Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brassSob - специалист
вт авг 20, 2019 1:44 amandy_forresite написа:
По-едрото бижу е като старото. Разликата е +8 см в дълбочина (достатъчно за още някоя димогарна тръба) и предполагам е с по-мощна горелка. Сигурно може да се направи да папка и малко под 1 кг на час. На максимум ще си взима по 5 кг/ч. Ти може да вземеш нея, защото 30, 30, 24 киловата за необходима мощност и сега чуденка дали 16 няма да стигнат... Прибираш голямото бижу и го правиш на макс да достига до 20 киловата. Мисля това е разумния модел за теб. Винаги може да си го направиш с максимална мощност 25 и също така 16, 15, 14... 10 kw ако щеш.
Горните предложения може да са били насочващи да купиш точно опр продукт (който случайно те продават или взимат %) плюс застраховка. Ако не те топли, ще им подпалиш жицата, а ако се претоплиш... тогава ще го спреш, ще си отвориш прозорец, но няма да си недоволен както с недостатъчна топлина. За твоя информация да знаеш, че 16 kw за 24 ч ОГЪН могат да ометат 45 кила бонбони.
В такъв случай може да вземе 25 кВ Бижу с малка камера.
...че 16 kw за 24 ч ОГЪН могат да ометат над 70 кила бонбони. И ако това се наложи наистина, тая "малка" ламя няма да я цунка.
Даже ши са кръсти голямата да не му е в къщата.
uho - специалист
Колеги, някой да знае какъв е диаметъра на димогарните тръби на 16kW-то Грейко?
вт авг 20, 2019 10:10 amuho написа:
Гугъл знае
https://www.greyko.com/%D0%BF%D0%B5%D0% ... %BD%D0%B8/
Яки колеги имаш!!!
filmatoplo - майстор
:wink: И къде пише какъв е диаметъра на димогарните тръби.
andy_forresite - майстор
И колко е диаметърът?
Иначе 16 kw наистина може да изгори над 70 кг на денонощие. Само трябва да се зададат 80° на водата, да се отворят прозорците и вратите и да се свалят термостатичните глави от радиаторите :)
Последно има ли модел 10-ка и ще бъде ли качена информация на сайта за нея? По-натам ще се взима една такава за апартамент стотина квадрата.
вт авг 20, 2019 12:31 pmfilmatoplo написа:
:wink: И къде пише какъв е диаметъра на димогарните тръби.
Ми ни знайш ли бе, чукча писател.
Реших, че пита за коминя, не знам що.
Ти тряба да знайш, ако си го мерил де.

Анди, има десятки с водна риза. Произвеждат се и заявилите дистрибутори могат да дистрибутират.
Не знам цената, но мога да питам, а също и за тръбите на шестнайската.
filmatoplo - майстор
:) Изхода за димоотвода е 80мм ,тръбите в камината не съм ги мерил ,до дни ще ги премеря :wink: .
вт авг 20, 2019 10:10 amuho написа:
Извинявам се за предното, погрешно мнение!

Според дълбоко засекретена информация, цената на Грейко Бижу, 10 киловата, с водна риза, е 2664лв.
Официално ще бъде представена септември, ма е тайна на кой каминосалон.
Димогарните са 63 външно, 53 вътрешно.

Благодаря- моля! Източника иска да остане анонимен. Ятак съм му.
andy_forresite - майстор
вт авг 20, 2019 7:23 ambrassSob написа:
В такъв случай може да вземе 25 кВ Бижу с малка камера.
Тоест 25-ца с горелка от 16-ка, така ли?
Съдейки по отзиви на ползватели 16 kw бижу има доста добра ефективност (ниска t° димни). Дали с по-голямата топлообменна част на 25 kw няма да се стига до конденз в димоотвода при нисък интензитет на горене?
А да имаш размери на 10-ката, снимка, обем ВР и бункера?

П.п. Триф, данкешьон. А за другите параметри този твой източник дали би отговорил? Е къде е септември, конкуренцията не може да реагира.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: