Не ме разбирай погрешно, аз съм с 2 ръце за подовото. Но както казваш "специфични обекти, различни диаметри тръби, брой кръгове, помпи" и т.н. и за това си смятаме всеки обект, за да няма изненади, а дебитомерите ги използваме, за да нагласим съответния дебит за всеки кръг, който при всеки обект съответно е различен. Ти би трябвало да си наясно с това. Няма как апартамент с апартамент да е еднакво, освен ако не са еднакви самите апартаменти, но дори и тогава понякога има разлики.
5см се прави най-често в баните, защото дава малко повече мощност, макар че често и това не е достатъчно и се налага допълнително да се слага лира. Именно при изчисленията се избира стъпката, след като се сметнат топлинните загуби (изолации, дограми, стени, разположение, климатични зони и т.н.) и необходимата тепмература в даденото помещение. Баните няма как да са на 21С. Ние стандартно ги смятаме на 24С примерно.
А това, което си дал е инфрачервено най-вероятно газови излъчватели, които работят на доста по-висока температура на тръбите, които излъчват
. И такива сме правили не малко, но е доста по-различно от подовото, за това не мисля, че е добро сравнение.
5см се прави най-често в баните, защото дава малко повече мощност, макар че често и това не е достатъчно и се налага допълнително да се слага лира. Именно при изчисленията се избира стъпката, след като се сметнат топлинните загуби (изолации, дограми, стени, разположение, климатични зони и т.н.) и необходимата тепмература в даденото помещение. Баните няма как да са на 21С. Ние стандартно ги смятаме на 24С примерно.
А това, което си дал е инфрачервено най-вероятно газови излъчватели, които работят на доста по-висока температура на тръбите, които излъчват