Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ruseff - специалист
И да питам тези, дето вземат Бигбег - с мотокар ли ги вкарвате в котелното или с лопатата?

С РК 1 с двойни канати :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Камион с кран до вратата, полага го върху палет, оттам с палетна количка. Първия път вратата дойде малка и ги стовари отвън, та ги прехвърляхме в чували, ама сега смятам да отварям голяма врата за удобство, че смятам да взема 8-10бр. После гребеш с кофата и пълниш бункера :wink:
n.ganev - майстор
Банда, днес метнах едно RB20 и едно RB30 в комбито и видях първите тестове на прототипа на камина GREYKO за сега с дървесни пелети. Като свърши бункерчето започват тестове и със слънчогледови. Не разпитвайте понеже много бързах, но видях хубав огън на минимална мощност и не се разхвърчаше много пепел. Дано за новият сезон е КУКЛА. Запазил съм си първите три бройки :-D .
filmatoplo - майстор
Видя ли какво направи сега -ще трябва да махам притито и да слагам такава камина . :-D
n.ganev - майстор
Да ти запазя №4 и ранна есен да ти я докарам :yawinkle: .
alex_serviz - специалист
n.ganev написа:
... и видях първите тестове на прототипа на камина GREYKO за сега с дървесни пелети...
Обърна ли внимание:
1. Вътре горелката от ретортен тип ли беше ( като RB )?
2. С водна риза?
n.ganev - майстор
n.ganev написа:
Не разпитвайте понеже много бързах
Да не коментираме че имаше и обективни фактори да не задавам въпроси / ако някой прави разлика от обективни и субективни фактори /. Работата си продължава с пълна пара.
milenskior - специалист
Колеги аз пък снощи се бях замислил, не може ли горелката да гори направо слънчогледовите обелки без да се пресоват на пелети.
Бях взел 4 чувала за проба от един производител слънчогледови пелети в които имаше доста не пресовани обелки.
Горелката нищо не върна и всичко стана на пепел
Някой пробвал ли е да гори направо обелките?
Аз си мисля, че ще има два проблема(не точно проблеми).
Първо, че са по-обемни и ще заемат повече място от пелетите и второ възможно е вентилатора на горелката да ги издухва не изгорели, тъй като са по леки.
LazarGanev - "Велик майстор"
Второто е по-големия проблем. Трябва да засечеш разхода как е
n.ganev - майстор
Само люспа не става - шнека не я загребва. Трябва да е смесена с пелети и се получава.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: