Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Zhivk0 - напреднал
нед юли 22, 2018 8:05 amdiqn88 написа:
Аз съм пробвал, не ми харесват повече пепел. А и не са иглолистни до колкото си спомням. Миналата зима взимах пирин пелет разложки
Само това ли им е проблема с повечето пепел ?
diqn88 - специалист
Най добре взими една тирба и пробвай. Аз така правя, за да съм сигурен и да не се подведа от чуждо мнение.
-penata- - специалист
Здравейте,някой пробвал ли е уно пелети на Хаджидимово
bmahob - майстор
пон юли 23, 2018 10:31 am-penata- написа:
Здравейте,някой пробвал ли е уно пелети на Хаджидимово
Мой приятел беше с тях лани и се оплака от пепел доста, не са иглолистни а примес.
filmatoplo - майстор
За хора от Бургаско които са с горелка Грейко -в Айтос слънчогледови пелети 6мм-210 лв тона .
Направо се замислям :? да си приспособя камината за слънчогледови пелети -ще спестявам 400 лв от 2 тона ,а тези които горят по 5-6 :wink:
kalin72 - майстор
Как ви се струват слънчогледови пелети на Керпи - 3.9 лв за увал 15 кг? Или 273 лв за пале 70 чувала? Това без транспорта, от Перник?
Като разход спрямо дървесните са 1:1, предполагам? Единствения кусур е многото пепел? Вярно ли е, от практиците да чуя?
Инак намерих темата, ако някой има същите питания като мен :)
viewtopic.php?t=56878
lakosste - специалист
съб юли 21, 2018 11:23 pmZhivk0 написа:
И пак да попитам някой ползвал ли е wolf pellets , как са? Давар ми ги на 400лв с доставка и прибиране . Моля ако ако някой ги е ползвал да пише , че мисля да поръчвам , защото няма време вече... мерси предварително.
И аз съм ползвал но не ме изкефиха.Мисля че бяха от Търговище тези пелети.Дават ги за букови но правят пепел почти колкото слънчогледовите и по котела трупа същата бяла пепел както при горенето на слънчогледови.
ndg - помощник
нед юли 22, 2018 10:52 amZhivk0 написа:
нед юли 22, 2018 8:05 amdiqn88 написа:
Аз съм пробвал, не ми харесват повече пепел. А и не са иглолистни до колкото си спомням. Миналата зима взимах пирин пелет разложки
Само това ли им е проблема с повечето пепел ?
Добри са пелетите. Не бих казал, че са с повече пепел. Възможно е тези с които сравнявах да са били по-пепеливи. Светли са, нямаше шлака. Съответно са и по-скъпи
Тествах :
- Пирин Пелет - 2 вида(зелени и оеанжеви означения на торбатс) : имаха повечко пепел, но горяха добре. Особено зелената. имаше наличност
- Пелети от Давидково (Premium pellets, Червена маркировка на опаковката), иглолистни - като Пирин пелетс, но ценово са най-добри (380 с транспорта за Сф). До месец доставка
- екотекника букови- повече пепел, но калорични. Цена като иглолистни, имаше наличност.

Вероятният ми избор ще е Волф за тази зима, 410/тон Сф

п.с. Nature8 - не знам как са пелетите, защото е крайно несериозен продавач, който се представя за собственик (възможно и да е - нз), а всъщност е таксиметров шофьор. Цена за букови 370 (МАй.2018), 2 месеца ме мота ...
dbgpafo - помощник
Здравейте,някой има ли наблюдение за следните пелети: Pellets Razlog 80% бор 20% бук?
pondzi - напреднал
Много добри цени тази години.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА......

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: