• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
Не става въпрос за излишна екстра така или иначе съм решил като го правя да е както трябва.Притеснява ме дали това ще се отрази на работата на горелката и ефективността и по някакъв начин. :?
filmatoplo - майстор
Ице сам си отговори , трябва ли ти настройка на температурата в хола по дни и часове , горелката това си го има , стаен термостат може да се добави , за термоглавите е ясно -вършат си работата .При всеки клиент топлопотребностите са индивидуални :wink: , с малки деца в случая описан от мен през деня е нужна навсякъде 22 гр , вечер 18-19 :wink: .
ico_3 - специалист
Благодаря ти за отзивчивостта.Да разбирам ли че с термостата ще контролирам само температурата в стаята в която е поставен?
LazarGanev - "Велик майстор"
Термоглавите са подходящи за по-големи системи - топлофикация или пък болници, хотели, административни сгради. За малки системи системи с 4-5 радиатора е кофти, защото като изключат 2-3, остават 1-2 с мощност 4-5кВт, а ако горелката има минимална мощност 9кВт да речем, то тя ще прегрява и ще изключва, помпата продължава да върти водата в системата, охлажда я и след малко горелката пак пали. За това при малки системи е по-добре без термоглави - да работят всички и да изключват всички радиатпори. При повече радиатори може да се комбинират стаен термостат + термоглави на някои радиатори, но като се съблюдава правилото, че без термоглави трябва да останат достатъчно радиатори, че да покрият минималната мощност на котела
filmatoplo - майстор
Точна рецепта няма ,всичко е индивидуално , така или иначе при мини инсталация с 3-4 радиатора горелката работи на полусъединител :wink: .
ico_3 - специалист
Освен ще пробвам без термостат и термоглави за начало пък впоследствие ще слагам.
filmatoplo - майстор
:) Термоглави не се монтират току така в последствие , ако не са монтирани кранове за термоглави :wink: .
ico_3 - специалист
Еее чак пък толкова :-D ,кранове си имам и термоглави си имах на времето но се изпочупиха :-D
hr.hristov57 - специалист
ico_3,къща около 200м2 +150л БГВ не са малък обект за отопление и според мен просто е задължително да монтираш термовентили и термоглави на радиаторите,за да можеш да регулираш необходимата ти температура във всяко едно от помещенията. Ако въпросната горелка е толкова добра,както е описана в по-предишни постове, не би следвало да имаш никакви проблеми. С монтирането на стаен термостат ще я вкараш в "режим" ON-OF,което ще ти дигне разхода на пелети.
LazarGanev - "Велик майстор"
hr.hristov57 написа:
С монтирането на стаен термостат ще я вкараш в "режим" ON-OF,което ще ти дигне разхода на пелети.
Не е вярно :wink:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: