• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gazgenerator - специалист
С колегата Желязков явно сме писали по едно и също време
Включвам се в доставката от Полша. Искам да поръчам интернет модула. Който я организира нека се обади на тел; 0877595135
Rlulchev - напреднал
Здравеите. Имам същия контолер във упътването има схема на инсталацията и датчиците кое къде как е свързано. Въпросат ми е така ли трябва да преустроя системата че да е най ефективен контролера. По тази схема не виждам веднага трипътен термовинтил или това го изпълнява помпата на боилера и чак кото загреесе управлява трипътния кран със задвижката и помпата на централната инсарация. Контролера може ли да управлява всички задвижки с три извода или само конкретен модел.
Валтер Желязков - специалист
Rlulchev написа:
Здравеите. Имам същия контолер във упътването има схема на инсталацията и датчиците кое къде как е свързано. Въпросат ми е така ли трябва да преустроя системата че да е най ефективен контролера. По тази схема не виждам веднага трипътен термовинтил или това го изпълнява помпата на боилера и чак кото загреесе управлява трипътния кран със задвижката и помпата на централната инсарация. Контролера може ли да управлява всички задвижки с три извода или само конкретен модел.
Здравей!
Това е принципна схема на окабеляването и за да работи контролера трябва съответните датчици да са на точното място. Би трябвало да управлява всички задвижки за три или четири пътен вентил на 220V. Първо трябва да си изясниш, какво е три или четири пътен вентил със и без задвижка, термостатичен вентил, анти-кондензен вентил, за какво се използват и къде се монтират. По какъв начин ще се регулира температурата в къщата, как ще подгряваш бойлера и тогава да пристъпиш към преустройство на системата.
Rlulchev - напреднал
Благодаря за одговора. Мисля че трябва да се разбере логиката на контролера за да се направи системата. Например кога се включват помпите и задвижката. Мисълта ми е ако някои е постигнал оптималния варянт да даде приблизителна схема а не да се открива наново топлата вода.
Rlulchev написа:
Благодаря за одговора. Мисля че трябва да се разбере логиката на контролера за да се направи системата. Например кога се включват помпите и задвижката. Мисълта ми е ако някои е постигнал оптималния варянт да даде приблизителна схема а не да се открива наново топлата вода.
Логиката на контролера е да поддържа зададената температура на водата в котела. Вие трябва да решите, как ще се управлява отоплението, да монтирате съответната арматура и да "кажете" на контролера искам това. Варианти много, и като цена, и като изпълнение.
Примери:
1. Искам температура на изхода 60 градуса, монтирам стайния термостат от комплекта на контролера, искам температура на въздуха в къщата 22 градуса, нистерезис 0.1 гр./трябва да съобразите къде ще го монтирате/. Като достигне зададената температура, контролера спира помпата на отоплението и ще я включи, когато спадне температурата. През това време контролера си поддържа зададената температура на водата в котела, ако я превиши ще влезе в режим стенбай.
2. Искам температура на изхода 60 градуса, монтирам термостатични глави на радиаторите, помпата работи постоянно и си регулирам температурата сам. През това време контролера си поддържа зададената температура на водата в котела, ако я превиши ще влезе в режим стенбай.
3. Искам температура на изхода 60 градуса, монтирам стайния термостат от комплекта на контролера, искам температура на въздуха в къщата 22 градуса, нистерезис 0.1 гр./трябва да съобразите къде ще го монтирате/, но не искам помпата да спира, че ми изстиват радиаторите и после се пълни котела със студена вода. Значи трябва да понижа температурата на отоплителния кръг. Как? Като се монтира три или четири пътен вентил и още една помпа. Може и само с една, но зависи от изпълнението.
4. Искам защита на котела от ниска температура на връщащата се вода. Как? Трипътен термостатичен/антикондензен/ вентил-бюджетно решение, четирипътен вентил-по скъпо изпълнение, но решавам и проблема с температурата на отоплителния кръг.
5. БГВ-искам бойлера та стопля бързо. Как? Отделен кръг само за него с отделна помпа. Не искам бързо загряване, нямам пари за помпа - вързан като радиатор и ползвам котелната помпа.

Съвета ми е да препрочетеш инструкцията на контролера, какви възможности има и да си изясниш как ще отопляваш. Да видиш различните изпълнения в ценово отношение, защото разликата е голяма.
За себе си съм взел решение. По напред в темата съм качил и снимка на това, което съм подготвил. Другата седмица смятам да го монтирам и ще споделя резултатите.
Ето примерни схеми, имах и с четирипътен вентил, но немога да я намеря, в нета има достатъчно:

Прикачен файл

IMG_20170114_093514.jpg
IMG_20170114_093514.jpg (104.83 KиБ) Видяна 1816 пъти
Rlulchev - напреднал
Темата я проченох два пъти инструкцията и нея но едвали ще е само толкова винаги виждаш че все нещо си пропуснал. Винаги приемам съвети и се радвам че още има хора на които им се занимава да помагат . Упътването пак ще го прочета но докато не заработи системата пак ще има много въпроси. Продължавам да дерзая и много голямо благодарско за съвета.
Rlulchev - напреднал
Интересувам се и от интернет модула ако не сте приключили желая да се включа
Rlulchev написа:
Интересувам се и от интернет модула ако не сте приключили желая да се включа
Свържи се с Radoslaw на лични.
Rlulchev - напреднал
Здравеите отново. След прочитонето на инстръкцията няколкэ пъти имам два въпроса. 1. Необходим ли е антикорозьонен вентил при положение че имаме датчик на входящата вода в котела . В инструкцията пише че това му е предназначението или поне така го тълкувам. 2. В раздела за настроики на отоплителен крък 1 пише че помпата се задеиства от температурата на котела а когато се постави отметка постояно включена тогава температурата се регулира от смесителната група. Въпроса ми е ако темперанурата спадне под зададената тогава помпата ще изключи ли. Благодаря и лека вечер.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: