• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
denuchi - специалист
а сега. правилно ли съм разбрал: имаш два топлобменника. един за бойлера и още един за отоплението на къщата. значи би трябвало и две помпи. има едни буквички там. 25-60; 25-80 е такива данни. в случай излиза че бойлера консумира топлото и за отоплението не остава много много. и една забележка без да се обиждаш: защо не каза всичко това още от началото имам това и това така и так.
denuchi - специалист
яко свалям ти шапка. =D> :gott: я едната мой от пералня или нещо такова.
007 - напреднал
Това което пише на помпата е tupe ups 15-45x20
007 - напреднал
Значи трябва да сложа още една помпа и нещата би трябвало да се оправят.
И по м/у другото не се обиждам грешката си беша моя
denuchi - специалист
пробвай с някоя малко по мощна, може да се наложи да поставиш и още една за подовото (лично мнение). това черното топлообменника за бойлера ли е. другият къде е и какъв е. и добре е да си избереш кое е по важно топлото или топлата вода. и ако не те мързи драсни една картинка. ТП + инсталация. така ще заинтригуваш знаещите, можещите. човек винаги какво има да научи.
Чаро - Акълия
И аз мисля че трябва по-мощна помпа. Все пак имаш 5 кръга подово и няколко радиатора на около 6метра предполагам. Баланса,казваш сте го "наместили"
Системата е супер. Тая помпа верно, от пералня ли е? Тя постоянно ли работи?
007 - напреднал
Топлообменника за бойлера е медня цилиндър до това черното което е компресора а другия топлообменник е навитата медна серпенрина.
ТП неработи постоянно като достигне желаната Т и изключва и като падне Т с няколко градуса се включва зависи как си я настроил.
Помпата не е от пералния неяна нищо общо.
Относно помпата ще купя по мощна пък тази ще остане за слънчевия колектор които съм предвидил да сложа лятото
denuchi - специалист
човек направо ме убиваш. за бойлера вече е ясно. това зеленото ли е другата серпентина. серпентината за отоплението. а серпентината от сонджа коя е, къде е тя.
007 - напреднал
Да това зеленото е другата серпентина за отоплението.
Повече инфо. ще дам като се допитам с майстора, затото неискам да ви бъркам с погрешна информация
LazarGanev - "Велик майстор"
Като гледам зеленото е серпрнтината от сондажа, а медния цилиндър е топлообменника за отоплението, ама с какви характеристики са тези топлообменници - никой не може да каже. Как да разберем в такъв случай къде е проблема?
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: