• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
srusev - специалист
да бе и на мен ми е интересно и чакам :)

Предполагам има предвид лв/24ч. където

14,5х30х6 = 2610 лв.

Предполагам цената е ок. 320лв./т.
Аз ги вземам на 160лв./т. от склада на производителя.
Следователно излиза толкова колкото смятах по горе 1300лв.
filmatoplo - майстор
Не си спомням пусналия темата- РДХ -накрая какъв котел си монтира и как :? .
srusev - специалист
vodopada написа:
14.50лв.
Водопад добре ама това според колко лв./тон си го сметнал?
filmatoplo - майстор
Русев здравей :) , монтират ли майсторите -пооформиха ли се нещата , дай малко теория околко монтажа , за снимки също се надявам .
srusev - специалист
Ами пич, чесно да ти кажа нещо не ме слушат, хем им казах това това и това искам. Пък трябваше по изпити да ходя и те го монтирали без вентил. Сега нз какво да правя, да ги карам да режат ли какво?
Питам шефа, той казва няма за кво да се притесняваш ние така от 15г. ги монтираме и по училищата, които не ги пускат денонощно. Като било с буфер не било нужно. Ненужна допълнителна принадлежност каза, както за вентил така и за контролер. :?
Иначе да се похваля, днес в този облачен ден го запалихме, много ме удиви, за 15мин дигна 70С в системата и то със едни разпалки.
Комина, за който се бях притеснил се представи блестящо, не се осеща ама абсолютно никаква миризма в помещението, само на боя замириса :lol:
Снимки ей сега ще направя.
srusev - специалист
котелно

Прикачен файл

PIC05450.jpg
PIC05450.jpg (150.14 KиБ) Видяна 3956 пъти

Прикачен файл

PIC05449.jpg
PIC05449.jpg (222.94 KиБ) Видяна 3956 пъти

Прикачен файл

PIC05448.jpg
PIC05448.jpg (144.44 KиБ) Видяна 3956 пъти

Прикачен файл

PIC05447.jpg
PIC05447.jpg (120.52 KиБ) Видяна 3956 пъти
filmatoplo - майстор
Ехеее :) ракетата е готова , така знаят майсторите -така монтират .С малко контрол на помпите ще стане тоест коя при каква температура на вход -изход на котела да тръгва и спира.Юпиеса 2 те помпи едновременно ли ще върти :? , не виждам погасителния контур на котела да е свързан -двете тръбички 1/2 отгоре на котела -вързва се към водопровода с клапан по температура . :wink: Ама без 2 та вентила просто няма да работи конфортно и икономично. Така пак става -да не се претесниш , просто понякога може да върне в котела вода под 65 градуса или да праща вода към радиаторите колкото е в котела 80 градуса без нужда от толкова с по топло време Отговор -от рода -аз ще си го горя под 80 градуса 60-70 гр в топлите дни тоест при 5-10 градуса външна температура са несериозни.Котела да не прави конденз и катран трябва да е в диапазон 80-85 гр тоест да работи на пиролиза .Ама ти ще му хванеш точния момент и ще си го регулираш . :wink: Дано бъркам за контура :? ако не е свързан го оправете .към 120 лв е клапана по температура с изнесения патрон .
srusev - специалист
Ракетата е още топла... Да контрола като се хване няма да има проблеми, все пак смятам да не го спирам. ЮПС-а е за двете помпи по мощен бил. За тези тръбички ги питах, но те ми обясниха много сложно било и нямало смисъл. Аз попринцип знаех за този инструмент и смятах че е към комплекта и затова не им казах, но задължително за септември ще го вържа. Все пак е на 1м. и входящ и изходящ канал.
За топлото ще работи на по висока температура пък аз ще му задавам на конвектора по слаба мощност евентуално, дано не корозира котела...
Иначе викам на една приятелка "Ожених се" и тя "моля, какво?" и аз и се смея и викам "За котела, който ми монтираха, иначе на теб няма да ти избягам" хахах.
filmatoplo - майстор
Русев :) забравихме най важното -почерпката за хубавата работа :partyman: а на твоите майстори ще им кажеш да си скъсат тескеретата (дипломите) :wink: Какви конвектори имаш -джилера или клима 2000.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 32

Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: