• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
=D> Мерси много! :supz:
krasen1 - специалист
Лазаре,остави Torch настрана,говорим за разликата между степенните и модулиращите горелки.Правилно си видял,че разликата е 3% на графиката,но това е само моментната разлика но въпросът е колко пъти на ден ще влезе горелката в този режим.Като съберем всички тия проценти за деня после за месец и сезон,тогава разликата става доста голяма.Все пак преходните сезони есен пролет са по дълги от зимния.

Няма смисъл да спорим защото това е вече доказано и би трябвало специалист като тебе да разбере другите предимства но аз ще ти кажа още поне две.
Едното е това,че няма нужда от настройки във целия отоплителен сезон.Като особено това важи за преходните сезони.

Другото предимство е това-
...няма смисъл да работи за 1-2 радиатора ..
Със модулираща горелка работи спокойно със един два радиатора.Надявам се,че не препоръчваш на клиентите си да си купуват климатици и духалки за тези стаи :wink:

filmatoplo написа:
...Само ми кажи ако сложа вашето управление на друга горелка -тя ще стане със същите функции нали.
Филме не става само с управлението,трябва и хубав шнек който да пуска точно дозите,с две думи една птичка пролет не прави.Именно заради това не продават горелката отделно.Аз като собственик на такъв котел мога да взема новия модел горелка,със почистващия механизъм и управлението.Клипче ще ти направя друг път,тъй като на този студ отвън 3kW са мечта.
LazarGanev - "Велик майстор"
Красене, говорим за правилно оразмеряване, ама ти няма как да ме разбереш. За 1-2 радиатора не се купува такъв котел. Има котли по 6, 7, 9, 10, 12, 15кВт. Във фирмите-лидери в тази област сигурно са прости да правят цяла гама котли с различни мощности, а не са се сетили като теоя производител да направят един модел примерно 2-200кВт и да си рещат всички проблеми :)
andy_forresite - майстор
Казват че в спора се ражда истината. Засега не съм свидетел на такъв развой. Вижте сега, аз нямам отоплителна инсталация като разискваните, но изчетох няколко пъти инструкциите на двата споменаващи се най-често модели. Единият е Торч или Торх ... ъъъ не знам как трябва да го произнасям. Като безпристрастен наблюдател стигнах до извода, че и едната, и другата отоплителни техники имат своите предимства и недостатъци пред другата. То всяко нещо в живота има плюс и минус. Пазарът ще се развива, хляб ще има за предлагащите такива продукти сериозни фирми, така че ще има място под слънцето за всеки хубав продукт и за всеки кадърен специалист. Това е положението, уважаеми господа :goodman: .
6osi6 - майстор
krasen1 написа:
И още малко но не и маловажно: :-D

Улучвам случая, когато един котел не успее да добавите достатъчно енергия за системата по време на цикъл стрелба и е принуден да се запали отново да компенсира разликата. Чрез многократно включване и изключване, изпълнение котел разгражда поради кумулативния ефект от стартиращи загуби.
Красене, опитваш се да пишеш, или седнал върху клавиатурата :shock: :?
6osi6 - майстор
krasen1 написа:
Аз, като собственик на такъв котел мога да взема новия модел горелка,със почистващия механизъм и управлението.Клипче ще ти направя друг път,тъй като на този студ отвън 3kW са мечта.
Изпуснал си три интервала, две запетаи и в един съюз малко си се престарал.
Красене, с това управление трябва да можеш да вкараш котела в режима на въпросните рекламирани 3kW по представената графика от хавлията за не повече от пет минути, след като с моя Виадрус мога да направя същото за 20 минути :-D
Ако ще чакаме с филма клипчето с трите киловата след три месеца, то за какво се изписаха до тук 8 страници как горелката изменяла мощността си за секунди, за контроли с ламбда сонда от сателит и други глупости :-D
n.ganev - майстор
Айдеее и още един ще бъде произведен за еретик. Защо модераторите не сменят заглавието на темата
: РЕКЛАМА а не ПРОБЛЕМИ тъй като до сега пише само един ползвател и няма проблеми, а автора на темата е негов приятел а може би дострибутор на продукта и не смее да си признае защото е клиент на еPro - преведено енергопро?
Е то да има, да има колко ползватели да има на такива котли - 5, 10? Няма всичките да четат форума я. Аз например не познавам около мен човек с такъв котел - сигур познавам само будали и неорентирани, дето не могат да му оценят качествата :-D
fox_vt - майстор
Темата е за проблеми,настройки и ползване.Факта,че е малка говори само за това,че всичко работи и на собственика не му остава нищо друго освен да сипва пелети.Затова "другата" тема гони 200 страници,защото всеки трябва сам да си прави настройки и всичко.НАвремето беше така като си купиш москвич това бутнеш онова притегнеш.При торч сядаш и караш дет се вика.

Бях ви казал преди време че рано или късно ще дойдете на нашата-управлението натурела и разните модули за мониторинг в стил направи си сам доказват това.Вие вървите по нашите стъпки,колкото и да не ви се иска.
Лазаре,Красен ти даде цитат от твое мнение че като останат 1-2 радиатора от всичките n-броя няма смисъл котела да работи и се спира принудително.А хората в тая стая с тези самотни 2 радиатора да духат супата :lol: Това няма да го разбереш и ти,че всичко се прави да ти е удобно и комфортно.Също както дряновския няма да разбере защо нямам котел-и най добрия котел иска да го чистиш и да сипваш гориво.И няма как да се сравни със натискането на едно копче на дистанционното и зиме и лете :wink: .

Шошис ти си как да ти кажа уникален,да не използвам една друга дума че ще се обидиш.Стига писа глупости че някой може да ти повярва.
Красене, с това управление трябва да можеш да вкараш котела в режима на въпросните рекламирани 3kW по представената графика от хавлията за не повече от пет минути, след като с моя Виадрус мога да направя същото за 20 минути
От студен старт ще затоплиш всичко и ще паднеш на 3 кв за 20 мин =D> =D> Това не е котел то космически кораб :prayer:
Това го постигаш със специалния камък от шмиргел ли :prayer: То не бяха железа то не бяха подобрения и кутии то не бяха камъни от шмиргел.Хора не се мъчете с тия котли бе дайте ги за скрап поне да стане свястна лъжица от тях.
Дряновски и тебе не съм забравил твоя поне за сушилня става не го претопявай.
fox_vt написа:
Лазаре,Красен ти даде цитат от твое мнение че като останат 1-2 радиатора от всичките n-броя няма смисъл котела да работи и се спира принудително.А хората в тая стая с тези самотни 2 радиатора да духат супата :lol: Това няма да го разбереш и ти,че всичко се прави да ти е удобно и комфортно.
Фокси, ти накъдето си тръгнал, аз от там се връщам чадо :wink: . И пак ти го казвам, запомни го от мен - 20кВт котел е абсурдно да работи за 2 радиатора! Като имаш n на брой радиатори, слагаш максимум n-3 термоглави, а стайният термостат го слагаш в някоя от останалите 3 стаи. Като затворят всичките термоглави котелът остава да работи само за 3 радиатора. Както всяко селско чадо може да раздели плявата на 3 магарета, така смятам и ти можеш да разделиш водата на 3 радиатора, така че трите стаи да се стоплят едновременно и понеже стайният термостат си го турил в една от трите, значи като се стопли тая със термостата, хората в другите 2 стаи няма да духат супата, нали? Котелът си спира по стайна температура както си е на 60*С и няма смисъл да вдига 80* за да спира по температура на водата, което си е жив преразход. Пък като придобиеш малко опит и сметнеш, че можеш да разделиш плявата и на 5 магарета, ще разбереш, че до 5-6 радиатора можеш да настройваш така дебитите, че радиаторите да топлят така, че в съответните стаи температурите да са еднакви и можеш да спестиш някои от термоглавите, ма това си е по-висш пилотаж и щи тряа повечко време първо да схванеш какво ти говоря, пък после и да го изпълняваш :wink:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: