Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusynik - специалист
Само със слънчогледови не става/или аз не успях да я настроя/,но смес 50/50 с Баумакс-няма грешка.Слънчогледа прави много пепел,който задръства горелката.Ако някой колега е постигнал по-добри резултати,моля да пише.Но,като цяло съм доволен,въпреки,че мнението ми не може да се счита за обективно предвид малкото време на експлоатация.Това което прочетох като ревю за горелката се покрива едно към едно с това което е в действителност.Браво на Иво Геров и екипа.
nnikbg - специалист
Днес чистих котела, два месеца и нещо не бях го чистил ама много пепел бе. Няма да казвам къде имах след това :-D
Прикачен файл:
DSC05597.JPG
Прикачен файл:
DSC05598.JPG
Имах и помощник който повече пречеше де :) Колеги как си чистите котлите и после да нямате пепел у г----за? И ако е възможно споделете де.

Прикачен файл

DSC05595.JPG

Прикачен файл

DSC05596.JPG
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако пуснеш кучето вътре за нула време го е ошетало :-D
sian - специалист
Ако помещението позволява не може ли да се измие с вода топлообменника?
syncho - майстор
Не е добре, защото не се знае къде ще попадне тая вода... все пак си има електроника и т.н.
joro_vn - специалист
LazarGanev написа:
Ако пуснеш кучето вътре за нула време го е ошетало :-D
Това е добра идея, един нестриган пудел би свършил отлична работа, после переш пудела :lachtot:
filmatoplo - майстор
При чистенето -ползвай прахосмукачка :wink: -съвсем сериозно , ефекта е мн добър.Между другото -по същия начин пробивам отвори за тръби в напълно обзаведени холове -докато домакинята си чати на компа -без да избяга панически с кашляне заради прахоляк :wink: .
kok - специалист
cvetan_d написа:
Здравейте! До КОК или Деян. Ако ви е възможно напишете ми времето за подаване на пелети, времето за изчакване и скороста на вентилатора при минимален устойчив режим. Тази помощ от ваша страна ще ми спести доста часове пред котела! Предварително ви благодаря.
зависи какви пелети гориш :wink: така че сам ще трябва да си намериш режима модулация а и нали е настроен пробвай на "М4"
cvetan_d - специалист
"Кок" то ако настройките бяха направени коректно нямаше да задавам този въпрос. Ако имаш възможност напиши ми твоите на "м4" Според мен в момента не са както трябва, защото няма разлика в М1 до М4. Програматора е бил повреден и сменен но от някой на който не му се е занимавало да настройва. В момента за 5 часа работа изгаря 3 чувалчета :tonqe: а на всеки 10 минути спира да изчаква(поради достигната температура) и почиства горелката Температурния режим е 60-70. Котела не е пипан от друг освен фирмата производител [-o<
kok - специалист
ще ти пиша за настройките на лични но това утре :wink: не се шашкай ще оправим работата :wink: междудругото от къде си :?:

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: