• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kok - специалист
bili&steki написа:
Пробвай слънчогледови пелети...може да е по-добре от костилките...аз съм на такива и съм много доволен ;)..по-калорични са от дървесните, но имат малко повече пепел...
престанал съм да експерементирам вече тез пелети онез пелети ......... миналата зима бях на пелети по 1 тон на месец ми гореше в момента с костилките разходът ми е същият но цената на костилките е съвсем друга е то и времето е малко по топло от миналата година
Transporterr - специалист
filmatoplo написа:
Цената няма да падне ,тепърва ще се затяга положението около изсичане на дървесина .Ц...........те гори ще свършат :wink:
дето викаш то не е безкрай, ама както има въглища от Донбаз така и дърва има в тундрата колкото искаш :)Другата добра новина е че дървата са все пак възобновяем ресурс но за това все пак човек трябва да помогне малко на природата навреме.
А пелети и еко брикети надали ще поевтинеят все пак като количество отпадък не са голям процент стърготините от дърводелстките цехове отнесени към количеството дърва които се продават. Техногията пък не е от най ефтините така че ..
Bobivan - специалист
Технологията на екобрикетите е евтина!
filmatoplo - майстор
Коки -доста гори тон на месец , каква квадратура топлиш и с какъв котел или печка . :? някой топлеше един сезон с 2 тона :wink:
kok - специалист
топля към 76-78кв.м. котлето е " недомислие на пелети" както се изразиха някой няма значение това с 2тона цял сезон не мога да си го вредставя по никакъв начин аз котела не го спирам работи 24 часа държи ми водата на 60 - 63 градуса а в къщи е 22-23 градуса но съм си направил и някой мои допълнения към котела за да го вкарам в този режим и да постигна този разход
deyanyovkov - специалист
И аз да ви разкажа един виц...:)
Кок - как при температура на изходящата вода 60-63 постигаш 22-23 градуса? Ти всъщност да не пишеш от Карибите?:lol: :lol:
kok написа:
топля към 76-78кв.м. котлето е " недомислие на пелети" както се изразиха някой няма значение това с 2тона цял сезон не мога да си го вредставя по никакъв начин аз котела не го спирам работи 24 часа държи ми водата на 60 - 63 градуса а в къщи е 22-23 градуса но съм си направил и някой мои допълнения към котела за да го вкарам в този режим и да постигна този разход
kok - специалист
дидо май не вярваш а?
kok - специалист
малко се поувлякох с квадратите не са 76-78 а са 66-68кв.м. сори за грешката
filmatoplo - майстор
Е как да не може с 63 градуса да се стопли до 22-23 градуса , ако радиаторите му са оразмерени за тази температура .Ако пък е с конвектори и 30 градуса ще стане с 60 гр вода .За водно подово също :wink: Коки котела ти с вътрешна или външна горелка е , и ако е външна кой модел .Пък и самия котел какъв е .
kok - специалист
с панелни радиатори съм мисля че се водеха 32-ки или нещо такова котела ми е с вътрешна горелка същия като на дидо
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: