• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Zurlata - специалист
2v6 - ми то това твоето като гледам е абсолютно същото като моята рисунка, само че на моята няма допълнителния комин, който е в случай на авария и нямане на ток за вентилаторите. Поне така като гледам на рисунката ти. Викаш това си го виждал и на живо с водната риза и въздушния топлообменик, снимай го де, или поне знаеш ли хората доволни ли са от него колко им е разхода в сравнение с нормален котел преди това, това ако знаеш да ни кажеш ще е много полезно!
LazarGanev - кви са тия по прости начини че са не сещам , по просто от топлообменник кво е?
tonkata - специалист
2v6 написа:

Кондензатора на климатика е това, което загрява (при кондензирането на фреона се отделя топлина)

Аз с това не съм съгласен. Фреонът се нагнетява от компресора и при това се загрява (във вид на газ) после достига до кондензатора и там постепенно се охлажда, при което се втечнява.
Но това няма значение, защото е извън темата. А иначе схемата направо ме трясна. Какъв вентилатор трябва да има на изхода на комина.
dalgia - специалист
2v6 написа:
dalgia написа:
Що не вземете да сложите кондензатора от климатика в комина и ще си имате термопомпа.Не е много работа.Аи е въпрос на 200лв.
Кондензатора на климатика е това, което загрява (при кондензирането на фреона се отделя топлина) така че не става.
Може би искаш да кажеш външната пита в режим на отопление да охлажда димните газове - и така не става :idea:

Външната пита е добре да се почиства 1 път годишно при работа в градски условия. Ако пуснеш пушек от дърва (да не говорим за въглища и други боклуци) ще трябва да се промива през 1 час :!:[/quote
Това става лятото когато е на охлаждане а зимата замръзва.Затова го топят в кладенци и копат в земята за да го държат на 15градуса.И кой ти казва че трябва да са на гъсто топлопроводящите пластини , та в края на комина имаш 20-60 градуса.Това нещо се изработва а не буквално да го хвърлиш в комина.
ronik - специалист
2v6 написа:
Това са схеми на двата варианта - инсталация с "топлина беглец", и с "комин ловец".

Допълнителния "комин" има следните предимства:
1. "Улавя" топлината от дима.
2. Намалява дима през съществуващия комин до минимум - там замърсяването рязко намалява.
3. Помага в случаи на слаба тяга от съществуващия комин - камината няма да пуши дори при първоначално разпалване.
Интересна идея. Според теб колко % от газовете ще минат през комина и колко през допълнителния? Не е ли по-добре двата топлообменника да са направо на основния комин?
LazarGanev написа:
:-D :smoker:
И аз чакам. :)
Zurlata - специалист
Ей, Илиев , напълни ми душичката с това дето ми прати! Това е много яко, качил съм го тук :

http://www.4shared.com/file/88176989/53 ... vLabs.html

Има формули как да си сметнеш цяла инсталация , и СХЕМИ на КОТЛИ със идея КАК ДА УЛОВИМ ТОПЛИНАТА БЕГЛЕЦ !
На всички които досега писаха критики и на тези които само четат ама невярваха в нашите идеи с Илиев за котела, който рисувахме, на (2V6 - принципа е същия) ето ви на теглете и ще го видите на живо ! ИСТИНСКИ! Ако бях попаднал на това по рано сигурно въобще нямаше да пиша тука. Ама така май стана по добре.
Няма водна риза в горивната камера, пълно изгаряне при ВИСОКИ градуси, камера облицована с тухли, въздух от вентилатори , топлобменик на комина, че и шнек за подаване на горивото! Все нещата за които говорихме, и за които не вярвахте че ще има голямо КПД, щото все гледате магазинските камини с водни ризи ниско качество , или на някой само-възхвалил се
"Майстор" дето бил много отворен на камини"!

Както каза Илиев по горе, аз от моят проект не се отказах , дори от многото критики, още повече сега след като го виждам че го има изпълнено. То не е нещо ново ама нали трябваше да го измислим как ще е!
В книгата споменават че регулирали качеството на горивния процес - но не казват как (може би фирмена тайна) , но се чудя дали няма да е с Ламбда-сонда както го мислехме и ние :irre:
Илиев и Харалампи ще черпя нявга, за добрите матеряли! :partyman:

Ето част от статията:

Прикачен файл

Kotel.jpg
Kotel.jpg (138.59 KиБ) Видяна 4286 пъти
Takezo Sensey - модератор
Може ли лекинко да се присламча и да питам с какво гориво ще получите температура от 1000°C :?
Iliev Labs - специалист
:) С дърва. Такива, най-обикновенни.
Пичове, вие в тая тема,май сте написали повече постове, от колкото сте прочели?
2v6 - майстор
LazarGanev написа:
Дай някоя снимка, размери!
За предишната или сегашната инсталация питаш?
2v6 - майстор
Zurlata написа:
2v6 - ми то това твоето като гледам е абсолютно същото като моята рисунка, само че на моята няма допълнителния комин, който е в случай на авария и нямане на ток за вентилаторите. Поне така като гледам на рисунката ти. Викаш това си го виждал и на живо с водната риза и въздушния топлообменик, снимай го де, или поне знаеш ли хората доволни ли са от него колко им е разхода в сравнение с нормален котел преди това, това ако знаеш да ни кажеш ще е много полезно!...
Е нали на по-предния пост дадох твоята снимка за пример! Същото е, но конструкцията е такава, че да може да се направи от тръби и кюнци, лесно се разглабя и почиства, не пречи на нормалната работа на вече монтирана камина или котел.

Имах снимки, но не мога да ги намеря. Ще ми пратят нови тия дни. В момента се подготвя на новата му месторабота.

На пиролизния котел на изхода при пълна мощност ( над 20 kW) пушека излизаше с 220-230 градуса. После след топлообменника спадна на 140-150. Водата се загряваше с около 5 градуса. Въздушен топлообменник писах че нямаше.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 65

Тема "Коминът-мечта или как да уловим топлината беглец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: