съб дек 12, 2020 6:32 pmТрифон П.Трифонов написа:Почивам бе, играч бях нощна.съб дек 12, 2020 6:25 pmGustoraveli написа:Ясно, навих са. Дебит!!!съб дек 12, 2020 6:17 pmТрифон П.Трифонов написа:Не съм нервен!
Ти пък сега, недей с лошо, не е хубаво да си толкова нервен!
Най лесно е със затворени системи, нали?! А тогава трябват още знания за налягане в система, РС, изисквания на помпата за налягане на входа.......не е една беля. Ти ли ще му обясниш, като я затвори или аз да подкарам отворената?
Конкретно те предизвиквам да си премерим знанията. Като в игри на волята, примерно или кой е по по най, хахаааа.
Машина си, не моа та запра.
Нали виждаш какво мазало е от тръби с Ал. Вложка?
Иска си дебит през тези тръболяци.
Отворените системи си бяха за котли без охлаждаща серпентина и измислени камини като Прити и гаражните изпълнения,на дърва.
Щом "мазалото" от 3 метра тръба на картинка е проблем, аз се предавам.
На голям котел е по лесно. Ти няма ли да ходиш на работа, тая вечер?
Или за риба?!!
Не ми се спори с образ като теб.
Работя на 20 метров котел с четири вентилатора, четири горелки, пред мен имам пет монитора, с компютър, клавиатура и двадесет схеми. Мислиш ли, че ми е лесно да следя всички сигнали, които излизат?
Да, взимам доволно мангизи, но отговорността ми е Много голяма.
Другото, което не знаеш, че при температура под 135 градуса се образува конденз в димохода и горивната камера.
Затова на работата имаме "калорифер", с който подгряваме свежия въздух,така че температура на изходящите газове да се движи около 145 градуса.
Ама ти ги знаеш тези възли, въздухоподгревател, економайзер, паропрегревател,барабан, екранна система, водоспускащи тръби, горивна камера с три нива,баланси,дренаж на паропрегревател...