• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Vik1963 - помощник
Вече не знам какво да правя. Как ще я карам цяла зима просто се чудя. Разчитам много на вас да ми помогнете със съвети.
Благодаря.
filmatoplo - майстор
По горе чета t09-26 и си помислих че си го направил 26 . Обърши фото сензора да не би той да прави номера .прегледай и шлаухката на датчика за вакуум .изчисти скарата и под нея .ако има натрупани грешки ги изчисти с натискане на бутона Р .
Vik1963 - помощник
filmatoplo написа:
По горе чета t09-26 и си помислих че си го направил 26 . Обърши фото сензора да не би той да прави номера .прегледай и шлаухката на датчика за вакуум .изчисти скарата и под нея .ако има натрупани грешки ги изчисти с натискане на бутона Р .
Ще го направя довечера, ако пак е спряла, че съм на работа до 19ч. Не знам къде се намира датчика за вакуум. Сутринта скарата беше много чиста, явно всичко е изгоряло до край.
filmatoplo - майстор
При настройки се изчаква 5 секунди да се запаметят данните ,променяш - оставаш да мигне 5 сек и тогава минаваш на друг параметър ,имам случай като бързам да не се запаметят .огледай ги наново особено дозата на степен 1 , ако пък е много има случаи на 5 тия - 10 тия час да задръсти - пак ще отпадне с грешка.
Vik1963 - помощник
filmatoplo написа:
При настройки се изчаква 5 секунди да се запаметят данните ,променяш - оставаш да мигне 5 сек и тогава минаваш на друг параметър ,имам случай като бързам да не се запаметят .огледай ги наново особено дозата на степен 1 , ако пък е много има случаи на 5 тия - 10 тия час да задръсти - пак ще отпадне с грешка.
Това го знам и го спазвам. А за дозата на степен 1 наистина t09 е 33 и затова и на мен ми се струва, че е много, вентилатора t08 е 56 и затова попитах дали да не се намалят с малко.
filmatoplo - майстор
По принцип точната доза зависи от това шнека да е точно под 45 градуса ,яд ме е че все се каня там където нещата са добре да измеря дозата за първоначално палене и степен 1 и да си ги знам +- някой грам .Така сега в този случай щеше да ти кажа че на степен 1 трябва да ти пуска шнека както работи горелката за период 6 минути примерно 260 грама ,умножено по 10 ще стане 2 кг и 600 гр та уж с това гориво да работи на 13 киловата .Ако ти пуска 200 грама ,значи иска увеличение ,ако пуска 350 значи иска намаляване .разбра логиката .Сега направи подаването Те9 на 28 и въздуха на 48 ,изчакай поне 15 минути ,ако пламъка е слаб и се крие в тръбата може да увеличиш Те9 още малко с по 1 тоест да стане 29 и пак гледаш как работи ,ако пак е слаб вдигаш на 30 .
Vik1963 - помощник
О.К. Благодаря за съвета. Като се прибера от работа ще го пробвам. Надявам се котлето все още да работи.
Vik1963 - помощник
Благодаря filmatoplo. Работи вече седмица с тези настройки. Ще продължавам да си играя за да намаля разхода. Предполагам, че ако има някакъв проблем като върна тези настройки нещата ще се оправят.
madjo - помощник
filmatoplo написа:
къде се намира фото сензора и как се стига до него за да го почистя че от няколко дни ми прави проблем
madjo - помощник
здравейте!
имам проблем от няколко дни с горелката както си работи нормално и прекъсва подаването на пелети започва да мига fh и след малко вентилира и запалва отново . когато започне да мига fh има пламък в горелката
може ли да е проблема във фото сензора?

Прикачен файл

15942029_1362691483774867_1064303255_n.jpg
15942029_1362691483774867_1064303255_n.jpg (47.83 KиБ) Видяна 1670 пъти
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 26

Тема "Проблем с горелка Фероли." | Включи се в дискусията: