Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Филмe,бойлeр и тръби ли го тикaш дa прaви човeкa :).Въпросa мaй e дa сe нaпрaви тaкa чe димнитe гaзовe дa излязaт от котeлa чaк когaто им писнe дa обикaлят вътрe.
djordan - напреднал
Вътре в трабите се слагат пружини за по бавно излизане на газовите.Също така и служат да почистваш тръбите.По средата на бойлера се слага още една преграда с дупки да забави малко водата за по добро затопляне.Може да се направи една серпентина и вътре в горивната камера за входящата вода и от там в бойлера :roll: .
LazarGanev - "Велик майстор"
djordan, да, слагат се пружини, но всичко това се смята, изследва се в лаборатории - ти нямаш потенциала за това ( извинявай ако те обиждам незаслужено). Според мен ще пръснеш едни пари и в най-добрия случай ще постигнеш това, което имаш в момента.
djordan - напреднал
Не само парички ще дам но и доста време ще си загубя без да съм сигорен за крайният резултат.Лятото ще умувам още,просто по някакъв начин да намаля разхода поне с 200-300кг. на месец.Един тон за 90кв.е множко найстина зимата беше кофти и доста дълга.
adi_muc - напреднал
Здравейте,
Искам да попитам колко Пелети на месец горе долу ще отиват ако си преработя котлето с пелетна горелка BIOTECH Мощност 10-35 Квт/ч с модулация -отоплявано помещение 200квадрата,и ако се монтира стаен термостат горелката спира ли работа при достигане на определени градуси? До сега за сезон сме харчили 6-7 тона донбаски въглища .Благодаря предварително за отговорите :supz:
adi_muc, не ти трябва толкова мощна горелка, ще ти дава преразход. Прочети темата назад
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
adi_muc написа:
Здравейте,
Запалих се по тия пусти пЕлети и смятам да приспособя едно горелка към котлето.Гледах доста фирми предлагащи горелки и четох ...четох....попаднах на една промоцийка която е до края на месеца и искам да Ви помоля за мнение-някой ползвал ли е такава и дали е доволен?
тази е: http://alfa-term.com/описание-и-цени/пе ... ки-energy/
модела е "ENERGY - PMG 35" от 15-35 kw
пиши на Драгнев. http://reductor-dragnev.com/brekets.html не обръщай внимание на грешчиците в сайта. миналата година бях там при изпитания, много добре стана и самата горелка и накрая печката като цяло. горелката си е отделен продукт, аз смята да я ползвам като база за едно спешъл котле
adi_muc - напреднал
LazarGanev написа:
adi_muc, не ти трябва толкова мощна горелка, ще ти дава преразход. Прочети темата назад
Благодаря за мнението но ще имам опция и за връзване на още 70квадрата а и нали е мудлираща би трябвало да влезе в режим икономиченнннннннн.а сега сериозно коя горелка бихте ми препоръчали от тези модели?
Горелка на пелети серия Р7
ENERGY - PMG 35
Пелетна горелка " BIOTECH 35 "
n_a, драго ми е да те срещна пак у форумо :wink: .
adi_muc, никоя от тези трите няма да ти препоръчам, обясних ти защо. Мощност 25кВт ти е напълно достатъчна за 300м2 къща. Ако работи на пълна мощност ще ти изгаря по 4 тона пелети на месец, това не ти ли е достатъчно?
adi_muc - напреднал
LazarGanev написа:
n_a, драго ми е да те срещна пак у форумо :wink: .
adi_muc, никоя от тези трите няма да ти препоръчам, обясних ти защо. Мощност 25кВт ти е напълно достатъчна за 300м2 къща. Ако работи на пълна мощност ще ти изгаря по 4 тона пелети на месец, това не ти ли е достатъчно?
Съгласен съм, но коя горелка да си купя...................с модулация.....без.........модел.........фирма??????????????????????
Благодаря предварително.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: