• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
p.v.x - майстор
infomar написа:
Че ти вкъщи доста ток ползваш, за да имаш икономия в такива размери :?

Много бързо доказа твърденията ми.
Само че аз не съм Тинки , че да се впусна в обяснителен режим към човек който няма да те разбере.

пп. Не случайно съм извадил сама този абзац , от публикацията ти.
crez - майстор
Кой каквото ще да разправя,но за мен топлофикация Сф е най-евтиното отпление. 110м2 апартамент,постояна темп. 19-20 гр. навсякъде (в тоалетната най-важно) :lol: пл.дограва и изолиран блок. Сметката за отоплителен сезон 2015-2016 плюс топла вода за периода 01.05.2015 - 01.05.2016 е 1100 лв.(по изравнителна сметка) плащам 11м. по 90 лв. и на 12 има изравняване. Като се вземе предвид че в банята минават 2бр. 1 1/4" тръби и ми слагат за тях постоянна (няма разпределители на тях) консумация колкото големия радиатор в хола на пълна мощност. Аритметиката я оставям на вас.
fbr - майстор
Е нали ти е ясно, че ако всички сме на Топлофикация, цената не може да остане същата.
preslav - майстор
crez написа:
Кой каквото ще да разправя,но за мен топлофикация Сф е най-евтиното отпление. 110м2 апартамент,постояна темп. 19-20 гр. навсякъде (в тоалетната най-важно) :lol: пл.дограва и изолиран блок. Сметката за отоплителен сезон 2015-2016 плюс топла вода за периода 01.05.2015 - 01.05.2016 е 1100 лв.(по изравнителна сметка) плащам 11м. по 90 лв. и на 12 има изравняване. Като се вземе предвид че в банята минават 2бр. 1 1/4" тръби и ми слагат за тях постоянна (няма разпределители на тях) консумация колкото големия радиатор в хола на пълна мощност. Аритметиката я оставям на вас.
По-добре замълчи, нали не искаш всичкото селянин да се юрнем към столицата! Ако наше село дойде у ваше село няма да има кой да плаща дотациите. Говорим си за реални неща, а не за химери, на всички ни е ясно, че цялото БГ работи за СФ, на всички ни е ясно, че за СФ останалата БГ е провинция, но на "другарите" от СФ не им е ясно, че ако няма говеда на село те ще загинат геройски в напъните си да са каймака на нацията!
Големи хора сме, хайде да не се кръщаваме!
В същност в 110 квадрата апартамент как догонваш бабата, че аз моята на една ръка не винаги я стигам?
"пл.дограва" не го разбрах, за изолирания блок ми е ясно
Пропуснах да кажа, ама предварително искам да се извиня за израза - какво х.я му топлиш когато отидеш за седмица на ски, да не говорим за всеки ден когато те няма по 10-12 часа у дома - ако топлиш комшийката нямам нищо против, особено ако е руса, но ако е бадева си си направо будала!
Hoвoceлckи - майстор
crez написа:
Кой каквото ще да разправя,но за мен топлофикация Сф е най-евтиното отпление. 110м2 апартамент,постояна темп. 19-20 гр. навсякъде (в тоалетната най-важно) :lol: пл.дограва и изолиран блок. Сметката за отоплителен сезон 2015-2016 плюс топла вода за периода 01.05.2015 - 01.05.2016 е 1100 лв. Аритметиката я оставям на вас.
1. 19-20ºС у нас се води студено (добре е от 22 нагоре)
2. По-назад казах ... давам половината пари за дърва.
3. Дали мойто безплатно хамалуване или нечие платено такова под названието "фитнес" е малко повече или по-малко - какво от това?
4. Топлофикация пуска и спира, когато-тогава. Аз си паля, когато реша, че искам.
5. При мен даже значителна част от енергията за готвенето влиза в тази сметка.
Само си аритметизирам :wink:
preslav - майстор
Както обещах - за месеца равносметката е 107 kWh само на дневна за една стая. Стаята е югозапад, последен етаж и около 20 квадрата - климатикът е куча марка, уж инвертор. За Тошибата ще имам данни утре.
crez - майстор
Относно топлофикация, аз не убеждавам никого, само цитирах разходи за отопление и топла вода. Това че топлофикация пуска и спира когато си иска не е вярно (при три поредни дни +12 гр. пуска) като не искам да ми е топло спирам радиатора и не отчитам отопление. Има далавера в това отопление когато всички в блока ползават, в нашия от 15 ап. само 2 са с изключени радиатори.
preslav - майстор
Вече имам данни и за Тошибата.
Стаята е Югоизток, къща, приземен етаж, дървена дограма, а отгоре неотопляемо помещение.
За последните 40 дена 34 лв. - микс от преимуществено дневна и много малко нощна.
Зимата вече е на вратата, равносметката ще я правим пролетта.
Hoвoceлckи - майстор
infomar написа:
Писал съм го и на друго място - отопление с климатик стая 20 квадрата, стъклопакет, външна топлоизолация, средна температура денем около 22-23 гр. нощем 18-19, излиза за мен средно 60 лева в зимният отоплителен сезон, като в някой месец е 10 лева повече, друг по-малко - плевенски район.
preslav написа:
Както обещах - за месеца равносметката е 107 kWh (~22лв) само на дневна за една стая. Стаята е югозапад, последен етаж и около 20 квадрата - климатикът е куча марка, уж инвертор.
...За последните 40 дена 34 лв. (~25лв) - микс от преимуществено дневна и много малко нощна.
infomar написа:
Нормално за климатик.
Колко да е нормално :?

Вода в тази къща с какво се загрява? Хайде да си кажем като цяло колко ток се плаща :?:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 42

Тема "Отоплението на дърва ще е най-изгодно тази зима - как ги изчислиха?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: