• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bili&steki - специалист
:wink: filma,не си питал бре .Да се каже каква е точно обемната плътност на пелетите е доста относително, защото при всеки производител е различна(в не много големи граници разбира се)...примерно 700 литров резервоар събира средно към 350 -375 кг 6мм пелети от иглолистен материал или 175-200 кг 8мм слънчогледови пелети..пале със 70 чувалчета по 15кг има размери 100см на 120 см и е високо средно 160см
deyanyovkov - специалист
sax написа:
Мерси за бързия отговор.
Значи груба сметка 8-10хил. за нещо прилично,май ще отложа идеята с 1-2години.
Здравейте отново:)
Върнах се и ще продължа да давам инфо от моята система:(.

А за Сакс - от опит:
Колкото спестиш в началото, после ти излиза през ....комина:)
Ето вече съм на етап да сменям евтиния котел и ще съм хепи да се набутам с малко ..... и.... избирай котела все едно че избираш кола:), надявам се че съм ясен:)

НО - твърдо съм за пелетите и когато някой от майсторите реши да прави клуб - първи съм:)
kok - специалист
Ето вече съм на етап да сменям евтиния котел и ще съм хепи да се набутам с малко ..... и.... избирай котела все едно че избираш кола, надявам се че съм ясен

що бе Деяне какво не му харесваш на AIGE-то сподели ?
deyanyovkov - специалист
:) Ами нищо лично - цената ми хареса, но пък ходих да гледам OPOP - та сравнявах Москвич Алеко с Рено Лагуна. Та после и обслужването...
почистване, КПД ... демек разход. Това че трябва през 6 часа да ходя да пълня пелети .... някой дребни повреди ...:)
Аз съм мързелив човек, а може би и проблема е в моите очаквания, но искам "колата" ми хем да харчи малко, хем да е комфортна, хем да се обслужва сама:)
kok написа:
Ето вече съм на етап да сменям евтиния котел и ще съм хепи да се набутам с малко ..... и.... избирай котела все едно че избираш кола, надявам се че съм ясен

що бе Деяне какво не му харесваш на AIGE-то сподели ?
filmatoplo - майстор
Oпoпa е болест -мани го :x с кой др котел го сравни .
cefy - специалист
А някой да има отзиви от котли на пелети на Windhager - BioWin или....Froling!Австрийско качество, на висока цена?!
Струва ли си, предимства, недостатъци...?!Търсих отзиви, ама тц!Или не съм търсил качествено?!
kok - специалист
Това че трябва през 6 часа да ходя да пълня пелети .... някой дребни повреди ...

разбрах........ е може би не го оценяваш достатъчно ако си бил като мен на дърва с обикновена камина да прибираш дърва , да цепиш, да носиш един два етажа да те боли вече кръста от тази хамалогия и след това си сложил някакво "недомислие на пелети" мисля че пълненето на пелети през 6 часа ще ти се стори приказка :lol: е то всеки се разпростира според чергата си де щом можеш да си позволиш нещо двойно по скъпо ок но все пак нали трябва да почнеш от някъде за да имаш поне база за сравнение а и с тези скъпи пелети да се впусне човек с покупката на котел за 10 хил. малко е................ ако с времето поевтинеят пелетите си заслужава но на тази цена в момента 300-350 лв за тон не знам колко години ще си избиваш инвестицията
filmatoplo - майстор
Цената няма да падне ,тепърва ще се затяга положението около изсичане на дървесина .Ц...........те гори ще свършат :wink:
kok - специалист
абе аз горя костилки от сливи но все пак силно се надявам да поевенеят пелетите или поне българските производители да им подобрят качеството защото в момента то е под всякаква критика няма да казвам че костилките горят по добре но до колкото знам не всеки котел може да ги гори а и да се намери необходимото количество на подходяща цена така че всеки май се спасява сам
bili&steki - специалист
Пробвай слънчогледови пелети...може да е по-добре от костилките...аз съм на такива и съм много доволен ;)..по-калорични са от дървесните, но имат малко повече пепел...
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: