• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 33
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
elektra7777 - специалист
Благодаря " на всички включили се по моя казус, а именно какъв комбиниран котел да си взема(за отопление на един етаж)!!! :) От всичко изчетено стигнах до извода, че най-добри отзиви има за Грейко. И ако правилно съм разбрала-техните горелки горят всички, или почти всички видове пелети.За сега най-много почнах да клоня и аз към тях,поне за техните горелки, че котлите са им скъпи. Мисля да взема друг подходящ котел и тяхна горелка. Макар, че най-добре си е да си бъдат комплект, ама... Другото на което съм се спряла е на Бош, имам приятел, който ми го препоръча. Има си котли на Бош в комплект с горелка към него. Но горелката пък не е на Грейко. Никъде не срещнах отзиви за горелките, които се предлагат към котлите на Бош-дали горят всякакви пелети и дали се припокриват като качество с тези на Грейко. Срещнах някакви комплекти с котел Бош Solid,както Ви казах и горелка Bisolid(има и други де) :supz: . Някакви отзиви за тях??? Много ще съм ви Благодарна, ако ми споделите! Вие какво бихте взели на мое място, с бюджет 3000-3400 някъде(не мога да взема на кредит в момента)? Моля отговорете ми наистина!Много Ви Благодаря хора, нямам много време да се чудя, а трябва да се спра на нещо конкретно!!! Един от Вас ми бе спсподелил,че май няма да ми е много икономично да се грея на пелети без изолация.А ми писна да съм печкар през няколко часа... Етажа ми е 80кв.м. , но пък досега, като сме се греели на дърва и въглища-никога не сме мръзнали, в смисъл такъв-ще дам пример:Ние сме на първи етаж, без изолация, с нова дограма. Чичо ми е на втори етаж, с нова, но май по-некачествена дограма,, с нов котел на дърва и въглища забележете май17KW, а отоплява същата площ, с външна изолация, не много дебела, но има. Зимата при него е по-студено, отколкото долу при нас, без да имаме изолация на стените. Питах го за киловатите на котела дали не са малко, но каза, че са му ги смятали. И така... И последно да питам, колко ли тона ще ми отиват пелети за зимния сезон, грубо... Спирам с въпросите и чакам конкретни предложения!!! Хубава вечер на всички!!! :heart:
Последна промяна от elektra7777 на нед сеп 30, 2018 5:54 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:? Ти май изтърва промоцията , но поне може да вземеш горелката на Грейко и с останалия бюджет да намериш временно или за постоянно котли Виадрус ,Симе или Де Дитрих втора ръка и да го направиш -вдигнат на кутия .
elektra7777 - специалист
нед сеп 30, 2018 1:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед сеп 30, 2018 12:33 pmelektra7777 написа:
...
Г-жо 28, не се застрелвайте- с този неБогуугоден Акт ще загуби част от мъжкото съсловие на тая Земя.
Хората си продават пушилниците, щото се местят, променят начина на отопление...дрън дрън и много рядко поради дефектен уред.
Друг нов и по евтин котел е Бош, също Голдън Фаер-Марели.
Ползата от файдата е малка, поне спрямо Боша, както е при мен.
Като се пелетирах, котелът на Грейко още го нямаше на пазара, та сега търпя някои малки несгоди. Не че ме набутва с преразход- просто е по "неудобен".
Грейко котелът си е чисто пелетен и по добър, според мен.

Всичко производно на Дакон е подходящо за горелка Грейко.
Това са стоманените котли Юнкерс, БУдерус и Бош. Вече е само Бош.
Предполагм и ГФ ще става.
Плаща се за вратичка с отвор за горелката и се поставят на котела. Стотина лева беше. Може и да се изреже оригиналната по размер.
Без пиролизни.
Много благодаря за споделеното мнение! :) :roll:
А относно коментара Ви за застрелването ми-много ме развеселихте!!! :lol: Не знам колко ще загуби мъжкото съсловие без мен, но без вас определено женското много ще изгуби, имате чуство за хумор. Бъдете жив и здрав!!! Поздрави от мен!!! :)
elektra7777 - специалист
нед сеп 30, 2018 2:27 pmLazarGanev написа:
Ако ги нямате парите накуп, можете да ползвате Кредит енергийна ефективност - първо че плащането става разсрочено, второ те подпомагат с едни 15% безвъзмедно.
Благодаря за предложението, но не мога да тегля кредит... Хубава вечер Ви желая! :)
elektra7777 - специалист
нед сеп 30, 2018 5:48 pmfilmatoplo написа:
:? Ти май изтърва промоцията , но поне може да вземеш горелката на Грейко и с останалия бюджет да намериш временно или за постоянно котли Виадрус ,Симе или Де Дитрих втора ръка и да го направиш -вдигнат на кутия .
Ще поровя още в нета, ако изкочи нещо. Знам ли вече какво да правя?! Благодаря за включването по темата! :)
elektra7777 - специалист
нед сеп 30, 2018 6:20 pmelektra7777 написа:
Ще поровя още в нета, ако изкочи нещо. Знам ли вече какво да правя?! Благодаря за включването по темата! :)
А какво ще рече вдигнат на кутия?! :?
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе вдигането на кутия не е лесно и не е за всеки. имам 1-2 кливнта, които си сменят Виадрусите, мога да говоря. Във всички случаи цени под 1000лв и влизаш в бюджета.
filmatoplo - майстор
:) Не вярвах че има човек с телевизор който да не познава ББ :wink: така де -котел вдигнат на кутия .
Virtex - майстор
Каква промоция ако не е тайна ? :)
gnt69 - майстор
нед сеп 30, 2018 7:48 pmVirtex написа:
Каква промоция ако не е тайна ? :)
Цък :partyman:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 33

Тема "Съвет за котел дърва,въглища/пелети слънчогледови" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: