това е строго индивидуално според интсталацията и комина .
Нямам никакви проблеми освен проблем при запалването ако направа и аз комина на 00 настроиките ще ми бъдат като тези дето съм написъл извън скобите
nedelchonecev - специалист
колеги при мен водата е около45-48°
стаино 23°, проблем ли е да е под 50?
изх газове са ми около 80°
ниска ли е тази температура за камината
zlatev2000 - специалист
Маци написа:
zlatev2000 написа:
Маци написа:
........... ако направа и аз комина на 00 настроиките ще ми бъдат като тези дето съм написъл извън скобите
Именно !
Моите са почти същите като изключим 4-та и 5-та степен ( там съм на 1900об) . В същото време пелетите ми са в по-малки дози и горенето ми е идеално. Резултата е нисък разход , стъклото се зацапва по-бавно, и по-малко чистя ( на 3-4 дена 1 път) .Същото така досадната аларма 7 не съм я виждал от по-миналия сезон когато още си търсех перфектните настройки за мен.

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: