Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Разбирам, благодаря Ви за споделеното мнение. Предполагам, че нов ще реши проблемът.
ESPACE - майстор
Е, със сигурност нов ще го реши. И този подлежи на ремонт най-вероятно.
Kondor1 - специалист
съб фев 12, 2022 11:59 amВиктри написа:
Привет, котел Имергаз 32кВт, от една седмица не може самостоятелно да включи топъл режим рано сутрин, 6ч. Последно работи в 19ч вечер и през нощта почива. Вчера беше сервизиран разширителният съд заради вода в него, но това отново не помогна за самостоятелния сутрешен старт за топъл режим на котела. Сега налягането е по-ниско , 1.4-1.5 след вчерашната поправка, но прави впечатление, че на екрана , като форсирам ръчно работа, се появявява доста ниска начална Т 17градуса и дълго след това не се показва иконка на свещ и трите степени на загряване на водата, т.е. че е запалил и съответно покачването на Т става доста бавно.
Възможно ли е да бърка ниската Т на водата, изстинала през нощта , за запалване в началото на деня, защото в последствие котелът получава нормално сигнал от програматора и работи без проблем през деня?
От друга страна , миналия месец имаше доста по-ниски Т, -17градуса и тръгваше без проблем топлото, но сега вече нямам никакво обяснение за ситуацията. Техниците споменаха, че е възможно програматорът да е слабото звено - на 6г, но ми убягва логиката да не може еднократно да стартира работа на топъл режим сутрин, а после да си следва зададената програма...
Обади се на Овергаз да погледнат таблото. Не знам замръзва ли нещо вътре, но пипат и оправят. Чувах за няколко случая на подобно непалене. Май газта в хранилището е с по-лошо качество или примеси и от това стават аномалии. 17' не ти е проблем, а самото горене (запалване) не се получава.
Развръзката се оказа вода в разширителния съд. Оттам и постоянната нужда да се вдига налягането. Програматорът си тръгна нормално - пали при всякакви Т. Техниците се изумиха, че по питите в котела няма нагар за почти 6г. работа и засега отлагам почистването - лятото ще е тази хигиена.
Благодаря за споделените мнения.
posstel - помощник
Хора,аз ли съм карък,или просто не избрах правилния котел-Витоденс 100-двуконтурен.След два месеца ползване тотално се запуши топлообменника.На БГВ кихаше,гаснеше,даваше грешки.Някой има ли наблюдение над тях?Да се подготвям ли за профилактика на 2 месеца,или е било инцидентно?
vesel - специалист
И какво имаше вътре в топлообменника? :?:
posstel - помощник
кал и черни люспи.Предполагат,че люспите са от прегряването на топлообменика
liusien - специалист
Здравейте, знаещи и можещи! Здравейте и вие, хората като мен, които се чудят как най-безболезнено да се оправят всеки със собствената си каша, която е сътворил! Гледам, че не съм писал тук от доста време, но вече си казах СТИГА ТОЛКОВА!!!!!!!!!!! На собствен гръб се убедих в приказката, че БЪРЗАТА РАБОТА Е СРАМ ЗА МАЙСТОРА!!!!!!! Първо - не съм никакъв "майстор", и второ - този път няма да бързам да върша глупости, а внимателно ще премислям какво да правя! Пиша всичко това, защото ми омръзна да съм спонсор на Овергаз!!!!!!!!!!!!! Последното "горчиво хапче" което поех, беше в началото на месеца, когато излезнаха сметките за потребена газ! С очите си видях СМС-ите на двама човека до мен, които имаха сметки единия 27 лева, а другия 30 лева! Моята за огромното ми съжаление беше 166 лева (грубо)!!!!!!!!!! :x Сега съм решил каквото и да става, да сменя газовия котел, който е проточен и да купя едноконтурен плюс бойлер със серпентина! Пред мен е лятото, затова надявам се да мога спокойно да направя евентуалната подмяна на котела и монтирането на бойлер!!!!!!! За да не се повтарям за неща, които съм писал тук и преди, ако някой иска, може да прочете от страница 122 и след нея...... В коментарите ще давам обяснения, които сигурно ще са необходими! Сега ви желая спокойна вечер на всички!
Последният ти пост много прилича на онзи от стр.122.
Дори помислих, че съм се върнал на тази.
Хм, виждам, че съм писал веднага по казусът ти. Ти видя ли?!
Та, почвай да четеш и ти от там!

пп. Няма толкова маломощтен котел, който да е напълно подходящ за къщата ти, но ти избери такъв, който е с най ниска мощност.
Моят е какъвто съм ти препоръчал.
Имах мераци да си купя и WOLF CGB-2 14kW, който да монтирам паралелно, но междувременно изчезна- налични останаха само по мощните.
На хартия е по добър от Бош, който пък избрах заради монтаж и сервиз.
liusien - специалист
чет май 23, 2024 7:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
Последният ти пост много прилича на онзи от стр.122.
Дори помислих, че съм се ..................
Здравей, Трифоне! Да, писа ми тогава, но бях много притеснен с парите! Днес не е по-различно, но имам обещанието от мои близки да ми помогнат най-накрая да постигна нещо нормално! Съгласен съм със всички съвети от теб и другите майстори, които сте ми писали! Само една мисъл ми се върти в главата - от последното ми писане до днес, дали има излезнал по-икономичен модел газов котел? Не знам къде и как да търся това инфо!... И така, на моето питане сега - идеята ми е да закупя едноконтурен котел и бойлер! Бойлерът да е неръждавейка, но при него попадам на други "проблеми" - има бойлери с лява серпентина, има и с дясна... Каква е разликата помежду им, не знам! Има бойлери за стена, има и стоящи. Кой да е изборът ми? И не на последно място - какъв е най-практичния обем или вместимост на бойлера?........ 100-150-200 литра? Преди месеци попаднах на бойлер неръждавейка със серпентина, който от чешмяна температура на водата до 60 градуса, се затопля за около 20 минути! Не знам - това реално ли е, или рекламен трик?! Ако искаш, мога д дам линк за него...

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: