• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Благодаря Антоне :prayer: , все пак въпроса остава отворен , понеже и за мен има още доста неизвестни .Ето ги-15 киловата е топлинната мощност на помпата , с коп 1/3 значи ел мощността която ще потребява компресора е около 5 киловата -тъй ли , има ли такива чилъри монофазни :? .Ако 15 киловата е някакъв минимум , то значи ли че може да вдигнем летвата и до 20 киловата -това не знам дали е удачно.Мисълта ми беше да се ползва съществуващата басейнова главна помпа за вторичния кръг , само че тя е с дебит незнам точно 15-20 кубика на час.Ако с толкова голям дебит не може , тогава ще дублирам с тази помпа която ти даваш Антоне 25/120 :? . За термопомпите (като машини ,компресори ,топлообменници )разчитам на колегата Денучи ако чете :) .
AntonBM - специалист
15 kW е оптимална според мен, защото загряваш басейна за около 1 седмица. Ако сложиш по-голяма ще става по-бързо, но е по-скъпо. По-малка от 8 kW е безсмислено, защото трябва да го грееш почти месец и за поддържане ще работи почти непрекъснато. Не съм виждал монофазни с такава мощнот, но няма да се изненадам ако има. През главната басейнова помпа може да стане само ако ползваш оригиналният басейнов топлообменник (ако има предвиден). Той е с нисък пад на налягане, не е пластинчат. Иначе старата схема от тази тема, мисля, че беше на 3-ти лист.
Относно температура, която ще подаваш – ТП няма да ти подава повече от 45-50°, но това е другият кръг на топлообменника, това което ще подаваш на басейна е поне 7-10° по-малко или някъде между 33-40°. На практика няма как детският да стане повече от 30-35°, дори всичко да подаваш на него. Написаното по-горе важи при спряна главна помпа на басейна и работа на по-малка циркулационна (нашата схема). Ако помпата на басейна си работи тя смесва водите с много голям дебит и почти няма да има разлика между детският басеин и по-големият.
filmatoplo - майстор
Здравей Антоне ,отново благодаря ,този басейн няма детско отделение , за схемата -аз прочетох наново темата ,като разглеждам стари теми -сам се учудвам какви сме ги умували :) .
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Тема "Отопление на басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: