• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vanko68 - специалист
Радиаторите работят с всякаква температура,само да си ги сметнал за такава.Както и всеки друг отоплителен уред ,разбира се.
007 - напреднал
Бойлерат се топли от ТП и за сега от него съм доволен.
Вчера сменихме диеференциялнят винтил с майстора които ми прави ТП и с малко мастройки започнаха да се нагреват радиаторите, в момента помпата съм я пуснал на 37 градуса а температурата в стаите ми е между 20-22 градуса, но то и на вън си е все още топло. ТП може и на 45градуса да работи. Захранването на колекторите на втория етаж е с ф 20 тръба а от там кръговете в стаите с ф 16, за радиаторите на първият етаж е също ф 20 захранваща.
Тези дни ще пусна и втория етаж и за да видя дали ще се топлят и 2-та етажа равномерно [ втория етаж няма да се отоплява тази година тъй като е още в ремонт но от догодина ще се живеее и на двата етажа и искам всичко да е изрядно]
denuchi - специалист
"д.бонд" -007. бойлера с какви тръби е захранен. ТП с какви тръби се захранва, и там ли е ф20.
007 - напреднал
Да и бойлерат е с ф 20 , а ТП с 3/4
denuchi - специалист
опа. забравил съм да попитам каква е точно помпата. за маркате е ясно, а по точно данните и.
007 - напреднал
ТП е 8кв (вода-вода)
Чаро - Акълия
Човече, говорим за циркулационната помпа!!! Тя кой модел на Грундфос е?
Термопомпата съвсем спокойно може да си работи с радиатори. Просто трябва да се сметнат точно.
Имам съмнение, че помпата е малка, с малък дебит. Но предполагам майстора,който ти е правил термопомпата е съобразил циркулационната помпа с кондензатора, а не с ВОИ.
Колко ти е разликата м/у вход и изход на вътрешния кръг на термопомпата? (ако имаш такива данни)

И, бойлера си е на основния кръг, нали? Не е с отделен топлообменник????
denuchi - специалист
за Грундфоса попитах. какви и са данните. и бойлера е нормално да си работи много добре в момента.помпата успява да прекара по голяма част от водата през него. и до радиаторите почти нищо не достига благодарение на големите тръби като "ф". на водат и е по лесно да се набута в бойлера, отколкото да се мъчи да обикаля радиаторите. а и после подовото и конвекторите "?" на горният етаж. и мое лично мнение тези 3/4 ми се струвам малко малкички. незнам какъв ти е топлобменника, колко вода прекарваш през него. и както те попита "Чаро" каква е, Колко ти е разликата м/у вход и изход на вътрешния кръг на термопомпата. надявам се майстора да е поставил поне по един термометър.а ако знаеш може да кажеш и на външният кръг каква е разликата.
007 - напреднал
За бойлера имам отделен топлообменник, а цирколационната помпа е модел Грунфос 80вата и 2050 оборота на 3-та степен.
За разликата между входа и изхода нямам данни но ще проверя след малко и ще ви кажа
007 - напреднал
Ето я и ТП за по добра прердстава
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: