• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 38
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naughty - специалист
моите също са с пружинка и нямат значение от ориентацията
Здравей naughty
Защо в температурата на входящият фреон има стойности над 65 градуса, възможно ли е това или има визуална заблуда в графиките?
Какво се слу4ва с режима на работа на ТП между 22 ч. и 6 ч.
naughty - специалист
pav4e_to написа:
Здравей naughty
Защо в температурата на входящият фреон има стойности над 65 градуса, възможно ли е това или има визуална заблуда в графиките?
Какво се слу4ва с режима на работа на ТП между 22 ч. и 6 ч.
максимално съм го виждал до около 85 градуса.. термометърчетата са цифрови, мисля, че е реално показание. мерил съм и с други термометърчета и с аналогов - все това показва. При "изпържване" си вдига бая градуси.
между тези часове съм я спрял, беше топло тези дни и не е било нужно да я ползвам
RgIvoD - помощник
Колеги бихте ли изказали мнение за този продукт:
http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... -aria.html
а и немога да открия цената му :).
naughty - специалист
RgIvoD написа:
Колеги бихте ли изказали мнение за този продукт:
http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... -aria.html
а и немога да открия цената му :).
според мен когато откриеш цената, интересът ти ще секне :yawinkle:
RgIvoD - помощник
Зависи, мисля да го комбинирам с соларни панели и рекуператор Prometeo HR 400 , както и с вертикални серпентини в земята, но бих искал преди всико да преценя до колко ще е ефетивно всичко.Става въпрос за проектно отопляема площ от 300м2 със средна височина от 2,80м. Къщата ще бъде изградена по системата Евромак 2 .Но искам да предвидя и отоплението преди да започна със строежа.
naughty - специалист
RgIvoD написа:
Зависи, мисля да го комбинирам с соларни панели и рекуператор 400, както и с вертикални серпентини в земята, но бих искал преди всико да преценя до колко ще е ефетивно всичко.Става въпрос за проектно отопляема площ от 300м2 със средна височина от 2,80м. Къщата ще бъде изградена по системата Евромак 2 .Но искам да предвидя и отоплението преди да започна със строежа.
ако е за "спорта" - може, но ако очакваш това дето си намислил да е рентабилно ... :shock: :?
по принцип и аз правя много неща без да мисля за рентабилност, просто заради кефа, така че не те виня или убеждавам в нещо а просто констатирам.
RgIvoD - помощник
За да прекратя със спама ще кажа че проучвам и все още сравнявам отзивите на препатили и изградили подобни системи като се опитвам да извлека всички поуки от тяхните грешки и успехи иначе като система изглежда жестоко направо а и фирмата производител е доставила голяма част от оборудването за новата спортна зала на колелото на 4км. :-D в която отоплението също е решено с термопомпи и рекуператори което ме навежда на мисълта че доста по умни глави от мен са заложили на не случайна марка :? :? :? . Също така приемам всякакви преложениия и идей.
BobyB - специалист
RgIvoD написа:
Зависи, мисля да го комбинирам с соларни панели и рекуператор Prometeo HR 400 , както и с вертикални серпентини в земята, но бих искал преди всико да преценя до колко ще е ефетивно всичко.Става въпрос за проектно отопляема площ от 300м2 със средна височина от 2,80м. Къщата ще бъде изградена по системата Евромак 2 .Но искам да предвидя и отоплението преди да започна със строежа.
Какво ще рече Евромак 2?
Вертикални серпентини в земята - ти термопомпа въздух-вода или земя-вода правиш?
RgIvoD - помощник
BobyB написа:
RgIvoD написа:
Какво ще рече Евромак 2?
Вертикални серпентини в земята - ти термопомпа въздух-вода или земя-вода правиш?[/

Евромак 2 е нова система за строителство с оставащ кофраж. Представлява едновременно изграждане на стена изолация и кофраж / http://www.izostil.com/.
Понеже нямам водоизточник или поне не съм открил се налага да е вода-земя. :? миля че би било по рентабилно от вода-въздух особенно през зимата, Въобще търся коплексно решение за отопление/охлаждане , Битова Гореща Вода (БГВ) и вентилация :) :?: .
Последна промяна от RgIvoD на пет апр 08, 2011 1:08 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 38

Тема "Термопомпа въздух-вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: