Най - вълнуващия въпрос зимно време.
seiko72 - специалист
съб яну 26, 2019 11:08 amMihaylovS написа:
Здравейте, имам пелетна камина Burnit PD comfort +13 с управление на fumis alpha. Въпросната камина искам да настроя да не се гаси постоянно и да направя така че разхода да падне поне малко, че в момента е около 35-40 кг на 24 часа..... Отоплявам 65 кв апартамент изолиран от вътре и отвън с PVC дограма. Инсталатора направи някакви настройки които като задам примерно 41 гр на водата камината стига до 46 изгася пада до 36 и тогава пали наново. Понеже запалката била консуматив и малко ме тревожи това гасене и палене постоянно. Ако има някой с такава камина и с този контролер, моля за съвет как да постигна желания от мен резултат. Благодаря предварително.
здр изключи си стайния термостат и ще се оправи модулирай по вода
seiko72 - специалист
нед яну 20, 2019 7:11 pmkali3896 написа:
Здравейте.Става въпрос за 13 кв. камина Бърнит. Интересуваме какво означава параметър d08/ температурна разлика на водата при автоматична степен на мощност на горене/? И до какво би довело ако се промени параметъра.
здр ще вдигнеш мощноста на камината сложи я на 2 или 3 и ще видиш каква е разликата просто управлява температурната разлика по време на модулация.
[*]
съб яну 26, 2019 4:58 pmnokoniko написа:
съб яну 26, 2019 11:08 amMihaylovS написа:
Здравейте, имам пелетна камина Burnit PD comfort +13 с управление на fumis alpha. Въпросната камина искам да настроя да не се гаси постоянно и да направя така че разхода да падне поне малко, че в момента е около 35-40 кг на 24 часа..... Отоплявам 65 кв апартамент изолиран от вътре и отвън с PVC дограма. Инсталатора направи някакви настройки които като задам примерно 41 гр на водата камината стига до 46 изгася пада до 36 и тогава пали наново. Понеже запалката била консуматив и малко ме тревожи това гасене и палене постоянно. Ако има някой с такава камина и с този контролер, моля за съвет как да постигна желания от мен резултат. Благодаря предварително.
Качи настройките в момента какви са. :partyman:

Това са ми настройките в момента

Прикачен файл

89415A77-15BE-43B7-A365-8898D6FB694B.jpeg
89415A77-15BE-43B7-A365-8898D6FB694B.jpeg (113.82 KиБ) Видяна 2560 пъти
burner - специалист
Премахни този on/off режим. При непрекъснато горене ти гарантирам, че с тази изолация и квадратура ще се топлиш с един чувал за денонощие при външна температура 0 градуса. Аз съм в къща, със 65 кв. м и онзи ден при 0° разходът ми беше 0,735 кг на час за 14 часа работа. 13 кВ ми е камината, но не съм с Фумис и не мога да ти помогна.
И аз мисля че като спре да пали и изгася ще е по добре разхода, но не знам кое да бутам в настройките и честно казано на сляпо ме е страх за това ще потърпя малко за да видим някой дали ще отговори как да я настроя. :wink:
nokoniko - специалист
нед яну 27, 2019 11:55 amMihaylovS написа:
И аз мисля че като спре да пали и изгася ще е по добре разхода, но не знам кое да бутам в настройките и честно казано на сляпо ме е страх за това ще потърпя малко за да видим някой дали ще отговори как да я настроя. :wink:
От настройките, които си качил се вижда, че камината е настроена на 23 градуса в помещението където е камината, а температурата на водата е 60 градуса. Трябва да уточниш каква е причината да изгасва камината. Ако е температурат в стаята вдигни пар. 51 от 23 на 40градуса примерно, за да не изключва по температура на въздуха, а да модулира по температура на водата, която при теб е 60 градуса. Параметър 55 ти е 45, което означава, че при 90градуса на газовете ще почне да модулира по температура на газовете и ако ги надвиши ще изключи. Пак повтарям, че трябва до уточниш какво я кара да изключва/температура в стаята, температура на водата или температура на газовета/. Ако ти идва мощна камината и минава над заложените температури трябва да и намалиш мощността. Пар.10 ти е мощност на първа степен, а пар.18 ти е мощност на 5та/ауто/ степен. Пар. 10 може да го намалиш на 12примерно, а пар.18 да ти е 20. Ако ги намалиш може малко и въдуха да намалиш. Пар.24 ти е скороста вентилатора на 1ва степен, пар.28 ти е скороста на 5та степен. Може да намалиш с по 5 единици. Помни си старате настройки ако се обърка нещо да си ги върнеш тях. :supz: :partyman:
kali3896 - напреднал
съб яну 26, 2019 6:17 pmseiko72 написа:
Здравейте.Става въпрос за 13 кв. камина Бърнит. Интересуваме какво означава параметър d08/ температурна разлика на водата при автоматична степен на мощност на горене/? И до какво би довело ако се промени параметъра.
здр ще вдигнеш мощноста на камината сложи я на 2 или 3 и ще видиш каква е разликата просто управлява температурната разлика по време на модулация.
Това означава ,ли че по бързо ще достига 2 и 1 степен , които са по икономични? Или е за сметка на 5 и 4 , на които ще гори повече до достигане на зададените градуси ? Поздрави.
Така... При мен настройките направени от инсталатора бяха такива, че явно мощността идваше много голяма - стигаше зададените от мен 42 градуса прескачаше ги до 47 и изгасяше (и това е на 1-ва степен) след което радиаторите изтиваха и това е доста некомфортно и според мен и разхода скача по този начин. След като температурата паднеше под 37 градуса започва да пали и така 24 часа.... Тези настройки от снимката направих вечерта като качих темата, тях свалих от темата за ECOSPAR. С тези настройки разхода падна, но стига зададените 43 градуса само на степен AUTO на 1-ва степен поддържа 37-38 градуса. Също така опушва стъклото и вътре в камината има някакъв жълтеникав налеп, който до сега го нямаше и остават неизгорели пелети.
От цялата работа ми се иска да започне да модулира температурата на 1 степен и само и единствено по температурата на водата. След работа мога да кача и настройките направени от инсталатора понеже с тях нямаше налепи и сякаш вентилатора работеше по-добре.
Идеята ми е да настроя така камината, че като достигне зададената от мен температура да я поддържа и ако ще се вдигат градусите то да е с 1-2-3 десети не повече и да не гаси. Искам да работи изцяло по температура на вода, стайния датчик съм го вдигнал на 50 градуса сега.
Ако някой се престраши да ми даде номера си да му се обадя и да обясня точно как стоят нещата че докато пиша и аз се опетлах... А пък после бирите и виното са задължителни :partyman: :partyman:
nokoniko - специалист
нед яну 27, 2019 4:02 pmMihaylovS написа:
Така... При мен настройките направени от инсталатора бяха такива, че явно мощността идваше много голяма - стигаше зададените от мен 42 градуса прескачаше ги до 47 и изгасяше (и това е на 1-ва степен) след което радиаторите изтиваха и това е доста некомфортно и според мен и разхода скача по този начин. След като температурата паднеше под 37 градуса започва да пали и така 24 часа.... Тези настройки от снимката направих вечерта като качих темата, тях свалих от темата за ECOSPAR. С тези настройки разхода падна, но стига зададените 43 градуса само на степен AUTO на 1-ва степен поддържа 37-38 градуса. Също така опушва стъклото и вътре в камината има някакъв жълтеникав налеп, който до сега го нямаше и остават неизгорели пелети.
От цялата работа ми се иска да започне да модулира температурата на 1 степен и само и единствено по температурата на водата. След работа мога да кача и настройките направени от инсталатора понеже с тях нямаше налепи и сякаш вентилатора работеше по-добре.
Идеята ми е да настроя така камината, че като достигне зададената от мен температура да я поддържа и ако ще се вдигат градусите то да е с 1-2-3 десети не повече и да не гаси. Искам да работи изцяло по температура на вода, стайния датчик съм го вдигнал на 50 градуса сега.
Ако някой се престраши да ми даде номера си да му се обадя и да обясня точно как стоят нещата че докато пиша и аз се опетлах... А пък после бирите и виното са задължителни :partyman: :partyman:
Качи настройките и на инталатора, защото при теб явно трябва да е нещо средно между настройките на инсталатора и тези, които си свалил от темата на еко спар. Аз съм с еко спар 25кв. и отоплявам къща на два етажа 140кв.м., като при мен когато бяха студовете /-15 градуса/ харчеше по 3 чувала за 24часа, сега като се затопли по 2 чувала за 24 часа непрекъсната горене. Подържам 60 градуса на водата, 25 градуса на всякъде, а в спалните /2 броя/ 22 градуса, но на всички радиатори имам термо глави и с тях регулирам температурите в стаите.
Модулация означава да държиш камината на ауто или 4, или 3 степен примерно и когато достигне желаната температура на водата тя сама да намали огъня и да отиде на първа степен. След като работи на първа степен определено време и водата падне под желаната температура, камината сама да превключи на по-висока степен на която си я оставил/например 4/ и след като отново достигне желаната температура да се върне на първа степен....и така се получава един непрекъснат цикъл на горене без да изключва камината. Ако я държиш само на първа степен няма как да модулира между степените. Аз я държа на 4та степен и като стигне 60 градуса на водата прескача до 62-63 градуса, но в същото време намалява мощността, като минава на 1ва степен и когато водата стане 59 гадуса отново се връща на 4 та степен ...и така си работи постоянно. Затова на първа степен не трябва да е много мощна, защото като мине на първа степен ще продължи да качва температурата на водата и ще изключи. При мен на обяд понеже изгря слънце и в стаите стана 27 градуса, термо главите затвориха и камината вдигна 70 градуса на водата и изключи......съга слънцето се скри и отивам да почистя пепелта от кошницата и да я пускам. :partyman:
seiko72 - специалист
нед яну 27, 2019 3:35 pmkali3896 написа:
съб яну 26, 2019 6:17 pmseiko72 написа:
Това означава ,ли че по бързо ще достига 2 и 1 степен , които са по икономични? Или е за сметка на 5 и 4 , на които ще гори повече до достигане на зададените градуси ? Поздрави.
да точно така по бързо ще стигне ,и ще усетите каква е разликата на работа на самата камина.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: