Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gustoraveli - специалист
съб дек 12, 2020 6:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 12, 2020 6:25 pmGustoraveli написа:
съб дек 12, 2020 6:17 pmТрифон П.Трифонов написа:

Ти пък сега, недей с лошо, не е хубаво да си толкова нервен!
Най лесно е със затворени системи, нали?! А тогава трябват още знания за налягане в система, РС, изисквания на помпата за налягане на входа.......не е една беля. Ти ли ще му обясниш, като я затвори или аз да подкарам отворената?
Конкретно те предизвиквам да си премерим знанията. Като в игри на волята, примерно или кой е по по най, хахаааа.
Машина си, не моа та запра.
Не съм нервен!
Нали виждаш какво мазало е от тръби с Ал. Вложка?
Иска си дебит през тези тръболяци.
Отворените системи си бяха за котли без охлаждаща серпентина и измислени камини като Прити и гаражните изпълнения,на дърва.
Ясно, навих са. Дебит!!!
Щом "мазалото" от 3 метра тръба на картинка е проблем, аз се предавам.
На голям котел е по лесно. Ти няма ли да ходиш на работа, тая вечер?
Или за риба?!!
Почивам бе, играч бях нощна.
Не ми се спори с образ като теб.
Работя на 20 метров котел с четири вентилатора, четири горелки, пред мен имам пет монитора, с компютър, клавиатура и двадесет схеми. Мислиш ли, че ми е лесно да следя всички сигнали, които излизат?
Да, взимам доволно мангизи, но отговорността ми е Много голяма.
Другото, което не знаеш, че при температура под 135 градуса се образува конденз в димохода и горивната камера.
Затова на работата имаме "калорифер", с който подгряваме свежия въздух,така че температура на изходящите газове да се движи около 145 градуса.
Ама ти ги знаеш тези възли, въздухоподгревател, економайзер, паропрегревател,барабан, екранна система, водоспускащи тръби, горивна камера с три нива,баланси,дренаж на паропрегревател...
съб дек 12, 2020 6:52 pmGustoraveli написа:

Ама ти ги знаеш тези възли, въздухоподгревател, економайзер, паропрегревател,барабан, екранна система, водоспускащи тръби, горивна камера с три нива,баланси,дренаж на паропрегревател...
Неее, не ги знам. Няма как да ги знам, като не ми е работа и вече съжалявам, че не записах ПУЦа.
Кажи сега как да напрай тръболяка, че да тръгне, пък дипломата друг път ше я гледаме!
Gustoraveli - специалист
съб дек 12, 2020 7:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 12, 2020 6:52 pmGustoraveli написа:

Неее, не ги знам. Няма как да ги знам, като не ми е работа и вече съжалявам, че не записах ПУЦа.
Кажи сега как да напрай тръболяка, че да тръгне, пък дипломата друг път ше я гледаме!
Виж бе човек системите за отопление са измислени отдавна от много по-умни хора от мен!
Колекторна, лъчева, Тихелман и Ленинградка.
Аз няма да откривам топлата вода, тя е открита по римско.
Колегата, докато не си преправи инсталацията с тръболяци в затворена, няма да работи както трябва!
Ти пак си пили, че ще е подкараш отворена и ще работи като :supz:
часовник.
Нали ти казах, че като оператор/огняр/ на енергиен котел взимам достатъчно мангизи!
Регистрирах се, щото дразниш.
Да, изпълнявам системи с котли и камини на Равелито между другото, когато имам време , но собствениците им не пишат по форумите.
Щото всичко е Ок и няма за какво да се оплакват. Така, че си ти господин Трифонов! :supz:
Последна промяна от Gustoraveli на съб дек 12, 2020 8:03 pm, променено общо 1 път.
Virtex - майстор
съб дек 12, 2020 6:13 pmGustoraveli написа:
Слушай бе, разбирач!
Не си ти човека, който да задава такива "заповеди" или да се държи така надменно.

Така че може да спестиш този тон, който надали ще продължи дълго да бъде толериран :)
съб дек 12, 2020 7:52 pmGustoraveli написа:
часовник.
Преди повече от 25 години напрайх първата ПУЦаджийче. Топли, работи.
Собственика чул преди години за "Грунфус" и си тури. После го забрай, ма системата си работи, щото Отворена.
Каквото и да ѝ закача, ако ще и Бета Плам да е, ще работи.
Проблемът на колегата не е в типът система, а в изпълнението или възможностите според конкретиката.
Най лесно е- Бам, затворена, съдинката както дойде, пълним колкото има, палим и.....ако се случи- добре, аколи не- дим да ни няма, щото няма да ни е густо. После колегата пита тука, както и сега си пита.
Ясен си, ма не като дървото. Да не се обидиш сега?!
Gustoraveli - специалист
:axe:
съб дек 12, 2020 7:54 pmVirtex написа:
съб дек 12, 2020 6:13 pmGustoraveli написа:
Слушай бе, разбирач!
Не си ти човека, който да задава такива "заповеди" или да се държи така надменно.

Така че може да спестиш този тон, който надали ще продължи дълго да бъде толериран :)
Не съм го казал със зла умисъл.
Доброномерен съм, така че ако някой се е обидил??!!
Моля да бъда извинен, няма умисъл или накарняване на достойнство.
Бъдете здрави!
Virtex - майстор
Трифон П.Трифонов може да каже дали му е накърнено достойнството, но като цяло няма нужда от заяждане или груб тон.

Целта е да се помага ако човек има желание, да се спори на лична основа (кой какъв) няма смисъл.
Gustoraveli - специалист
съб дек 12, 2020 8:16 pmVirtex написа:
Трифон П.Трифонов може да каже дали му е накърнено достойнството, но като цяло няма нужда от заяждане или груб тон.

Целта е да се помага ако човек има желание, да се спори на лична основа (кой какъв) няма смисъл.
Смятам, че доста мога да помагам!
Работя на енергиен котел, изпълнявал съм отоплителни инсталации по проекти на немски инженери в Германия, в България също имам няколко обекти с Равели на пелети и Алфа Плам на дърва.
Gustoraveli - специалист
съб дек 12, 2020 8:05 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 12, 2020 7:52 pmGustoraveli написа:
часовник.
Преди повече от 25 години напрайх първата ПУЦаджийче. Топли, работи.
Собственика чул преди години за "Грунфус" и си тури. После го забрай, ма системата си работи, щото Отворена.
Каквото и да ѝ закача, ако ще и Бета Плам да е, ще работи.
Проблемът на колегата не е в типът система, а в изпълнението или възможностите според конкретиката.
Най лесно е- Бам, затворена, съдинката както дойде, пълним колкото има, палим и.....ако се случи- добре, аколи не- дим да ни няма, щото няма да ни е густо. После колегата пита тука, както и сега си пита.
Ясен си, ма не като дървото. Да не се обидиш сега?!
Пак бързо мислеше и пишеш.
Затворена система води до още арматура сепаратор за въздух, магнитен сепаратор да пази електронната помпа баланс, разширителен напомпан спрямо статично налягане, добри връзки на ракорите...
Тя пак стана една....
Достойнството ми......кучета го яли, хахааа.
Разширителният съд, на коментираната инсталация, е на едно ниво със серпентината!!!!!!!!!!
Е как да работи туй нящо нормално. Може, ама много полекинка, което не върши работа, т.е. не е густо. Там се вижда и АО!!! Абсолютна майсторска грешка, която не мога да си обясня, как е убягнала на огняра. Да, АО може да работи и като ръчен, но хората го приемат за АО и те ти още един проблем.
Този РС трябва да се повдигне сериозно нагоре. Ако има кран преди или след помпата, леко да се ограничи дебита, но след като се изпълни първото- РС да се повдигне поне 1.5 м нагоре.
При невъзможност- системата се прави затворена, с мембранен РС, за което препоръки ще се дават при поискване от пациента.

Густо, оди си при котела! От шести клас настройвам затворени системи, а моята е за пример. Тук се занимаваме с малки отоплителни инсталации. Не сме ти в категорията.

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: