Благодаря " на всички включили се по моя казус, а именно какъв комбиниран котел да си взема(за отопление на един етаж)!!!
От всичко изчетено стигнах до извода, че най-добри отзиви има за Грейко. И ако правилно съм разбрала-техните горелки горят всички, или почти всички видове пелети.За сега най-много почнах да клоня и аз към тях,поне за техните горелки, че котлите са им скъпи. Мисля да взема друг подходящ котел и тяхна горелка. Макар, че най-добре си е да си бъдат комплект, ама... Другото на което съм се спряла е на Бош, имам приятел, който ми го препоръча. Има си котли на Бош в комплект с горелка към него. Но горелката пък не е на Грейко. Никъде не срещнах отзиви за горелките, които се предлагат към котлите на Бош-дали горят всякакви пелети и дали се припокриват като качество с тези на Грейко. Срещнах някакви комплекти с котел Бош Solid,както Ви казах и горелка Bisolid(има и други де)
. Някакви отзиви за тях??? Много ще съм ви Благодарна, ако ми споделите! Вие какво бихте взели на мое място, с бюджет 3000-3400 някъде(не мога да взема на кредит в момента)? Моля отговорете ми наистина!Много Ви Благодаря хора, нямам много време да се чудя, а трябва да се спра на нещо конкретно!!! Един от Вас ми бе спсподелил,че май няма да ми е много икономично да се грея на пелети без изолация.А ми писна да съм печкар през няколко часа... Етажа ми е 80кв.м. , но пък досега, като сме се греели на дърва и въглища-никога не сме мръзнали, в смисъл такъв-ще дам пример:Ние сме на първи етаж, без изолация, с нова дограма. Чичо ми е на втори етаж, с нова, но май по-некачествена дограма,, с нов котел на дърва и въглища забележете май17KW, а отоплява същата площ, с външна изолация, не много дебела, но има. Зимата при него е по-студено, отколкото долу при нас, без да имаме изолация на стените. Питах го за киловатите на котела дали не са малко, но каза, че са му ги смятали. И така... И последно да питам, колко ли тона ще ми отиват пелети за зимния сезон, грубо... Спирам с въпросите и чакам конкретни предложения!!! Хубава вечер на всички!!! 

Последна промяна от elektra7777 на нед сеп 30, 2018 5:54 pm, променено общо 1 път.