Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gustoraveli - специалист
:wink:
съб дек 12, 2020 8:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тя пак стана една....
Достойнството ми......кучета го яли, хахааа.
Разширителният съд, на коментираната инсталация, е на едно ниво със серпентината!!!!!!!!!!
Е как да работи туй нящо нормално. Може, ама много полекинка, което не върши работа, т.е. не е густо. Там се вижда и АО!!! Абсолютна майсторска грешка, която не мога да си обясня, как е убягнала на огняра. Да, АО може да работи и като ръчен, но хората го приемат за АО и те ти още един проблем.
Този РС трябва да се повдигне сериозно нагоре. Ако има кран преди или след помпата, леко да се ограничи дебита, но след като се изпълни първото- РС да се повдигне поне 1.5 м нагоре.
При невъзможност- системата се прави затворена, с мембранен РС, за което препоръки ще се дават при поискване от пациента.

Густо, оди си при котела! От шести клас настройвам затворени системи, а моята е за пример. Тук се занимаваме с малки отоплителни инсталации. Не сме ти в категорията.
Сам стигна до извода, че за апартаменти поради липса на височина и по - ефективна система трябва да е затворена, ама се правиш на мъж/щото разбирач е било обидно/! :?
Нямаш си понятие от новите системи със софтуер и логика.
Работят по съвсем друг начин от познатите Грейко, мейко....
В 13 квадрата Северна стая слагам 24 алуминиеви глидера на 60 Санта височина!!!!
В един момент започва да топли само "шапката" на радиатора, 10 Санта в горната част на радиатора, за да поддържа температурата!
Нали се сещаш, че при такава логика, цялата ти сметка за киловати на стая отива по дяволите.
съб дек 12, 2020 8:54 pmGustoraveli написа:
:wink:
Е, сега пък сам! Ако не беше ти, нямаше да се досетя изобщо. Моята "логика", ми топли къщата както ѝ кажа- с термоглави или без термоглави, няма значение.
Пусни си тема за Равели или за промишлени котли! Тук е Алфа Плам.
remarek - специалист
съб дек 12, 2020 8:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тя пак стана една....
Достойнството ми......кучета го яли, хахааа.
Разширителният съд, на коментираната инсталация, е на едно ниво със серпентината!!!!!!!!!!
Е как да работи туй нящо нормално. Може, ама много полекинка, което не върши работа, т.е. не е густо. Там се вижда и АО!!! Абсолютна майсторска грешка, която не мога да си обясня, как е убягнала на огняра. Да, АО може да работи и като ръчен, но хората го приемат за АО и те ти още един проблем.
Този РС трябва да се повдигне сериозно нагоре. Ако има кран преди или след помпата, леко да се ограничи дебита, но след като се изпълни първото- РС да се повдигне поне 1.5 м нагоре.
При невъзможност- системата се прави затворена, с мембранен РС, за което препоръки ще се дават при поискване от пациента.

Густо, оди си при котела! От шести клас настройвам затворени системи, а моята е за пример. Тук се занимаваме с малки отоплителни инсталации. Не сме ти в категорията.
Мога да повдигна РС най-много още 20 см. Така ще е около 2-3 см. над най-високата част на бойлера. Какво е АО?
LazarGanev - "Велик майстор"
Направи системата затворена
нед дек 13, 2020 10:39 amremarek написа:
... Какво е АО?
Автоматичен обезвъздушител. В отворена система се ползват като ръчни, освен ако не забрави някой капачката отворена. Тогава правят проблеми.
Термоглави, АО, отворена система, без достатъчна височина- статично налягане, обикновено е една проблемна система.
Gustoraveli - специалист
нед дек 13, 2020 11:30 amТрифон П.Трифонов написа:
... Какво е АО?
Автоматичен обезвъздушител. В отворена система се ползват като ръчни, освен ако не забрави някой капачката отворена. Тогава правят проблеми.
Термоглави, АО, отворена система, без достатъчна височина- статично налягане, обикновено е една проблемна система.
Това, което си писал важи за апартаментни системи.
Какво ще кажеш за отворена система с налягане и АО, сигурно ще е проблем?? :partyman:
нед дек 13, 2020 4:57 pmGustoraveli написа:
... Какво е АО?
Това, което си писал важи за апартаментни системи.
Какво ще кажеш за отворена система с налягане и АО, сигурно ще е проблем?? :partyman:
Ми за кво да важи бе, Фуьо?!
За друг казус ше кажа на друго място. Нали човека има проблем в апартамент. За ко да пиша- за тебе, че лакардии да разтягаме???!!!
Ае си оди при локомотива, че вече ти се вижда дипломата!
Дали му на Ганя да гледа ламбата и зел, че си повярвал!
remarek - специалист
... Какво е АО?
Тоя АО дори няма капачка. Да търся капачка някъде за него
нед дек 13, 2020 5:19 pmremarek написа:
Тоя АО дори няма капачка. Да търся капачка някъде за него
Веднага излизай на улицата, паркинга....., каквото и да е там и "взломявай" първата ти попаднала капачка от колелото на най хубавата кола!
После да не си я държиш за сувенир и да я репчиш на Равелито, ами я завинтвай до дупка на АО, който е на серпентината!
Привет на всички от скоро монтирах котел на Commo Compact 23 kw отоплявам къща на 2 етажа, долния етаж е 100кв има 5 радиатора със вътрешна изолация и 8 камерна дограма със 36мм стъклопакет горния етаж е 120кв без изолация все още със същата дограма като на долния етаж като горе имам 4 радиатора нямам монтирани термо глави.Ползвам го със стаен термостат като съм го нагласил на 22гр и е сложен във най топлата стая като всички врати са отворени на горния етаж подържа температура 20гр също всики врати са отворени разхода ми при тези температури е 2.5 до 3 чувала за 24часа.Работи на 4 степен помпата тръгва на 50гр.темперетурата на водната риза я държа на 63гр. като не съм пипал нищо по настройките горя иглолистни пелети като чистя пеплника на 24 часа изгарянето е добре тук там има по някой не напълно изгорял пелет.Но никога не съм го видял да влезне във модулация работи он-оф.Мога ли да я накарам да влезне в модулация и да ми гори по малко пелети.Не съм много навътре в материята и ако въпросте не са ми зададени правилно моляда бъда извинен :partyman:

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: