• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nobreak - специалист
LazarGanev написа:
nobreak написа:
Изчел съм темата, но не съм видял да го пише. Явно моята работа няма да стане с тази печка...Благодаря.
Чакай бе човек, кой ти е казал, че няма да стане? Ти имаш да топлиш 50 квадрата - камината ще се справи, не гледай, че конвекторите са мощни - те могат и малко и много
Мен това ми е мъката. Сега съм с едно котле home made - нямам и представа колко киловата е, но мисля да го махам, че ми е в банята и ми е грозно. Имам купена преди време камина тандем 01, която е 8+4 kW и си мислех да я сложа. По принцип при инсталациите с нормални радиатори знам, че ако накача 3 х 6 kW радиатори на камина 8 kW, моята работа няма да стане :) - от това изхождам, но не ми е ясно с тези тела...
LazarGanev - "Велик майстор"
nobreak написа:
По принцип при инсталациите с нормални радиатори знам, че ако накача 3 х 6 kW радиатори на камина 8 kW, моята работа няма да стане :) - от това изхождам, но не ми е ясно с тези тела...
Кой ти каза? Радиаторите ще си топлят, но по 2.66кВт - осемте киловат на камината все някъде трябва да отидат. Само че трябва да се вземат мерки камината да си е в нормален темпертурен режим - най добре с трипътен вентил
kuuuuuul - майстор
Мощността на телата се регулира с вентилатора,слагай ги а после ще се види да ли най ниската скорост ще е добре или ще трябва да се намалява,аз съм сложил едното тяло/от 14-ка/ в коридора и от там топли баня,тоалетна и спалня.Според мен в спалнята по добре си сложи радиатор.А пък що не питаш, някой може да има по малко, а пък да му трябва по голямо.
nobreak - специалист
LazarGanev написа:
nobreak написа:
По принцип при инсталациите с нормални радиатори знам, че ако накача 3 х 6 kW радиатори на камина 8 kW, моята работа няма да стане :) - от това изхождам, но не ми е ясно с тези тела...
Кой ти каза? Радиаторите ще си топлят, но по 2.66кВт - осемте киловат на камината все някъде трябва да отидат. Само че трябва да се вземат мерки камината да си е в нормален темпертурен режим - най добре с трипътен вентил

Да, то ясно, че ще се затоплят до някъде, но не и колкото трябва. А това малко ако е изчислено, че на стаята и трябва 6 kW няма как да върши работа.
kuuuuuul написа:
Мощността на телата се регулира с вентилатора,слагай ги а после ще се види да ли най ниската скорост ще е добре или ще трябва да се намалява,аз съм сложил едното тяло/от 14-ка/ в коридора и от там топли баня,тоалетна и спалня.Според мен в спалнята по добре си сложи радиатор.А пък що не питаш, някой може да има по малко, а пък да му трябва по голямо.
Имам един приятел тук има 12-ки и можем да сменим, неговия апартамент е голям. Само не знам дали 12-ка ще ми свърши работа за 25 квадрата, но мисля, че ще свърши.
LazarGanev - "Велик майстор"
Обяснявам за последно - имаш камина 8кВт и жилище за отопление - 50м2. Тази камина е достатъчна, няма значение, че конвекторите ти са по-големи - тяхната задача е да отдадат цялата топлина от камината. Ако са по-малки - тогава е проблем
nobreak - специалист
LazarGanev написа:
Обяснявам за последно - имаш камина 8кВт и жилище за отопление - 50м2. Тази камина е достатъчна, няма значение, че конвекторите ти са по-големи - тяхната задача е да отдадат цялата топлина от камината. Ако са по-малки - тогава е проблем
Благодаря.
kuuuuuul - майстор
От където и да го погледнеш все става,12-ките са 3-4кв.Имай в предвид че колкото е по голям клим. е по шумен,важно е най вече за спалнята.Пробвай ги първо да видиш колко са шумни и тогава сменяй,за голямата стая си остави големия и гледай да го вържеш към ЮПС-са на помпата.А печката в някоя от стаите ли ще е?
nobreak - специалист
kuuuuuul написа:
От където и да го погледнеш все става,12-ките са 3-4кв.Имай в предвид че колкото е по голям клим. е по шумен,важно е най вече за спалнята.Пробвай ги първо да видиш колко са шумни и тогава сменяй,за голямата стая си остави големия и гледай да го вържеш към ЮПС-са на помпата.А печката в някоя от стаите ли ще е?
Мислех отначало да сложа печката в голямата стая, но жената не е съгласна и реших да не е в стаите. в Спалнята се чудя още има ли смисъл да слагам и да махам радиатора, но ще видим как е с шума първо.
medo5303 - напреднал
Мислех отначало да сложа печката в голямата стая, но жената не е съгласна и реших да не е в стаите. в Спалнята се чудя още има ли смисъл да слагам и да махам радиатора, но ще видим как е с шума първо.[/quote]
Със шума се свиква няма проблем.
batkotony - специалист
Колеги,изчетох темата и се зарибих тотално по тази идея.Всичко е супер,но се оказа,че ударих на камък с намирането на вътрешно тяло.Ако някой има нещо пред вид -било за продаване,било просто информация за фирма,която има такава практика да продава повредени тела моля да ме уведоми.Ще бъда много благодарен!!!
ПП.От София съм,но бих поел и куриерските разходи,то се подразбира... :)
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: