• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Цената на кутийките не я знам , щеше да звъня на фирмата май съм ги оферирал по 70-80 лева ако са повече ще видим какво ще измисля .Пак не разбрах кое аджиба ще седи на плочките да осеща въздуха в банята . :?
Чаро - Акълия
Само осезателчето . В подходяща решетъчна кутийка.
Става и управление за Клима 2000 на Силпа.
Просто датчика го вкарваш в банята и го замаскираш някъде по стените, далеч от течаща вода. Самото управление навън от банята.
Аз на баните не предвиждам прецизен реглаж. Там хигиенните норми са до 33гр на пода. Няма проблем да си прегрява- по комфортно е. И тези кръгове могат да се ползват като байпас на помпите...
Последна промяна от Чаро на нед яну 03, 2010 6:59 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Сега гледам че до 80 лева ще се купят 1 бр , Профи терм - моя приятел Кулллл ми даде кординати да е жив и здрав :santagrin: :2thumbs:
LazarGanev - "Велик майстор"
В банятаконтура на подовото е винаги по-малък от необходимото бе, как ще прегрее?
filmatoplo - майстор
Чаро схванах :? 45 градуса може ли да стане пода на банята :lol: тогава на къде :-D 2 в 1 баня сауна .
Galy - специалист
Да се върна пак на конвекторите. Значи затова отварях пода втори път. Махнах гофретата и сложих някаква друга изолация...незнам точно как се казва, има я на снимките. Тя е точно за това...ако някога сложа чилър и искам студено лятото, да не наводня комшията отдолу :) Това си беше едно от най-големите прецаквания по ремонта, но аз съм си воновен. Когато слагахме гофретата, моя човек ме пита - С какво ще се топлиш? Аз - С котел...на газ, на дърва...с котел. Кой ти мислил за чилър :) И сметнах че на такъв мащабен ремонт не искам някой ден да ме е яд, че имам възможност, а използвам чилъра на 50% само зимата :) Пуснах си кабели на 220 волта за захранване на конвекторите. Друго не съм предвиждал...ако някой ден се наложи нещо за управление на стената или друго...незнам, ще му мисля. Където имах възможност пуснах и тръба за отвеждане на конденза. Но някъде просто нямаше къде, а не искам просто да пробия стената и лятото хората отдолу да ме псуват, както аз сега като мина под някой капчук посред лято ;) Или ще охлаждам само с някои конвектори, или ще си събирам всеки ден водата от ваничките и така...Да стигнем до там. Сега по-важното е да изкарам 10000 за чилър. Но с преоритет са конвекторите...чилъра...може и без него за момента

Прикачен файл

IMG_0219.JPG
Тръби Конвектори
IMG_0219.JPG (90.31 KиБ) Видяна 3350 пъти
Galy - специалист
vanko68 написа:
Гали,ползвам много големи отстъпки от Интерметал и на практика това,което виждаш като цена в сайта им,го предлагам като крайна за клиента.
За колега от форума няма ли да удариш едно рамо с някой процент надолу от базовите оферирани? ;)
filmatoplo - майстор
Гали ако не беше форума щеше да кажа че четеш мисли за изолацията :wink:
Galy - специалист
filmatoplo написа:
Гали ако не беше форума щеше да кажа че четеш мисли за изолацията :wink:
В смисъл, не те разбрах? :roll:
Чаро - Акълия
Някой ще ми обясни ли каква е ролята на изолацията при охлаждане. Освен по-добрите и изолационни качества,друго има ли? Как тя пази по-добре от гофре?
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 26

Тема "вентилаторен конвектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: