• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Аз не съм от тези техници :wink: наистина само ако се стартира от копчето гори много , настройката за икономия не става за 5 минути , първия път ми отне 3 дена по 8 часа постоянно наблюдение :wink: .Записах си нейде настройките но къде ги дянах :? -колегата ако ги сподели , но не винаги с твоите пелети ,котел ,наклон шнек ,комин,и сградна инсталация пасва всичко .Нека колегата опише своите настройки , аз при моята горелка ще ходя пак да настройвам -защото оня ден нали се сещате че не е зимата и под нулата навън :wink: .
plastkomfort - специалист
fedko написа:
Колега, би ли споделил промените които си направил за да смъкнеш толкова разхода.
На първо време увеличи времето на подаване до толкова че да не подминава зададената температура с повече от 1 градус.
Макар че сега е топло времето и не е много удачно за настройки.
fedko - напреднал
А дебита на шнека реалният ли трябва да бъде?
fedko написа:
А дебита на шнека реалният ли трябва да бъде?
Да но само за да тръгнеш от някъде после боравиш с ръчните настройки и шнека не го пипаш.
filmatoplo написа:
Аз не съм от тези техници :wink: наистина само ако се стартира от копчето гори много , настройката за икономия не става за 5 минути , първия път ми отне 3 дена по 8 часа постоянно наблюдение :wink: .Записах си нейде настройките но къде ги дянах :? -колегата ако ги сподели , но не винаги с твоите пелети ,котел ,наклон шнек ,комин,и сградна инсталация пасва всичко .Нека колегата опише своите настройки , аз при моята горелка ще ходя пак да настройвам -защото оня ден нали се сещате че не е зимата и под нулата навън :wink: .
Не споменавам тебе а техника от бг терм :)
А за по долу което си написал си напълно прав.
filmatoplo - майстор
На първо време увеличи времето на подаване до толкова че да не подминава зададената температура с повече от 1 градус. :) Понякога написаното в инструкциите се разминава с нашето писане тук , иска малко вникване в материята за да ти стане ясно -кое време да намалиш или увеличиш така че да падат в горелката повече или по малко пелети през едиколко си време , за да не се задръсти или за да достигне до едиколко си градуса или определена мощност , същевременно при намаляне да не угасне .С малко опити и съвет от колеги -стават нещата (само пелетите да са добри) .Добре че монтирам този вид горелка на котли Бош (Дакон, Будерус ,Юнкерс ) гледа се лесно през визьора горивния процес който извършва горелката :wink: тоест -вижда се колко пелети падат първоначално , дали подскачат в пепелника , как запалват реотаните, дали се движи чистачката ако има такава , как се почиства решетката ,как и къде падат нови пелети , как точно се разгарят и изгарят ли докрай , дължина - цвят и форма на пламъка и тем подобни важни неща .А колегата Пласткомфорт може да опише своята инсталация ,котел , горелка ,пелети , настройки ,има ли стаен термостат -ще е интересно за много хора които имат или ще си взимат такава горелка ..
Котела е viadrus u22 ,горелка ivg s40 без чистачка,алуминиеви радиатори с термо глави.
Топля два етажа по 120 м2.
Последни настройки
Max 24
Min5
Пауза 28 сек.
Почиства 13 сек. През 3мин.
tokbatak - специалист
Това със разтягане на времето за следваща доза не носи големи промени и според мен промените са към по лошо. Ти увеличаваш времето в същото време програмата увеличава дозата. Най важната настройка е на въздуха - колко въздух да се подаде за да имаме добро горене - това изцяло зависи от пелетите.
Смятам че по краткото време за подаване на пелети е по добро защото имаме по малки пулсации в горивния процес - това се вижда и от стойностите който отчита фотодатчика. Смятам че Пелети пауза не трябва да надвишава 25 сек. Между 15 и 20 сек. е най добре. При времена от 35 сек. дозата е двойна спрямо 17 сек. многото паднали пелети "задушават" огъня докато се разпалят от което следва няколко секунди заглъхване на огъня и недобро горене. Поне при мен е така. За около два часа успях да я регулирам да работи с почти постоянен добър пламак. Мисля че горелката работи перфектно. Техник не е идвал при мен, щото съм притиснат финансово.
При получения горивен процес горелката ми модулира в рамките на 3-4 градуса, от зададената 53 до 56-57 градуса, но сега е топло - външните температури са 10-15/2-5 ˚C . Като стане студено ще видя дали ще трябва нови настройки. Проблема който трябва да реша е друг.
Проблем при мен е прескачането на пелети в пепелника при подаването и най вече при първоначалната доза за запалване. Някой имал ли е подобен проблем и как го е решил.
И при мен е така защото пелетите са много дребни и подскачат.
tokbatak - специалист
plastkomfort написа:
И при мен е така защото пелетите са много дребни и подскачат.
И при мен са дребни. Не може ли да му намерим някак цаката. Аз мисля да понамаля височината от която падат.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: