• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 52
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Маци - специалист
По време на работа понякога изписва аларма 5 no fire или no pellet говорих с инсталатора и тои ми каза да променя степен 1 от 1.1 на 1.2 и проблем няма работи така един ден след това върнах степен 1 на 1.1 и проблем нямаше явно пелетите нещо не са в ред ...при мен n-9-6-13 беше 90 аз го направих 50 а n-9-6-15 е 70 ...
ivel2005 - специалист
Маци написа:
По време на работа понякога изписва аларма 5 no fire или no pellet говорих с инсталатора и тои ми каза да променя степен 1 от 1.1 на 1.2 и проблем няма работи така един ден след това върнах степен 1 на 1.1 и проблем нямаше явно пелетите нещо не са в ред ...при мен n-9-6-13 беше 90 аз го направих 50 а n-9-6-15 е 70 ...
n9-6-13 и n9-6-15 какво промениха при намаляването?
Маци - специалист
Намаляват стоиности на димните газове намалих ги защото мисля ,че като влезе в модулация температурата на димните газове пада под зададени стоиности та за това ги промених сега ще видя дали е така или греша ....просто си правя експерименти а и не съм маистор за да ги разбирам тези работи та затова нека ако някои наистина е на ТИ с камината да помага :) ......
ivel2005 - специалист
Какви настройки да направя на 5-та степен да работи на 15 kw?
pikelll - специалист
ivel2005 написа:
Здравей!

Три килограма би трябвало да са 15 kw.
Имаше едно изчисление за една минута се гледа колко пелети подава и ги смяташ за един час и получаваш крайният резултат.
pikelll - специалист
ivel2005 написа:
Маци написа:
n9-6-13 и n9-6-15 какво промениха при намаляването?

9-6-13 ( THRESHOL MINIMUM) Минимална температура на димните газове, за да се счита камината за работеща.

9-6-15 (THRESHOL BLOWER) Температурата на димните газове при която се включва конвективния вентилатор (духалката)
pikelll - специалист
filmatoplo написа:
:-D Кой го измисли това че помпата влияе на управлението ,няма такава глупост .Питах какво по марка е управлението ,Фумис ли ,като на Бурнит ли .снимайте го да го видя .
Като на "Бурнит" е!
pikelll - специалист
ivel2005 написа:
Маци написа:
Степен 1. 1.1/1500
Степен 2. 1.6/1650
Степен 3. 2.1/1800
Степен 4. 2.6/2000
Степен 5. 3.2/2150
Като в момента променям степен 1 на 1.2 но я върнах пак на 1.1
Добро ли е горенето при тези настройки?Намалява ли пламакът от време на време?При мен почти изчезва по някой път,но не изгасва.9-6-13 и 9-6-15 оказаха ле влияние при намаляването?Променят само запалването или и горенето?
Тези настройки имат и настройка тайп химку (втората подред от фините настройки). Която е -9 чрез нея сработват добре.
Маци - специалист
При мен тези настроики бяха на по 90 градуса и по еремена работа особенно когато е в модулация камината гаснеше промених ги на 40 и 70 и нямам проблем зааега незнам как влияиат на горенето но при мен има ефект от намаляването им .....
ivel2005 - специалист
pikelll написа:
ivel2005 написа:
Здравей!

Три килограма би трябвало да са 15 kw.
Имаше едно изчисление за една минута се гледа колко пелети подава и ги смяташ за един час и получаваш крайният резултат.
На колко секунди да направя шнека за 3 килограма?
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 52

Тема "Пелетна камина, "Лили"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: