Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср дек 09, 2020 12:59 pmfilmatoplo написа:
Влиза се в менюто ,код А9.с най добри чувства прочети писано е в темата 10-20 страници назад ,има и 50 клипа в ютуб как става.успех.
Благодаря много за отговора. Сигурно не се изразих ясно. Аз влизам в сервизното меню но не знам кой точно параметър да променя. Не знаех че има клипове в тубата :supz:
remarek - специалист
Здравейте! Първият ми въпрос може да е малко глупав. Трябва ли ревизията на комина, която е за чистене на пепелта, да е супер плътно затворена? При запалване на печката, в началото за около половин - една минута леко връща от там дим, който се усеща. Вторият ми въпрос. Понякога печката си работи нормално, но понякога не влиза в модулация, докато не спра бойлера. Днес цял ден се въртеше около 5/2. Две минути след като спрях бойлера и влезе в модулация.
чет дек 10, 2020 8:03 pmremarek написа:
Здравейте!
Здравей,
Това 5/2 не е ли модулация?
Какво е модулация?
Бойлера има ли серпентина?
Ползваше ли се топла вода, по време на това 5 на 2?
Естествено, че трябва да уплътниш ревизията. В началото пушекът не е много топъл, охлажда се докато дойде до розетката, и понеже коминът е студен, няма тяга, та охладеният пушек пада надолу.
remarek - специалист
чет дек 10, 2020 8:08 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 10, 2020 8:03 pmremarek написа:
Здравейте!
Ползваше ли се топла вода, по време на това 5 на 2

Бойлерът е 80 л. и е със серпентина. След като се прибрах от работа наблюдавах камината и без да ползваме топла вода си стоеше на 5/2 примерно 30 - 40 минути постоянно. Две минути, след като спрях водата към серпентината и изписа modulate. Вече близо 2 часа си стои така. Температурата на водата е настроена на 58 градуса
чет дек 10, 2020 9:12 pmremarek написа:

Бойлерът е 80 л. и е със серпентина. След като се прибрах от работа наблюдавах камината и без да ползваме топла вода си стоеше на 5/2 примерно 30 - 40 минути постоянно. Две минути, след като спрях водата към серпентината и изписа modulate. Вече близо 2 часа си стои така. Температурата на водата е настроена на 58 градуса
Имах предвид слънчева, но щом е 80л, предполагам няма.
Какво е това 5/2?
remarek - специалист
чет дек 10, 2020 9:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 10, 2020 9:12 pmremarek написа:

Имах предвид слънчева, но щом е 80л, предполагам няма.
Какво е това 5/2?
Мощността, с която работи камината. Това показва на дисплея. В началото e 5/5 и започва да пада 5/4, 5/3 и когато стигне зададената температура на водата и влезе в модулация пише 5/1 или 5/modulate
чет дек 10, 2020 9:30 pmremarek написа:
Мощността, с която работи камината. Това показва на дисплея. В началото e 5/5 и започва да пада 5/4, 5/3 и когато стигне зададената температура на водата и влезе в модулация пише 5/1 или 5/modulate
Ясно, тя постоянно си модулира. Щом сваля и качва мощност, това е модулация, а като изпише "модулация", казва че вече е измодулирала.
Имаш загуби по тръбите към бойлера, както и самият бойлер е нормално да губи по малко и постоянно. Особено като е вързан като радиатор, така се получава.
ВаскоРударци - напреднал
Какво ще стане ако намаля оборотите на винтелатора на 800 на степен 1 и димен винтелатор -5.Огъня гори спокойно а не като горелка
krys - помощник
Здравейте,
вече 3-та година съм с Como 15 прави ми впечатление, че стъклото на камината се опушва само от дясната страна и пламъка "криви" на дясно и съответно от дясно събира много повече пепел. До сега никога не съм имал равномерно горене и V-образно опушване на стъклото. Със заводските настройки съм, само съм променил обдухването през 30мин по 90сек., че ми се струваше, че събира много пепел в горивната камера.
Отоплявам 85 кв.м изолиран апартамент с обща мощност на радиаторите и бойлера около 11кВ, с термоглави навсякъде. Иначе нямам оплаквания във връзка с отоплението (на 55гр. влиза в модулация за около 2 часа от 3 степен и Т на стаите около 24-25гр.)
Има ли някой идея защо се не ми се получава V-то?+
Прилагам и снимка - това е опушването след изгорели около 2 чувала пелети.
Прикачен файл:
Como 15.jpg
remarek - специалист
чет дек 10, 2020 9:36 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 10, 2020 9:30 pmremarek написа:
Ясно, тя постоянно си модулира. Щом сваля и качва мощност, това е модулация, а като изпише "модулация", казва че вече е измодулирала.
Имаш загуби по тръбите към бойлера, както и самият бойлер е нормално да губи по малко и постоянно. Особено като е вързан като радиатор, така се получава.
Ще кача снимка на циркулационната помпа. Тя беше настроена на втора степен, но майстора, който направи парното, каза че е мощна и да я сложа на първа степен. Дали проблемът с бойлера не идва от това?

Прикачен файл

IMG_20201020_115841.jpg
IMG_20201020_115841.jpg (59.4 KиБ) Видяна 3881 пъти

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: