• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
Да , почаках малко и щеше да кажа - тия тръби за конденза са си беля и доста голямо съобразяване и заустване в олуци или канализации - там едни ески се правят за да има водна тапа .Имайте в предвид че обикновено гофре не предпазва от конденз и лятото може да личи по терикота диря мокра .Това лято на едно место към действаща система се сложи чилър и целия буфер 1000 л който беше изолиран с Аерофлекс черен се ороси целия и започна да тече , гофретата се напълниха с вода .Буфера се изолира още веднъж и там намаля конденза , но тръбите си остават така иска изолация вместо гофре .От 7 градуса се мина на 10 щото не става инак .
Ей така става . :wink:
Чаро - Акълия
Кондензират водните пари там дето ги има. В бетона няма. Аз не вярвам, че 5 тръби ф16 в гофре ще изстудят 10см бетон+2см мазилка така, че да кондензира по тавана на съседа отдолу. Или самия под над тръбите. :)

Между другото лятото се охлаждах с подовото и няколко вентилатора насочени към пода (Имах само 1 конвектор) и никъде не се появи конденз.
Вода 9 гр пода 16гр. Ако не верваш лятото вземи малко морски дарове и заповядай. :-D
filmatoplo - майстор
Фактите са си факти , и твойте и мойте - тук въздуха е по влажен и допълнително се овлажнява от конвекторите - бирата откъде се испотява :prost:
Чаро - Акълия
Ми, поти са повече... от тая страна, дето е цацата :prost:
на морето всичко е възможно- влагата си е влага :)

Близо ли си до плажа? 'Фърли една серпентина в морето за ТП :lol: пък лятос ще си я прибираш...
filmatoplo - майстор
Мой роднина беше подръжка в бившата резиденция Перла на на бай Тошо и веднъж пуснаха подовото лятото , и като снана конденз - едвам се утърваха че ще го вземат за съботаж :shock: ако се подхлъзне тато :wink:
denuchi - специалист
аз ти вярвам, но в бургас и региона ако пуснеш вода 9 гр. всичко ще текне като лейка, дори и ако са в гофре. ние ползваме изолация 19 мм. иначе картината е грозна. при 10 гр.на водата и изолация 13мм. почти всички тръби стават за капково напояване. много е висока влажноста. тази година пусках една инсталация в плевен тръбите неизолирани с вода 10 гр. нямаше и капка по тях, а това ако беше някъде по морето картината щеше да е много грозна. иначе за подово при нас вход 18 гр. изход 23 гр. приемливо решение.
filmatoplo - майстор
Денучи благодаря за подкрепата :) ася Чаро да черпи :lцl: :prost:
denuchi - специалист
и аз мога да почерпя. няма проблем разбирателство да има. :prost:
Чаро - Акълия
Само нема да се ядосвате.
Филма, хич нема да те черпя. Виж Денучката кво каза за Плевен. И към Софето е сушинка. :angel:

Денучи ще черпиш, ама след мене. Ти си знаеш :wink:
:prost:
filmatoplo - майстор
Чаро ела тука с 1 обезвлажнител и сам се убеди , ама носи водката . :wink:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 26

Тема "вентилаторен конвектор" | Включи се в дискусията: