Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobi65 - специалист
Bobi65 На зор съм трябва да го вкарам в пътя тизи котел.Изсплашен съм,другата седмица живи и здрави чакам бебе,това означава че не трябва да го спирам.При сегашния разход трябва да ударя евромилионите :) Удобно ли ще ти е утре да дойда до София да видя и да ми обясниш нещата,гледам че продаваш и ламда сонда ако имаш може да взема.[/quote]

Заповядай до 13 ч. съм в къщи, имам 3 броя готови в момента..до 13 ч. 0878940652
Svezar - специалист
Да си купуваш ламбда сонда и да ставаш машинен инженер за да си направиш разхода нормален е малко като да си купиш специални обувки и ръкавици ,след което да се запишеш на курсове за екстремно шофиране за да започнеш да си караш колата по-икономично :-D Но щом те влече....давай смело :!:
Стоян Славев - специалист
шоп написа:
bobi65 100% съм съгласен с теб

Имам рекуперативно подгряване на въздуха за горелката. С един удар повалям 2 заека. Първо свалям темп. на димните газове до около 70 градуса и получавам първично подаван за горелката въздух до около 40-50 градуса в зависимост от режима и. Имам и 100% ошамотена горивна камера, което е предпоставка за високотемпературно и опримално пиролизно горене.

Обаче смело мога да твърдя, че и без скъпоструваща електроника за следене на горивният процес всеки потребител може за 10 ина дни да си настрои оптимално горенето без преразход на въздух и без недоизгоряло гориво. Просто трябва търпение и време. Всеки ден на база наблюдение се пипва или времето на подаване на гориво или степеннта на вентилатора или пък времето на изчакване между подаванята. Гледа се задължително темп. на изгорелите газове и в пепелтта от горелката да няма нищо недоизгоряло.

Огромно значение за КПД то има и влажността на горивото. Имам около 2м2 площ, която е загрята до около 60 градуса и там складирам 10 ина 25 килограмови чувалчета въглища за просушаване ( макар, че са сухи и от тях се вдига прах. Знам олекването и на 15 килограмов чувал с пелети... :x Призовавам собствениците на пелетни системи да премерят теглото на един чувал после да го просушът на 10 ина дни и пак да премерят :snakeman:
Колега шоп,от къде взе топлообменника ?
шоп - майстор
Стоян Славев написа:
Колега шоп,от къде взе топлообменника ?
Този специално е от Бриколаж, но и в интернет да се поровиш ще намериш. Задължително търси неръждаем, защото от черна или поцинкована ламарина дали ще изкара 1-2 сезона [-X
6osi6 - майстор
шоп написа:
Призовавам собствениците на пелетни системи да премерят теглото на един чувал после да го просушът на 10 ина дни и пак да премерят
Така няма да знаят каква разлика мерят.
1 кг. гориво или > се изпичат на 100 - 120 гр. за един час, след това се мерят отново, ако разликата е повече от 10%, пелетите трябва да се преместят на по-сухо място.
gnt69 - майстор
Стоян Славев написа:
bobi65 написа:
Стоян Славев написа:
От Благоевград съм
Bobi65 На зор съм трябва да го вкарам в пътя тизи котел.Изсплашен съм,другата седмица живи и здрави чакам бебе,това означава че не трябва да го спирам.При сегашния разход трябва да ударя евромилионите :) Удобно ли ще ти е утре да дойда до София да видя и да ми обясниш нещата,гледам че продаваш и ламда сонда ако имаш може да взема.
Здравей какво стана взе ли ламбда контрола. Ако си го взел би ли споделил настрои ли се котела. :partyman:
Стоян Славев - специалист
gnt69 написа:
Стоян Славев написа:
bobi65 написа:

Bobi65 На зор съм трябва да го вкарам в пътя тизи котел.Изсплашен съм,другата седмица живи и здрави чакам бебе,това означава че не трябва да го спирам.При сегашния разход трябва да ударя евромилионите :) Удобно ли ще ти е утре да дойда до София да видя и да ми обясниш нещата,гледам че продаваш и ламда сонда ако имаш може да взема.
Здравей какво стана взе ли ламбда контрола. Ако си го взел би ли споделил настрои ли се котела. :partyman:
Другата седмица ще взема сондата,пред заплата съм,ще пиша като го настроя.Искам да благодаря на bobi65,за отделеното време и внимание.Много неща научих днес от него,човека е много отзивчив и кадърен.Котелното му прилича на лаборатория,има какво да научат другите маистори от Боби :)
Здравейте, искам да попитам дали е нормално два чувала да заминават за 24 часа? Отоплявам двуетажна къща без изолация около 100 кв.
и гараж 30 кв.м. Със стаен термостат съм и е настроен през ноща на 20 гр. а през деня на 23 гр.
Svezar - специалист
Resident666 написа:
Здравейте, искам да попитам дали е нормално ....
Това е много относително,най-вече зависи в кой район е тази къща,понеже тук на морето като беше най-ниската +5 в София имаше -5 :idea: Предполагам двата етажа са общо 100 квадрата понеже ако единия е толкова на къща без изолация значи разхода не е добър ами направо изумително нисък :wink: А тоя гараж и него ли го топлиш като стая !?

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: