• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stefan4087 - специалист
Ето още няколко снимки.

Прикачен файл

P1020216.jpg
P1020216.jpg (99.28 KиБ) Видяна 3283 пъти

Прикачен файл

P1020293.jpg
Входяща вода в бойлер
P1020293.jpg (80.53 KиБ) Видяна 3283 пъти

Прикачен файл

P1020295.jpg
Входяща вода в котела
P1020295.jpg (64.44 KиБ) Видяна 3283 пъти
filmatoplo - майстор
:supz: Brawo-Super gradusi -kak e bufera , i kak se dyrvi smesitelniq wentil predi konwektorite , kolko gr prashta kum konwektorite.
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
:supz: Brawo-Super gradusi -kak e bufera , i kak se dyrvi smesitelniq wentil predi konwektorite , kolko gr prashta kum konwektorite.
Бях снимал и температурата след смесителния ама много тъмна излезе и не я качих.Вместо да изтрия нея изтрих термометъра с градусите на връщащата от бойлера.Бойлерната помпа засета я включвам ръчно.На
75гр. на изходящата серпентина като стигне я изключам.За 10-15мин. я прави след като се изкъпят
домочадието.Вентилатора на котела включа за 4-5 мин. и повече от 30-35мин почива.Смесителния съм го нагласил засега на 65гр.Абе ще се слага и елзадвижка ама с какъв регулатор.Трябва да умуваме по тоя въпрос.Запалителният термостат съм го нагласил на около 68гр. а другия да изключа на 80гр.След като изключи температурата се вдига на 85 и заковава.Така добре ли е?Засичах и колко консумира конвектора на различните степени на вентилатора.На 1-32вата,на 2-41,на 3-52вата.Конвекторите са 4бр.
Спреш ли вентилатора няма топло.Иначе в стайте е 24-25гр.Нощем ги оставям на първа степен,а моя го изключам ;е не мога да търпя много топло.Без вентилатор сутрин ми е 19-20гр.Още не са се темперирали
всички стаи.Дървата са ми сухи ама по миналата година като ги цепих ги направих на кибритени клечки
по10-12см по препоръка на чехите да ги е..ш в кратуните.Също са дълги 30см,което е малко за този котел.Днес нацепих десетина дънера,които ми бяха останали на големина колкото е вратата.Като хвърля един кара 6ч.През деня ще карам с тънките а през ноща с дебелите.В коридора и половината от хола/другата половина я направих на стая за сина 11кв.м./или около18кв.м. с един панелен
радиатор от 2киловата прави по топло от стайте с конвекторите.
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
Kaji za zarejdaneto na bufera .
Ами термометъра е в долната четвъртина и се движи м/у 50-60гр. Като поугасне котлето сутрин рано
показва 50гр.,защото радиаторната помпа продължава да тегли от буфера.Разпалвам го късно към 9ч.
защото е още топло по стайте към 21гр.Термостата е в горната третина на буфера.Предполагам се зарежда към 80гр.
filmatoplo - майстор
50 gradusa dolu e dobre :) , shtom ne e 20-30 gr dunoto
filmatoplo - майстор
Сега в студа как работи инсталацията , буфера с колко санта изолация е :?
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
Сега в студа как работи инсталацията , буфера с колко санта изолация е :?

Здравей!Сега се прибирам от гости.Ами правя си различни експерименти.Радиаторната помпа съм я оставил на първа степен и градусите на 75.Връщащата е 64-65гр.Котелната е на втора степен за да
улавя топлото.Иначе на първа степен кюнеца се затопля повечеи дори пари.В стайте е 24-25гр.Постепенно и стаите се темперират.В банята вече няма конденз по тавана.Буфера е с 5см
каменна вата с плътност 34 и отгоре е с алуминиевото фолио с 1см подплата.Както бях писал преди преизолирах и котлето по същия начин и със същите материали само че сложих алуминиевото откъм
горивните камери а каменната отвън и с малко трудност сложих капаците.Оригиналната определено не ми хареса/тънка и не уплътняваше добре/.60гр. показва термометъра долу на буфера.Ще снимам и ще кача снимки.
filmatoplo - майстор
Здравей Стефане :) ами добре работи, гледай разликата на връщащата вода от конвекторите да е с 8-10 градуса от подаващата към конвекторите , това се постига със скоростите на радиаторната помпа , ако разликата стига повече от 10 гр -включи на скорост 2 .Снимките ще са полезни. :)
stefan4087 - специалист
Филмче,ето няколко снимки-

Прикачен файл

P1020314.jpg
Буферна температура
P1020314.jpg (94.92 KиБ) Видяна 3174 пъти

Прикачен файл

P1020315.jpg
Стайна температура
P1020315.jpg (73.07 KиБ) Видяна 3174 пъти

Прикачен файл

P1020313.jpg