Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Става, само, че не с Грейко, а с горелка самоделка. Слънчогледовата люспа е с цена около 50 лв тон и е изходна суровина за сл. пелети с цена 150 лв/тон. Ако имаш място, където можеш да складираш обемната сл.люспа е трикратно икономически неоправдано да гориш пелети

Стига съм приказвал, че много маймуни ще се накачим на клона и ще скочи цената на люспата :-D
n.ganev - майстор
Прав си за сега цената е 50-60 пари.
шоп - майстор
Цената беше и по 30-40 лв/тон, преди 2 години и всичко зависи от големината на поръчката. Обемното тегло е ниско и дори един тир в бигбегове или в 150 литрови найлонови чували не е кой знае каква поръчка. Яд ме е, че не пазя фактурата за да видя колко тона бяха два тира с общо 110 м3 обем на прицепите.

Иначе ВСЕ още има далавера с този вид гориво, ако механизираш разтоварването и трансопрта от склада до бункера със шнек или със сгъстен въздух. Иначе е хамалогия и развъдник на мишки. Може и да се помисли за самоделна брикет преса.
n.ganev - майстор
Да! Прав си - ако се мисли ще се получи някакъв резултат. Ако се филосовства и то излишно - ЯДЕЦ.
Стоян Петришки - специалист
здравеите някои има ли информация къде във пловдив, софия или във пазарджик или няакъде във тези раиони могат да се намерят хубави слънчогледови пелети? благодаря предварително
alex_serviz - специалист
До като ти отговорят колегите от посочените райони, ето ти списък с производители на пелети от всички региони: http://greenecotherm.bg/bg/article/57/p ... llets.html.
Стоян Петришки - специалист
Много полезна информация! Утре ще поръчвам RB 20 и Expert 20! Надявам се скоро и аз да ви споделям мнения!
filmatoplo - майстор
Ами време е -намалението за Грейко е още 12 дена . Бургазлии май не знаят. :roll:
n.ganev - майстор
Ха Ха Ха :lol: :lol: :lol: На всякъде всички знаят, ама се надяват че прИмоцията ще е до Коледа - но тя е до Великден, а от Разпети Петък нали разбираш че и птичето да вие гнездо спира, а днес е католическият Разпети Петък. Има и друго - в продажба е 50киловатовият котел и се правят тестовете за камините, така че не мисля че един производител би си позволил по време на така наречена ФИК / финансово икономическа криза / да експериментира, да хвърля маса пари във вид на материали, да бере ядове и в същият момент да гледа да угоди на крайният потребител като предлага на пазара продукт под себестойността му.
6osi6 - майстор
filmatoplo написа:
За разлика от някой хора знам за Ламинарно и Турболентно движение на газовете наречени Флуиди . :lol:
Да знаеш как се прави тунинг на тунига :-D

Прикачен файл

Untitled.png
Untitled.png (50.6 KиБ) Видяна 1762 пъти

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: