LazarGanev написа:Ясно,настройвал ли си такава горелка,ако си дай някакъв жокер.На режим он/оф или на модулация ще бъде по добре?Стоян Славев написа:Здравейте,нов съм във форума.Прочетох доста но не мога да стигна до правилни настройки.Котела е 40кв.бърнит,горелка 35кв. Еко пел. Темперстура на изходящата вода 64гр. Буфер нямам,но за сметка на това имам много вода в системата,дълги маркучи.Отоплявам 160м2,дву етажна къща и два боилера по 100 литра , с външна и вътрешна изолация,пвц 5 камерно и единичен стъклопакет.Имам стайни термостати без лирите и стаен термостат.Въпроса ми е къде бъркам,настройл съм горелката на 23кв. Изгорелите газове на макс са 180гр.На макс харчи по 4.6к пелети с калоричност 5.05кв. Пускам го по 3 часа сутрин и вечер,плаши ми се окото като гледам разхода почти 30кг. На ден за 6 часаКъде бъкаш ли? Ами:Чудя се дали да не го оставя да държи някаква температура през деня за да не изстива водата,или пък стайте изстиват.Моля знаещите за съдействие.
- първо и основно си сбъркал с покупката на този котел и тази горелка
- второ бъркаш в избора на мощност - за тази опакована къща според моя скромен опит са нужни не повече от 10кВт за най-студеното време и не повече от 5кВт сега през ноември. Но тези малки мощности са непостижими за твоят котел и горелка
- трето бъркаш в настройката на горелката, щом имаш "добив" по 1 шепа неизгорели пелети пелети на час от пепелника![]()
Един буфер 1000 или поне 500л, подвързан обаче по подходящ начин, ще поправи доста от грешките. Но това са едни 2К отгоре